Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Czy ktoś próbował kiedyś grać na 3x gigant na euro? Bo dopiero się zorientowałem że idealnie to wchodzi. Na szybko taka koncepcja mi przyszła na myśl:
Unnamed2700 Pts - Beastmen Army
1 (Great Bray-Shaman) @ 329.0 Pts
General; Lore of Beasts; Magic Level 4; 2ndWeapon; Braystaff
Talisman of Preservation [45.0]
Dispel Scroll [25.0]
Potion of Strength [20.0]
1 (Wargor) @ 221.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Gnarled Hide [15.0]
Beast Banner [75.0]
Gouge-Tusks [15.0]
1 (Wargor) @ 141.0 Pts
Heavy Armour; Shield
Crown of Command [35.0]
Dragonhelm [10.0]
Luckstone [5.0]
49 Gor Herd @ 425.0 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician
1 Foe-Render @ [10.0] Pts
1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts
5 Ungor Raiders @ 30.0 Pts
Short Bow
Short Bow
Short Bow
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
41 Bestigor Herd @ 549.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Gouge-horn @ [12.0] Pts
1 Giant @ 225.0 Pts
1 Giant @ 225.0 Pts
1 Giant @ 225.0 Pts
Models in Army: 123
Total Army Cost: 2700.0
Unnamed2700 Pts - Beastmen Army
1 (Great Bray-Shaman) @ 329.0 Pts
General; Lore of Beasts; Magic Level 4; 2ndWeapon; Braystaff
Talisman of Preservation [45.0]
Dispel Scroll [25.0]
Potion of Strength [20.0]
1 (Wargor) @ 221.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Gnarled Hide [15.0]
Beast Banner [75.0]
Gouge-Tusks [15.0]
1 (Wargor) @ 141.0 Pts
Heavy Armour; Shield
Crown of Command [35.0]
Dragonhelm [10.0]
Luckstone [5.0]
49 Gor Herd @ 425.0 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician
1 Foe-Render @ [10.0] Pts
Short Bow
Short Bow
Short Bow
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
41 Bestigor Herd @ 549.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Gouge-horn @ [12.0] Pts
1 Giant @ 225.0 Pts
1 Giant @ 225.0 Pts
1 Giant @ 225.0 Pts
Models in Army: 123
Total Army Cost: 2700.0
Ja ostatnio myślałem o gigancie...
Ale spusciłem wodę i odpłynał
Ale spusciłem wodę i odpłynał
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
@-Qc-
leze i kwicze ... dobre
Co sadzicie o takim zlozeniu lordow ? Armia na 2700 ,byko-herosy 1/2 ,siakies szamany(beast) ,masa chariotow (w tym i razorgory) ,harpie ,razorgory ,2 cygory .. wszystko zależy jak się z punktami ogarne
Corow nie pisze ,bo jeszcze nie ogarniam armii 
Doombull : Talisman of Preservation ,Gnarled Hide ,Sword of Striking ,Enchanted Shield , Heavy Armour .
Doombull : Armour of Destiny ,Dragonbane Gem ,Potion of Strength ,Extra Hand Weapon , Shield
leze i kwicze ... dobre

Co sadzicie o takim zlozeniu lordow ? Armia na 2700 ,byko-herosy 1/2 ,siakies szamany(beast) ,masa chariotow (w tym i razorgory) ,harpie ,razorgory ,2 cygory .. wszystko zależy jak się z punktami ogarne

Doombull : Talisman of Preservation ,Gnarled Hide ,Sword of Striking ,Enchanted Shield , Heavy Armour .
Doombull : Armour of Destiny ,Dragonbane Gem ,Potion of Strength ,Extra Hand Weapon , Shield
General miał być wytrzymały na rzecz klepania ...Drugiego składałbym z asf jeszcze ,ale to na 2800 bo się nie miesci
Chce potestować z Potion of Strength ...wcześniej kombinowałem z mieczykiem 2A co by maksymalnie wyciagac ta sile 9 

Z siła jak z penisem albo z podatkami - od pewnego poziomu dalszy wzrost ich rozmiaru nie wywołuje pozytywnych efektów
na doomkach akurat siła 6 jest spoko, na malych krowkach mile widziane 7 ze wzgledu na brak rerolli
na doomkach akurat siła 6 jest spoko, na malych krowkach mile widziane 7 ze wzgledu na brak rerolli
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Doombull : Armour of Destiny ,Axes of Khorgor.
Gorebull :BSB ,GW ,Trollhide Armour.
Bray Shaman :Magic Level 2; Dispel Scroll ,Beasts.
Bray Shaman :Magic Level 2; Chalice of Dark Rain ,Beasts.
Doombull : Armour of Destiny ,Axes of Khorgor.
Gorebull :BSB ,GW ,Trollhide Armour.
Bray Shaman :Magic Level 2; Dispel Scroll ,Beasts.
Bray Shaman :Magic Level 2; Chalice of Dark Rain ,Beasts.
lepiej ale wolabym regene z wardem na flaming na lordzie i 4+ ward i chshield na bsbeku
do tego sword of striking kosztuje u nas tyle co ASF a jest slabszy - rzucalem to kiedys z 2h zeby to sobie obliczyc
niby statystycznie podobnie, ale w zyciu czasem trzeba zrerollowac 4x1
do tego sword of striking kosztuje u nas tyle co ASF a jest slabszy - rzucalem to kiedys z 2h zeby to sobie obliczyc

słyszałeś o matematyce?-Qc- pisze:rzucalem to kiedys z 2h zeby to sobie obliczyc
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
czy matma odpowie mi na problem: "Ach gdybym miałreroll to te 4 pałki byłby niczym! a tak wierzyłem w trafianie na 2+..."
Nie
Nie
- rudobrody79
- Falubaz
najzacniejsze słowa, które powtarzam od pół roku w pracy i się sprawdzaKhuman pisze:miej wyjebane a będzie Ci dane
a tak ?
Doombull : Talisman of Preservation ,Axes of Khorgor ,Charmed Shield ,Potion of Speed ,Heavy Armour .
Doombull : Sword of Striking ,Dawnstone ,Ramhorn Helm ,Gnarled Hide ,Heavy Armour ,Shield.

Doombull : Talisman of Preservation ,Axes of Khorgor ,Charmed Shield ,Potion of Speed ,Heavy Armour .
Doombull : Sword of Striking ,Dawnstone ,Ramhorn Helm ,Gnarled Hide ,Heavy Armour ,Shield.