Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Mistrzostwa Świata - RPA 2010
no sorki ,ale ja nigdy nie byłem za "przeterminowanymi" zespołami , zespołami nie potrafiącymi zagrać honorowo , ciekawie i przedewszystkim do końca. A ,że Argentyna jest w słabej formie to chyba widać (może prócz meczu z Koreą ,który był naprawdę ładny - ale znów z NIgerią był fatalny), może drzemie w niej potencjał w postaci świetnych zawodników ,ale Diego chyba zadbał ,żeby się dobrze przed meczem zawsze wysypiali...
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
During the current World Championship scientists have discovered a new optical illusion.
http://i.imgur.com/Yd4xq.png
http://i.imgur.com/Yd4xq.png
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
W końcu można przenieść klimat mistrzostw na forum:
http://www.vuvuzela-time.co.uk/forum.wfb-pol.org
http://www.vuvuzela-time.co.uk/forum.wfb-pol.org
Argentyna jeśli będzie tak grała z Niemcami, jak z Meksykiem, to dostanie z 3:0 i do domu Sorry, ale grała naprawdę niewiele lepiej od tego Meksyku, pierwszą bramkę im wcisnęli po błędzie sędziego, drugą, bo chłopak obrońca się zagubił , a trzecią z przypadku kompletnego (ale strzał ładny). Argentynie brakuje ewidentnie zgrania, łączności między poszczególnymi formacjami (obrona, pomoc, atak), to co ich ratuje to indywidualne umiejętności (Messi, Tevez) i szczęście, które póki co ich nie opuszcza.
Szkoda mi Meksyku, aczkolwiek już po pierwszym meczu z murzynami, było widać że ta drużyna nie zajdzie zbyt wysoko. Grają po prostu zbyt ładnie, za mało wyrachowania i skuteczności (za to Argentynie ten młody napastnik, nie pamiętam jak on tam ma, wcisnął naprawdę sytą ).
Liczę na Szkopów, oczywiście.
Pzdr
Szkoda mi Meksyku, aczkolwiek już po pierwszym meczu z murzynami, było widać że ta drużyna nie zajdzie zbyt wysoko. Grają po prostu zbyt ładnie, za mało wyrachowania i skuteczności (za to Argentynie ten młody napastnik, nie pamiętam jak on tam ma, wcisnął naprawdę sytą ).
Liczę na Szkopów, oczywiście.
Pzdr
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Holendrzy wygrywaja, ale to tak minimalnie. Wolalbym zeby wygrali, ale mysle, ze niestety pocisna ich Brazylijczycy.
Normalnie nie ogladam fanatycznie pilki, ale ten mundial jakos mnie wciagnal wyjatkowo :-)
Anyway tez zycze dobrze Holandii bo kibicuje im od dzieciaka (mimo ze nie widze juz na boisku mojej ulubionej myszy - van der Sara, Davidsa, Kluiverta, Cocu, Nistelrooya i reszty pomaranczowych gwiazdek), ale czuje ze dostana od Brazylii w czape. Pociesza mnie to ze lubie obie druzyny wiec tak czy inaczej mam nadzieje ze ktoras zgwalci frycow ;P Szkoda ze dopiero w finalach :/
Edit: <glaszcze Ziemka uspokajajaco>
Anyway tez zycze dobrze Holandii bo kibicuje im od dzieciaka (mimo ze nie widze juz na boisku mojej ulubionej myszy - van der Sara, Davidsa, Kluiverta, Cocu, Nistelrooya i reszty pomaranczowych gwiazdek), ale czuje ze dostana od Brazylii w czape. Pociesza mnie to ze lubie obie druzyny wiec tak czy inaczej mam nadzieje ze ktoras zgwalci frycow ;P Szkoda ze dopiero w finalach :/
Edit: <glaszcze Ziemka uspokajajaco>
Ostatnio zmieniony 29 cze 2010, o 12:38 przez Cosmo, łącznie zmieniany 2 razy.
Cosmo zarty zartami, ale niektore sa niesmaczne np. ten ktory zarzuciles... Czemu moje podejscie mam takie do Niemcow, a nie inne to mozemy na DMP pogadac... Mozna powiedziec, ze zawdzieczam im zycie... Naprawde stereotypy rzadza mentalnoscia ludzka. Naprawde chcialbym, zeby Polacy byli tak kulturalnymi, uprzejmymi, usmiechnietymi i pomocnymi ludzmi jakimi sa Niemcy...
to prawda, rządzą. jak widać zresztą.Ziemko pisze:Cosmo zarty zartami, ale niektore sa niesmaczne np. ten ktory zarzuciles... Czemu moje podejscie mam takie do Niemcow, a nie inne to mozemy na DMP pogadac... Mozna powiedziec, ze zawdzieczam im zycie... Naprawde stereotypy rzadza mentalnoscia ludzka. Naprawde chcialbym, zeby Polacy byli tak kulturalnymi, uprzejmymi, usmiechnietymi i pomocnymi ludzmi jakimi sa Niemcy...
ja kibicuje argentynie.
pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
Re Ziemko: Spedzilem troche czasu w niemczech, wiec nie mow mi o stereotypach. Zdanie mam wyrobione osobiscie, nie tylko z lekcji historii. Ale zarcik juz edytuje skoro Cie urazil ;*
Nijlor: Nie zapomnialem, byl i Seedorf i Boer i Bronckhorst i inni. Nie bede przeciez wymienial wszystkich dziadkow ;P Chodzilo mi tylko o to ze ze starej reprezentacji chyba nikt juz nie gra.. Chociaz wydaje mi sie ze van der Sara jeszcze niedawno widzialem na boisku?
Nijlor: Nie zapomnialem, byl i Seedorf i Boer i Bronckhorst i inni. Nie bede przeciez wymienial wszystkich dziadkow ;P Chodzilo mi tylko o to ze ze starej reprezentacji chyba nikt juz nie gra.. Chociaz wydaje mi sie ze van der Sara jeszcze niedawno widzialem na boisku?
Zwą go "Chicharito" Hernandez i jest nowym nabytkiem Man UTD (jeszcze przed mistrzostwami).Dzidzia pisze:(za to Argentynie ten młody napastnik, nie pamiętam jak on tam ma, wcisnął naprawdę sytą ).
Pzdr
Cosmo - Van der SAr przedłużył niedawno na kolejny rok kontrakt z Manchesterem UTD, a ma już ze 150 lat.
Nie wiem czy urazil, bo ja swojej narodowosci sie nie wypieram i jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem, co nie zmienia faktu, ze etykietke, ktora maja przyklejona Niemcy przez Polakow, lepiej byloby przykleic niemieckim Szwajcarom, bo oni tacy sa jak ten sterotyp (mam prawo generalizowac, bo w obu tych krajach spedzilem sporo czasu).
Zeby nie bylo OT - kogo dzisiaj obstawiacie?
Imho Hiszpania troche sie pomeczy, ale wygra z Portugalia, ktora nic nie pokazala poki co poza jedna mega wysoka wygrana.
Zeby nie bylo OT - kogo dzisiaj obstawiacie?
Imho Hiszpania troche sie pomeczy, ale wygra z Portugalia, ktora nic nie pokazala poki co poza jedna mega wysoka wygrana.
nom, tez tak czuje. portugalia jak narazie slabo gra w tych mistrzoswtach. Hiszpania tez miala wpadke, ale wydawać sie moze ze jednorazową. na co licze.Ziemko pisze: Zeby nie bylo OT - kogo dzisiaj obstawiacie?
"Our weapons cut through them like blade through air!"
+1Nijlor pisze:Wygra Japonia i Hiszpania