Dzięki, no trzeba przyznąć, że death potrafi tej rozpie ustawić bitwę.
ALE punkty zwłaszcza na singlach są w close combacie, tam się zdobywa ich najwięcej. Myślę, że znajdę tez czas, żeby potestować tę naporową rozpę, chociaż widze w niej pare rzeczy, których nie przeskoczy.
TK Euro - faraony w rajtuzach.
A sprobuj wyjebac sfinksy i jednego skorpa, wstawic jedne weze i jedne wykopujace węże
Może jest to jakis sposób, na 3x duzych wężach nikt nie grał :p
Może jest to jakis sposób, na 3x duzych wężach nikt nie grał :p
Zagrałem 3 bitwy turniejowe rozpą na strzelaniu.
Laik WE
W środku i po lewej oddziały łuków w 2 liniach a przed nimi skrin z uszatek w lesie w 1 szeregu i nekropolisów w ruinach z tyłu maszyny magowie. Znaczy to, ze idę praktycznie bezkarnie i strzelam do mięciutkich elfów przez całą bitwę, zdejmuję look outy i hituję z klop herosów. Zagrałem tak jak zaplanowałem, Laik miał pecha z zasięgami szarż driad i zrobił kilka błędów.
16:4
Jacek VC obecnie standardowe VC czyli rozpiska Szaitisa.
Nie chciałem grać, ani z tym graczem, bo to zadna przyjemność z gry, ani z tą armią, bo bardzo cieżko sie na niej punktuje. Jedyną rzeczą, która mi z nią ustawia grę jest słońce. Dwa razy rzuciłem na zasięg 2 cale, raz wyviagnąłem scrolla, a raz na powerscrollu nie udało mi się go rzucic z 2 kości. Bitwę ustawiło właśnie zabicie sobie ze słońca 2 węży i zabicie kolejnych 2 zdrowych z wybuchu kaszkietu. Z każdej bitwy płynie jakaś lekcja, z tej płynie taka, że na drużynówce powinienem mocniej naciskac na unikanie tego paringu.
przegrałem do 20
Jasiu BOH
Bardzo fajna i szybka bitwa. Jasiu nie przegrał maską tylko dlatego, że nie zdał paniki z przerzutem na unicie bestigorów z lordami i bsbkiem i punkty uciekly mi za górkę na drugi koniec stołu. Do tego czasu obszarowe strzelanie i obnizanie T powodowały, ze musiał ściagać modele garściami. Na koniec zostało mu na stole z 20 modeli, ja nie straciłem prawie nic, a wynik wyszedł niestety tylko 13:7
Laik WE
W środku i po lewej oddziały łuków w 2 liniach a przed nimi skrin z uszatek w lesie w 1 szeregu i nekropolisów w ruinach z tyłu maszyny magowie. Znaczy to, ze idę praktycznie bezkarnie i strzelam do mięciutkich elfów przez całą bitwę, zdejmuję look outy i hituję z klop herosów. Zagrałem tak jak zaplanowałem, Laik miał pecha z zasięgami szarż driad i zrobił kilka błędów.
16:4
Jacek VC obecnie standardowe VC czyli rozpiska Szaitisa.
Nie chciałem grać, ani z tym graczem, bo to zadna przyjemność z gry, ani z tą armią, bo bardzo cieżko sie na niej punktuje. Jedyną rzeczą, która mi z nią ustawia grę jest słońce. Dwa razy rzuciłem na zasięg 2 cale, raz wyviagnąłem scrolla, a raz na powerscrollu nie udało mi się go rzucic z 2 kości. Bitwę ustawiło właśnie zabicie sobie ze słońca 2 węży i zabicie kolejnych 2 zdrowych z wybuchu kaszkietu. Z każdej bitwy płynie jakaś lekcja, z tej płynie taka, że na drużynówce powinienem mocniej naciskac na unikanie tego paringu.
przegrałem do 20
Jasiu BOH
Bardzo fajna i szybka bitwa. Jasiu nie przegrał maską tylko dlatego, że nie zdał paniki z przerzutem na unicie bestigorów z lordami i bsbkiem i punkty uciekly mi za górkę na drugi koniec stołu. Do tego czasu obszarowe strzelanie i obnizanie T powodowały, ze musiał ściagać modele garściami. Na koniec zostało mu na stole z 20 modeli, ja nie straciłem prawie nic, a wynik wyszedł niestety tylko 13:7
Very nice , a tak jak sie spodziewałem VC to niszczą podobnie niezły wpierdol będzie od brety, demonow pewnie i szczurów , albo cos co jest za mobilne albo jest go za dużo .
P.S 'BOH' - Beasts of Haos ?
P.S 'BOH' - Beasts of Haos ?
To trzeba się było do mnie nie dostawiać.Kalesoner pisze: Jacek VC obecnie standardowe VC czyli rozpiska Szaitisa.
przegrałem do 20
Dla mnie nie jest przyjemnością gra przeciw podstawkom, sznurowadłom i łucznikom Wood Elfów, którzy jakimś cudem udają TK. I to generalnie kolejny już rok.
To jest abominacja tej gry. Ale jakimś cudem pozwalasz sobie mówić o przyjemności.
Cała Twoja taktyka w tej bitwie to było rzucenie Słońc. Nie szło, więc wpierdol.
Zapomniałeś tylko o tym, że zagrałeś imho poprostu źle.
Wydawało Ci się, że jak wystawiłem się pod kątem, to gram na remis. I w związku z tym sam wystawiłeś się kiepsko.
W 3 bodajże turze, Crypty nie doszły do Stalkerów na 7 - nic ich nie broniło, nie ubezpieczało. Odginaczka była po prostu źle postawiona i blokowała tylko ghule generała. Ani razu nie blokowałeś mnie łucznikami, nawet po to, żeby opóźnić o 1 turę walki swoje straty. Nie uciekłeś herosami z oddziału, który był już ewidentnie w pupie. A było to trzeba zrobić 2 tury wcześniej (po coś miałeś tych łuczników za Ushabti na prawej mojej flance). Ja wiem, że ta armia ma M4 i wiem jakie są jej problemy, ale moim zdaniem bardzo kiepsko reagowałeś na sytuację na stole.
Zapomniałeś też dodać, że 3 razy nie zdispelowałem 2 kośćmi Twoich wyników 4 i 5 w pierwszych czarach na turę, co potem ustawiało moje dispellowanie dość kiepsko.
Opisałeś bitwę tak: "nie rzuciłem udanie słońc, więc przegrałem". To trafny opis, bo nic więcej w tej bitwie nie zaprezentowałeś.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Jacek, tylko Ty łatwiej łapiesz flejma niż ja, a już nikt nie przebije Cię brakiem dystansu do siebie. Strasznie zrzędzisz i się podniecasz. Podstawkami grałem pierwszy raz na turnieju, bo armia jest u Tomka w malowaniu, generalnie możesz mnie pocałować w miejsce gdzie plecy tracą swoją szlachetna nazwę.
Źle zagrałem, nie pomogły mi też kostki. Paring fatalny ale tu zrzucam cała wine na Tutajca.
@ Młody - ze szczurami jest chyba nie tak źle, ale nie mam z kim stestowac, na turnieju nie było nawet 1 skavenów.
Z demonami Lipka było 11-9, ale mogło być też gorzej, w tym paringu zaskakujaco dużo zmieniają wykopywacze.
Źle zagrałem, nie pomogły mi też kostki. Paring fatalny ale tu zrzucam cała wine na Tutajca.
@ Młody - ze szczurami jest chyba nie tak źle, ale nie mam z kim stestowac, na turnieju nie było nawet 1 skavenów.
Z demonami Lipka było 11-9, ale mogło być też gorzej, w tym paringu zaskakujaco dużo zmieniają wykopywacze.
No i nie wiem którą rozpą grać.
Defensem dziś wtubiłem machę lizakom prowadzonym przez Trubasa (rozpa Fisza).
Ofensem zrobiłem 16:4 na HE Semiego jakiś czas temu.
A niedawno jeszcze weszła taka modyfiacja ofensa nieogrywana:
Liche High Priest @ 265.0 Pts General; Hierophant; Magic Level 4
Talisman of Endurance [30.0]
Earthing Rod [25.0]
Liche Priest @ 95.0 Pts Magic Level 1
Dispel Scroll [25.0]
Tomb Herald @ 140.0 Pts Battle Standard
Charmed Shield [5.0]
Obsidian Lodestone [45.0]
2x Necrosphinx @ 225.0 Pts
4 Skeleton Chariots @ 220.0 Pts
4 Skeleton Chariots @ 240.0 Pts Banner of Eternal Flame
Skeleton Horse Archers @ 70.0 Pts
25 Skeleton Warriors @ 130.0 Pts FCG
2x Tomb Scorpion @ 85.0 Pts
2x6 Necropolis Knights @ 410.0 Pts Standard; Musician
Models in Army: 51
Total Army Cost: 2600.0
Defensem dziś wtubiłem machę lizakom prowadzonym przez Trubasa (rozpa Fisza).
Ofensem zrobiłem 16:4 na HE Semiego jakiś czas temu.
A niedawno jeszcze weszła taka modyfiacja ofensa nieogrywana:
Liche High Priest @ 265.0 Pts General; Hierophant; Magic Level 4
Talisman of Endurance [30.0]
Earthing Rod [25.0]
Liche Priest @ 95.0 Pts Magic Level 1
Dispel Scroll [25.0]
Tomb Herald @ 140.0 Pts Battle Standard
Charmed Shield [5.0]
Obsidian Lodestone [45.0]
2x Necrosphinx @ 225.0 Pts
4 Skeleton Chariots @ 220.0 Pts
4 Skeleton Chariots @ 240.0 Pts Banner of Eternal Flame
Skeleton Horse Archers @ 70.0 Pts
25 Skeleton Warriors @ 130.0 Pts FCG
2x Tomb Scorpion @ 85.0 Pts
2x6 Necropolis Knights @ 410.0 Pts Standard; Musician
Models in Army: 51
Total Army Cost: 2600.0
Ostatnio zmieniony 4 cze 2013, o 16:09 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.