Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Ja po ostatnim swoim turnieju twierdze że DP to jednostka która dobrze combuje się z wielkimi klocami WL. DP szybko zabijają śmietniki, dzięki temu WL idą prosto do tych twardy celi.
Dobry opis Eerion, przyczepiłbym się tylko do tych DP. Jak napisał Asassello, takie gołe piątki, ewentualnie z muzykiem, są dobre do ogarniania śmieci i robienia boków. Tyle, że zabierają sporo punktów i rzadko udaje się je wcisnąć do rozpy.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
+1Andrzej pisze:A powinni...
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Ano powinni. Takiego lipnego Cora jak mamy to już dawno nie widziałem ;( Ja tam nic nie mam do łuczników, ale jakbym miał wybór to bym sobie wybrał coś innego niż 3 rodzaje elfich chłopków.
Już SH by jakoś ratowały sytuację.
Zawsze te jeden oddział by się wystawiło, co by pobiegał po stole.
ER też mi pasuję do Cora. Co to za "specjalna" jednostka, która jest tylko fastem..?
SH dobrze pasowali do fluffu, ER mogliby też pasować jako tania, najemna kawaleria elfów, czy coś w tym stylu.
Jak ktoś bardzo chce wystawić coś, co nie będzie fluffowe to i tak to zrobi, więc ja też daje +1.
Phoenixów mogą dać z powrotem do RAre, nie rozumiem czemu zawitali w Specialach. Niczego to nie zmieniło. Poza tym fluffowo to też jakaś kicha, co to za armia w połowie złożona z elitarnej gwardii króla?
Już SH by jakoś ratowały sytuację.
Zawsze te jeden oddział by się wystawiło, co by pobiegał po stole.
ER też mi pasuję do Cora. Co to za "specjalna" jednostka, która jest tylko fastem..?
SH dobrze pasowali do fluffu, ER mogliby też pasować jako tania, najemna kawaleria elfów, czy coś w tym stylu.
Jak ktoś bardzo chce wystawić coś, co nie będzie fluffowe to i tak to zrobi, więc ja też daje +1.
Phoenixów mogą dać z powrotem do RAre, nie rozumiem czemu zawitali w Specialach. Niczego to nie zmieniło. Poza tym fluffowo to też jakaś kicha, co to za armia w połowie złożona z elitarnej gwardii króla?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
oho, znawca fluffu nam się trafił
na Ulthuanie nie znają pojęcia wojsk najemnych, wszyscy służą w armii, zawodowo bądź poborowodiuk pisze:SH dobrze pasowali do fluffu, ER mogliby też pasować jako tania, najemna kawaleria elfów, czy coś w tym stylu.
pewnie nie grałeś w Ved, gdzie właśnie dlatego że byli w rare to się ich nie widywało. Dzięki temu że przenieśli ich do special czasem widywałeś ich w rozpiskach VII edycyjnych, a teraz wcale nie są rzadkością. To że Ty nie widzisz zmiany nie znaczy że jej nie ma.diuk pisze:Phoenixów mogą dać z powrotem do RAre, nie rozumiem czemu zawitali w Specialach. Niczego to nie zmieniło.
Gwardią króla są Białe Lwy. Strażnicy Feniksa to nie strażnicy Króla Feniksa, ani nawet małych feniksów, tylko strażnicy świątyni Asuryana. Ich angielska nazwa lepiej oddaje charakter niż tłumaczenie.diuk pisze:Poza tym fluffowo to też jakaś kicha, co to za armia w połowie złożona z elitarnej gwardii króla?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
To ja sie pochwale - w bitwie z Shinem 1 zalogant przezyl szarze 3 stalkerow, oddal rane i ustal. Druga tura combatu - kontra sm, 1 stalker na ostatniej ranie nie zabil go i sie sypnal. Chwile potem szarza 2 carrionow na bolec - 1 padl od DT testu, drugi dostal rane, nic nie zrobil. Kolejna faza - dostal rane, nic nie zrobil, sypnal sie ;DEerion pisze: Bolec - Potrafi postrzelać, ale to się kończy, gdy cokolwiek postrzela w nich. Obsługanci w walce z czymkolwiek ma szanse niczym mucha z bombą atomową.
Dosklejam moich i wystawie. Na potege posepnego czerepu, wczoraj trafialem na sile 3, czasem 4, zcasem 3 z AP. Nie wymagaja brzytwy w pierwszej turze walki, 2x drozsi od PG, a mobilniejsi, wiecej atakow, save 2+ na obecna mete lepszy niz ward 4+ jak dla mnie. No chyba, ze sie trafi na ogrodek maszyn. Na papierze wygladaja coraz sympatyczniej, do przetestowania.Dragon Princes - Gdyby babcia miała wąsy, to konnica by była grywalna. A, że nie jest, to chłopaki też lekko niedomagają. Poza stricte kawaleryjką rozpiską nie mają prawa bytu.
No fakt, zapomniałem o Ellyrianach. Ale oni to już kompletnie zagięli czasoprzestrzeń i przestali istnieć przed 8 edycyjnym podręcznikiem ;D
Co do DP to właśnie zastanawiałem się co napisać, ale kij. Kto czyta temat ten wyciągnie odpowiednie wnioski.
Co do DP to właśnie zastanawiałem się co napisać, ale kij. Kto czyta temat ten wyciągnie odpowiednie wnioski.
oj tam, oj tam..Havelock pisze:oho, znawca fluffu nam się trafił
Qrde, a ja myślałem, że jedni i drudzyGwardią króla są Białe Lwy. Strażnicy Feniksa to nie strażnicy Króla Feniksa, ani nawet małych feniksów, tylko strażnicy świątyni Asuryana. Ich angielska nazwa lepiej oddaje charakter niż tłumaczenie.
Z tym że myślałem, że Gwardia Feniksa to jakaś taka mega osobista gwardia, a Lwy sobie strzegą zamku/pałacy etc.
To pewnie przez to polskie tłumaczenie - jak to czytam to mi ręce opadają, w zw. z tym przeczytałem dość pobieżnie. Angielskie czytałem jakieś 10 lat temu i chyba wtedy miałem inne wyobrażenie.
A co najemnych Ellyrianów no to chodziło mi o to żeby jakoś ichy obecność w Corze uzasadnić.
A co do Bolców, to ja Combata ze Scoutami Gnoblarami prawie wygrałem, dwa razy przegrali, ale nie uciekli i w końcu dobili mi moich chłopków
Kontakt PM
Kontakt PM
Lol, co jak co, ale SW fluffowo cholernie by tam nie pasowali. To są przecież samotni wojownicy, których jedynym celem jest zemsta na DE, a do armii HE dołączają się głównie w walkach przeciwko DE.
Za to SH jak najbardziej, przecież prawie każdy region na ulthanie ma kawalerie z młodych szlachciców.
Za to SH jak najbardziej, przecież prawie każdy region na ulthanie ma kawalerie z młodych szlachciców.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
-
- Oszukista
Jeszcze w sumie SM mogą być w core, bo biorą udział praktycznie w każdej bitwie i wg podręcznika zawsze pierwsi odpowiadają na wezwanie do walki, choć patrząc po statystykach to raczej elitarna jednostka.
Ludzie nie przeginajcie xDVolondil pisze:Jeszcze w sumie SM mogą być w core, bo biorą udział praktycznie w każdej bitwie i wg podręcznika zawsze pierwsi odpowiadają na wezwanie do walki, choć patrząc po statystykach to raczej elitarna jednostka.
SH zgodzę się powinni być w corach po są .ujowi jak na specjala
SW dla mnie może nawet ich nie być są słabi
Fast jest ok ale jak będzie w corach to nie będę narzekał
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Ja mam nawet 3 podstawki, ale to dlatego że odkupiłem za grosze.
Przydadzą Ci się gryfy żeby skonwertować na orły.
SMów w ogóle jeszcze nie wystawiłem, Seaguardów używam jako proxów do White Lionów, a Ellyrianów modele mi się bardzo podobają, więc nie płaczę, poza tym wstyd się przyznać, ale ja nimi gram, bo lubię vanguarda. Na czarodziejów mam fajny pomysł sobie zrobić z każdego inną wersję - w zależności od Lora jakiego na nich wpakuję w rozpisce, model też jest niczego sobie. Ale gdybym miał kupić sobie dobry starter na początek to powinni w nim być White Lioni, Orzeł i łucznicy, ewentualnie jeden Dragon Prince
Seaguardów też chyba można bez porblemu wystawiać jako Spearelfy? Czy ktoś się czepia na większych turniejach?
Akurat modele Spearelfów to dla mnie jakaś porażka, ale czasem się zdarzy że wystawię mały klocek x25 lub dziesiątkę dla zapchania Corów.
Starter jest fajny, bo figurki są tanie, ale wielu innych zalet to on nie ma.
Przydadzą Ci się gryfy żeby skonwertować na orły.
SMów w ogóle jeszcze nie wystawiłem, Seaguardów używam jako proxów do White Lionów, a Ellyrianów modele mi się bardzo podobają, więc nie płaczę, poza tym wstyd się przyznać, ale ja nimi gram, bo lubię vanguarda. Na czarodziejów mam fajny pomysł sobie zrobić z każdego inną wersję - w zależności od Lora jakiego na nich wpakuję w rozpisce, model też jest niczego sobie. Ale gdybym miał kupić sobie dobry starter na początek to powinni w nim być White Lioni, Orzeł i łucznicy, ewentualnie jeden Dragon Prince
Seaguardów też chyba można bez porblemu wystawiać jako Spearelfy? Czy ktoś się czepia na większych turniejach?
Akurat modele Spearelfów to dla mnie jakaś porażka, ale czasem się zdarzy że wystawię mały klocek x25 lub dziesiątkę dla zapchania Corów.
Starter jest fajny, bo figurki są tanie, ale wielu innych zalet to on nie ma.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, o 16:03 przez diuk, łącznie zmieniany 2 razy.
Kontakt PM
Kontakt PM