chyba ze liche na kaszkiecie dostaje Golden AnkhreKalesoner pisze:10 łuczników i HODA, albo 15 mengili, albo 3-4 bolce i kaszkiet spada, nawet tak wystawiony.

Moderator: Shino
chyba ze liche na kaszkiecie dostaje Golden AnkhreKalesoner pisze:10 łuczników i HODA, albo 15 mengili, albo 3-4 bolce i kaszkiet spada, nawet tak wystawiony.
W AB jest napisane, że poisony jak wejdą mają pierwszeństwo nad ranieniem, więc nie można zrezygnować z poisona...ja mam takie pytanko ktore mnie od ostatniej gry nurtujeskorpion ma i zatrute ataki i killingblowa
jesli wejdzie mi zatruty atak to on automatem wchodzi czy jesli chcemy to mozemy rzucac na zranienie ( w koncu killing blow jest duzo pozyteczniejszy na jednostki z sv 1+ wiec tak jakby ten zatruty atak dziala troche na nasza niekorzysc
Też mnie to ciekawi. Shino przyznaj się, że nie wiesz, albo odpowiedz Yubemu.Yuby pisze:Pytałem się na forum orków, ale nikt nie ospisuje więc tu zapytam:
Co sie stanie jak skorpion wykopie sie na nocnikach z fanolami???
fanole leca przez wystawionego do combata skorpionaczy na 2d6'' ???
kazdy fanol zadaje 2d6 skorpionowi po czym fanol ginie ??/
a moze cos innego?
ma praweo. nigdzie nie ma ze nie monza deklarowac we wroga,ktorego nie mozesz zranic (np. eteryka)Kalesoner pisze: Rozumiem, że jeśli kaszkiet stoi na górce a licze za górką, to działo nie ma prawa deklarować nawet strzału w kaszkiet tak żeby przeszło przez liczkę z tyłu, bo deklarowanie strzału w coś czego nie można zranić jest nielegalne? (analogia do wraithów skrinujacych armię przed imperialnymi działami)