Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
QC spoko
Pierwsze trzy bardzo przyjemne filmy. Potem pomysł z Wolverinem który uważam za słaby zobaczymy może ostatni film który ma być mroczny i brutalny będzie zacny jako pożegnanie Hugh.
Średnie też są te z młodymi x'ami ale tu co się komu podoba. Ja na ten nowy czekam ale to pewnie tylko dlatego, że gra Olivia Munn :d
Pierwsze trzy bardzo przyjemne filmy. Potem pomysł z Wolverinem który uważam za słaby zobaczymy może ostatni film który ma być mroczny i brutalny będzie zacny jako pożegnanie Hugh.
Średnie też są te z młodymi x'ami ale tu co się komu podoba. Ja na ten nowy czekam ale to pewnie tylko dlatego, że gra Olivia Munn :d
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
90% tego shitu Tobie też się podobaZiemko pisze:Qc nie wypowiadaj sie, idz jarac sie reszta shitu, ktory ci sie podoba.

Xy cierpią na podział marvela i topią się w bagienku z fantastic 4 niestety.
Nie mowię ze apocalypse tego nie zmieni - faktem jest, że Xmeni którzy mają potencjał avengersów zawsze pozostali niszowi bo te filmy są o "przyjemne" jak to okreslił gokish - ale totalnie bez szału. I to mimo, że jestem fanem xów kreskówkowych bardzo. Np. roque zawsze była źle grana. Gambita nie ma (teraz ma chyba film dostać?) - lawrence jako mistic to dajmy spokój. Sansa jako w zasadzie ktokolwiek - meh
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Mam w dupie wszystkie marvele i dc 
Moja ukochana seria w filmie
https://www.youtube.com/watch?v=gfJVoF5ko1Y&app=desktop

Moja ukochana seria w filmie

https://www.youtube.com/watch?v=gfJVoF5ko1Y&app=desktop
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Super oglądałem wczoraj w średniej jakości
ale nie mogłem się powstrzymać.
Naprawdę jestem pod wrażeniem, poza paroma elementami trzymali się fabuły
No i Ragnar grający Lothara
Arthas to w 3 części się pojawi o ile dotrwają, ale zarabiają więcej niż zakładali więc myślę że na ogłoszenie
Warcraft II Tides of darkness nie będziemy długo czekać

Naprawdę jestem pod wrażeniem, poza paroma elementami trzymali się fabuły
No i Ragnar grający Lothara

Arthas to w 3 części się pojawi o ile dotrwają, ale zarabiają więcej niż zakładali więc myślę że na ogłoszenie
Warcraft II Tides of darkness nie będziemy długo czekać

Z jebnięciem 
Ale obstawiam, że dostaniemy bardziej wstęp do RoC'a niż Tides of Darkness. Lepiej dla nich byłoby szybciej przeskoczyć na fabułę z trójki niż dalej pociągnąć humans vs orcs

Ale obstawiam, że dostaniemy bardziej wstęp do RoC'a niż Tides of Darkness. Lepiej dla nich byłoby szybciej przeskoczyć na fabułę z trójki niż dalej pociągnąć humans vs orcs
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Tez tak mysle, szczegolnie, ze w 3jce sie wiecej dzieje, nowe rasy itd.Gokish pisze:Z jebnięciem
Tam też się dzieje ale patrząc na to co było w filmie to część fabuły nie ma zwyczajnie sensu bo sojusze już istnieją.
Eh tak myślę czytam no nie wiem co
niech coś nakręcą.
Fabuła z Reign of Chaos zostanie mało bohaterów ;D
Eh tak myślę czytam no nie wiem co

Fabuła z Reign of Chaos zostanie mało bohaterów ;D
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Byłem wczoraj na Warcrafcie. Mega dobry. Zebrał fatalne opinie krytyków i bardzo pozytywne opinie widzów, ale szczerze mówiąc zupełnie mnie to nie dziwi. Zobaczcie jak odważnie poszli twórcy. Od czasu cholernego Dark Knighta wypada już kręcić tylko urealistycznione i umrocznione fantasy, bo jednemu z drugim krytykowi wydaje się bardziej ambitne. Z drugiej strony coś czuję, że na fali popularności Deadpoola i zapowiedzi kolejnych filmów fantasy z kategorią R wahadło zaczyna wychylać się w stronę całkowicie komediowego fantasy.
Warcraft nie wpisuje się w żaden z tych trendów. Jest wyważony w scenach przemocy i humoru, jest kolorowy, ale nie wesoły, patetyczny, ale nie nadęty i przede wszystkim błyskający potężną magią, czyli dokładnie taki, jakiego oczekiwałem po heroic fantasy.
Dla mnie najlepszy film fantasy od wielu lat, który każdego Hobbita zjada na śniadanie nie popijając. Blizzard nigdy nie zawodzi. W tym przypadku jest tak samo.
Warcraft nie wpisuje się w żaden z tych trendów. Jest wyważony w scenach przemocy i humoru, jest kolorowy, ale nie wesoły, patetyczny, ale nie nadęty i przede wszystkim błyskający potężną magią, czyli dokładnie taki, jakiego oczekiwałem po heroic fantasy.
Dla mnie najlepszy film fantasy od wielu lat, który każdego Hobbita zjada na śniadanie nie popijając. Blizzard nigdy nie zawodzi. W tym przypadku jest tak samo.
- wind_sower
- Masakrator
Dokładnie to samo pomyślałem jak zobaczyłem logo przed filmemNaviedzony pisze:. Blizzard nigdy nie zawodzi. W tym przypadku jest tak samo.

Jeżeli o mnie chodzi to jestem totalnym laikiem jeśli o chodzi o pierwsze dwie części Warcrafta. Grałem tylko w 3 i to bez dodatku. Film zrealizowany świetnie, jeśli chodzi o CGI. Bardzo podobają mi się orkowie. Chociaż wyszedłem z filmu z poczuciem, że fabuła była prowadzona trochę chaotycznie i za szybko. Niektóre wątki chyba nie były potrzebne albo wsadzone na siłę. Cały motyw z synem Lothara bym wypieprzył na przykład.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
No dla mnie CGI leżało mocno przy Golemie ale reszta bajo 

Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Dla mnie Warcrafta oglądało się bardzo przyjemnie. Zgadzam się z opiniami przedmówców, że jest sporo lepszy od Hobbitów, aczkolwiek popieram też, że niektóre wątki były niezbyt potrzebne. Dodatkowo uważam, iż część kreacji postaci mogła być nieco inna.
Tak czy inaczej jest to bardzo solidna produkcja, na którą warto pójść do kina. Magia epicka.
Tak czy inaczej jest to bardzo solidna produkcja, na którą warto pójść do kina. Magia epicka.

Sama znajomość WC1 niekoniecznie jakoś pomaga. Fabuła w filmie jest mocno rozbudowana o wątki, które były dodane dopiero gdzieś tam w WoWie. Chociażby kolor skóry orków, jeszcze w podstawce WoWa zawsze był zielony (chyba, że czerwony), dopiero w The Burning Crusade spotkaliśmy brązowoskórych orków.
No i ja jednak liczę, że WC2 i dodatek będą w filmach bo chciałbym zobaczyć Allerię, Zul'jina, Ner'zhula czy Cho'galla. Zresztą Grom w grach też dopiero był w dodatku do WC2 po drugiej stronie portalu a tutaj chyba mignął mi ze 2 czy 3 razy gdzieś w tle.
No i ja jednak liczę, że WC2 i dodatek będą w filmach bo chciałbym zobaczyć Allerię, Zul'jina, Ner'zhula czy Cho'galla. Zresztą Grom w grach też dopiero był w dodatku do WC2 po drugiej stronie portalu a tutaj chyba mignął mi ze 2 czy 3 razy gdzieś w tle.
- GrimgorIronhide
- Masakrator
No wszystkie odczucia te same co przedmówcy, mojej strony spostrzeżenie - To zupełnie nie był Anduin Lothar. Jakoś w ogóle nie czuć tej postaci, tego poważnego, emanującego upartością i rycerską słusznością quasi-paladyna.
Travis Fimmel genialnie gra Ragnara, ten jego frywolny i lekko komediowy styl gry aktorskiej pasował do Wikingów dobrze, ale tutaj zupełnie nie. Cały film miałem wrażenie, jakbym dalej Ragnara oglądał a nie Anduina Lothara
Travis Fimmel genialnie gra Ragnara, ten jego frywolny i lekko komediowy styl gry aktorskiej pasował do Wikingów dobrze, ale tutaj zupełnie nie. Cały film miałem wrażenie, jakbym dalej Ragnara oglądał a nie Anduina Lothara