Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
slouch
Wałkarz

Re: Szybkie pytania

Post autor: slouch »

GS chyba się rozmyślił i przestał trzymać się jednej z części figurki. chciałem się go pozbyć bez naruszania figurki (figurka metalowa) ale nie wiem czy nie skończy się na zdrapywaniu :|

i mam także drugie pytanie, jakie są różnice pomiędzy tym http://www.hobbysta.pl/zmywacz-farb-akr ... -6377.html a DOT 4 (chodzi o zmywanie farby).
i (być może ciekawostka) na internecie czytałem o przekonaniu, iż do zmywania farb akrylowych nadaje się (uwaga) Mr Muscle - proszę o sprostowania! :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Hmm jak model metalowy to możesz go wrzucić do rozpuszczalnika i GS powinien odpaść ładnie. Tak miałem przynajmniej jak kupiłem jakieś modele na rynku wtórnym. Myjąc je przy okazji porozklejały się i odpadł GS, którym ktoś załatał szparki i łączenia.

Awatar użytkownika
slouch
Wałkarz

Post autor: slouch »

super! bede miał pewność, że nie skiepszcze tego. :)
a jesteś w stanie powiedzieć coś o MR muscle? :D
no o zmywaniu farby z figurek.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jeszcze nie zmywałem farby z plastików za pomocą DOT'ów i innych wynalazków. Różnią się pewnie nazwą i ceną, bo z opinii ludzi tutaj na forum obydwa specyfiki radzą sobie dobrze ze zmywaniem farby.

Kadaj_
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kadaj_ »

Drodzy Forumowicze, mam pewne pytanie, a konkretnie co byście wykorzystali żeby uzyskać następujący efekt:
Obrazek
lub inny przypominający podłoże lasu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mam takiego questa, ażeby uzyskać efekt bruku na podstawkach. Problem w tym, że to armia High Elves, więc bruk musi być odpowiednio elficki. Na pewno musi być bardzo jasny, ale jakoś nie mogę sobie rozplanować tych kamyczków, żeby wyglądały dostatecznie finezyjnie. Potrzebuję zdjęć, rysunków, artów, czegokolwiek, co mi pomoże.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Naviedzony pisze:Mam takiego questa, ażeby uzyskać efekt bruku na podstawkach. Problem w tym, że to armia High Elves, więc bruk musi być odpowiednio elficki. Na pewno musi być bardzo jasny, ale jakoś nie mogę sobie rozplanować tych kamyczków, żeby wyglądały dostatecznie finezyjnie. Potrzebuję zdjęć, rysunków, artów, czegokolwiek, co mi pomoże.
wyobraź sobie że te HE maszerują po wnętrzu jakiejś ludzkiej świątyni, która ma posadzkę z marmuru.
Powinno to mniej więcej wyglądać jak bruk na elfickim rynku :)
Obrazek

Bartoszeg02
Warzywo

Post autor: Bartoszeg02 »

Witajcie
Czy ktoś z was wie może z jakiego zestawu pochodzi korpus oraz nogi z tego zdjęcia:
http://www.dakkadakka.com/gallery/28087 ... ot%3B.html
Chce zrobić coś podobnego ale szukam i szukam i nie moge znaleźć owych zestawów. (szukałem w wampirach i w lotrze)

Neithan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Neithan »

A to nie jest przypadkiem tan nowy Chaos Sorcerer?

Bartoszeg02
Warzywo

Post autor: Bartoszeg02 »

ehhh faktycznie :/ Dzięki ... a już myślałem że jest jakis zestaw z takimi pancerzami po 5 czy 10 :)

dexterzg

Post autor: dexterzg »

czy posiada ktoś może silikonowe formy do odlewania fragmentów ścian świątyń i kolumn? potrzebowałbym ażeby ktoś za drobną opłatą odlał mi pare takich rzeczy.

Kadaj_
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kadaj_ »

Czy mógłby mi ktoś poradzić jak wykonać leśne podłoże (i z czego je wykonać) żeby wyglądało jak najrealniej?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Witam uczę się dopiero malować i mam problem z kolorem czerwonym, chodzi o to że maluje na czarnym podkładzie i kolor który uzyskuje nie jest zadowalający - wygląda jak brudny. Czy da się uzyskać efekt czystych barw na czarnym podkładzie czy powinienem się przerzucić na biały podkład. Gdzieś czytałem że początkującym malarzom odradza się biały podkład.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

rafixator pisze:Witam uczę się dopiero malować i mam problem z kolorem czerwonym, chodzi o to że maluje na czarnym podkładzie i kolor który uzyskuje nie jest zadowalający - wygląda jak brudny. Czy da się uzyskać efekt czystych barw na czarnym podkładzie czy powinienem się przerzucić na biały podkład. Gdzieś czytałem że początkującym malarzom odradza się biały podkład.
spróbuj nakładać kilka cieńszych warstw, w pewnym momencie powinieneś dojść do zadowalającego koloru
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Nadel
Kontakt:

Post autor: Nadel »

Jedną warstwą nic nie osiągniesz (=
Radzę tak jak przedmówca, kilka warstw i powinieneś uzyskać zadowalający afekt. Jak opanujesz warstwy to i cieniowaniem się pobaw.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Do tego pewnie malujesz farbką blood red - a owa cytadelka jest fatalna. Ma strasznie mało pigmentu.
No i rada to co poprzednicy - połóż 2-3 warstwy.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Rasti pisze:Do tego pewnie malujesz farbką blood red - a owa cytadelka jest fatalna. Ma strasznie mało pigmentu.
Dokładnie blood red GW. Staram się malować rozcieńczona farbką i koszmarnie to idzie. Nakładać warstwy aż na całej powierzchni uzyskam właściwy kolor a następnie rozjaśniać na załamaniach jaśniejszym kolorem ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No tak. Najpierw musisz położyć podstawowy kolor. Po prostu nałóż kilka cienkich warstw.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

rafixator pisze:
Rasti pisze:Do tego pewnie malujesz farbką blood red - a owa cytadelka jest fatalna. Ma strasznie mało pigmentu.
Dokładnie blood red GW. Staram się malować rozcieńczona farbką i koszmarnie to idzie. Nakładać warstwy aż na całej powierzchni uzyskam właściwy kolor a następnie rozjaśniać na załamaniach jaśniejszym kolorem ?
dokładnie tak
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

efekt po 5 warstwach

Obrazek

i po 6

Obrazek

Gdzieniegdzie na płaskich powierzchniach wychodzi cały czas podkład ale, już sobie daruje dalsze warstwy. Czym to teraz rozjaśnić ?
Obrazek

ODPOWIEDZ