Mroczna Galeria

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Wieszkto
Chuck Norris

Re: Mroczna Galeria

Post autor: Wieszkto »

Konkretna sztaba marauderów , z klimatem oraz polotem.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

bardzo łatwo;p tylko, że moja wersja nie wiąże się z wydawaniem pieniędzy;p więc na razie wybiera ją:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Durin jest szansa że do końca miesiąca jeszcze trochę bitzów Hellstriderów dla Ciebie przygotuję :wink:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

super!
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Post autor: Wolff »

Kruszyna pisze:Bardzo ładni grasańci
trudno było skompletować te modele ?
Najłatwiej nie było wszystkie modele są z eBay, kupowałem po 6 -15 sztuk około 3 miesiące to zeszło, najbardziej boli cena bo chodzą po 10-12 zł sztuka a ostatnio widziałem że już po około 15 a jest ich tam 46 szt + Fcg oczywiście oryginalne gdzie za czempiona trzeba dać 30 - 60 zł na ebay oraz limitowany Hero maruderów mi się go udało kupić za śmieszną kasę 25zł z przesyłką i to jeszcze w foli ale jak patrzyłem to ludzie go wystawiają po około 100 zł

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Można ździebko taniej kupic te wszystkie modele przy pewnej dozie samozaparcia. Mnie klocek wyszedł po 10 zł/szt łącznie z FCG. A limitkę kupiłem za 35 zł z transportem, a więc nie tak źle...

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

No można, było parę modeli które wyszły mnie 8 zł z przesyłką ale ostatnie które kupowałem to było 12 + przesyłka a teraz ciężko już coś taniej znaleźć bo się powoli kończą ja mam 50 ty pewnie też tyle a prawda jest taka że tylko naiwniak sprzedaje takie stare modele a ci powoli się kończą

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

obecnie na allegro jest aukcja takich maruderów :idea:

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Tak widziałem :) na szczęście już nie muszę uczestniczyć w tym wyścigu szczurów ;)

Awatar użytkownika
daszkowy10
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: daszkowy10 »

Witam wszystkie (C)hałasujące osoby!
Po "n" latach przerwy od Wh, malowania, generałowania, stoło-kostko-rzucania zebrałem się do zakupu paru modeli i farb. Niestety z czasem, ceny modeli GW nie zmalały, a i farbka kosztuje swoje...zakupiłem 7 farbek, "jakieś tam" pędzle i kilka konserw z toporami.
Z braku funduszu na większą ilość farb i długi okres bezczynności w maloaniu modeli, chciałbym wypędzlować w miarę prostą lecz miłą dla oka kolorystykę.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Krzysiek_312
Oszukista

Post autor: Krzysiek_312 »

Dobra kolorystyka, dodałbym nieco ciepłego brązu (dawny bestial brown lub coś jaśniejszego).

Zrób podstawki, wtedy figurki będą prezentowały się zdecydowanie lepiej. Najlepszy tani sposób to garść piachu, wikol, korek, woda, farby (nawet plakatowe czy jakieś tańsze akryle) i trawka elektrostatyczna. Efekt jest spoko, tylko trzeba trochę czasu ;)

aha na przyszłość usuń dokładnie nadlewki bo sztandar i buty wyglądają słabo
Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Witamy nowego Chaośnika. Zapowiada się bardzo fajna armia, całkiem przyjemne te Twoje puszki, tylko jak już wspomniał kolega, obowiązkowo musisz zrobić im podstawki. Zajrzyj do mojej galerii (link masz w moim podpisie poniżej), tam znajdziesz na zwykłych jednostkach bardzo proste rozwiązanie na fajne podstawki.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dokup jakiś brązowy wash chociaż. Jak na wersję oszczędnościową nie jest źle, ale jednak widać ograniczenia... Na fotce pojedynczego gościa z tarczą widać bardzo niechlujnie nałożony czarny wash na tarczy, niby drobiazg, ale psuje. Skoro walisz oszczędnościowo, to przynajmniej działaj dokładnie, to nic nie kosztuje...
Te płaszczyki warriorów są idealne do nauki rozjaśniania. Mają dobrą rzeźbę, żeby poćwiczyć rozjaśnianie. Troszkę prób widać, ale mało. Dodawaj po trochu białego do tego koloru płaszcza i pomalutku próbuj rozjaśniać...
A swoją drogą - warto założyć własną galerię, w której będziesz prezentował swoje prace...

Awatar użytkownika
daszkowy10
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: daszkowy10 »

Dzięki za wszelkie sugestie! Podstawki na bank będą zrobione, ale wszystko w swoim czasie (muszę zlokalizować wikol w okolicy).
Rzeczywiście, przesadziłem z nuln oil...zachłysnąłem się efektywnością tej farbki :p
Chciałbym utrzymać "niezdrowy/ brudny" klimat chaosu, coś na podobieństwo - http://wastelandminiatures.blogspot.com ... -four.html
Kolorowi warriorzy jakoś do mnie nie przemawiają ;) No...może poza niektórymi tzeentch'ami ^^
Czas łapać za pędzle :]

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Post autor: Wojteq »

Nurgle Champion(lvl 3):
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 lut 2014, o 16:30 przez Wojteq, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Stara moja praca, malowane 2 lata temu ;)
Obrazek
Chyba styl mojego malowania się zmienił trochę od tamtych czasów haha ;)
Podoba się? ;)
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Widać, że stara praca - jeszcze metodą kreskową robiona. Fajnie wyszła, podoba mi sie...

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Marasy super wygar. Wiecej Wiecej !!

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Godzinkę wolnego czasu spożytkowałem następująco:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Opinie? ;)
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Jak na godzinkę to ok.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

ODPOWIEDZ