Pogłoski
Re: Pogłoski
Rycerze Grala z T4 i DC ,to mnóstwo ataków i klimatycznie jako weterani wielu bitew moga byc bardziej wytrzymalsi
''If you show your teeth, bite''
Są przede wszystkim dopakowani magiczną wodą z kielicha Muszą być wytrzymalsi!
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
rafixator pisze:Może jak zlikwidują scouta pegazom to będzie można do nich wsadzić paladyna do tego Devasteting charge i gdyby dostały 2+ save to golimy frajerów
Pegazy nei mają scouta
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
rafixator pisze:A no nie maja, oczywiście skirmish miałem na myśli.Gokish pisze:rafixator pisze:Może jak zlikwidują scouta pegazom to będzie można do nich wsadzić paladyna do tego Devasteting charge i gdyby dostały 2+ save to golimy frajerów
Pegazy nei mają scouta
Też to nic nie zmienia
aby mogł dołączyć wg zasad tej edycji to pegazy musiałby przestać latać albo koleś musiałby dostać zasadę pozwalającą dołączyc do unitu pegazów
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Marcin z Bretonnii
- "Nie jestem powergamerem"
Rycerze Grala zasługują na T 4 i dwie rany. Są nie tylko weteranami wielu bitew ale także wybrańcami Pani Jeziora, którzy musieli dokonać niebywałych czynów w czasie jej poszukiwań. Byliby takim ogniwem pośrednim pomiędzy zwykłymi rycerzami a Paladynami.
Gokish to był taki wish list, nie było moja intencja tworzenie zależności miedzy możliwością dołączenia bohatera do pegazow a zasada skiemish bardziej chodziło mi sie o możliwa rekompensatę utraty tej zasady.Gokish pisze:rafixator pisze:A no nie maja, oczywiście skirmish miałem na myśli.Gokish pisze: Pegazy nei mają scouta
Też to nic nie zmienia
Wracając do tematu mnie najbardziej zastanawia jak rozwiążą sprawę blesinga i oddawania pierwszej tury.
- Marcin z Bretonnii
- "Nie jestem powergamerem"
@ Gniewko
Tak, różniliby się możliwością posiadania virtues i przedmiotów. Ot tacy bohaterowie na dorobku Zresztą zabieg nie nowy. W WH 40.000 przykładowo Paladyni w Grey Knightach.
Tak, różniliby się możliwością posiadania virtues i przedmiotów. Ot tacy bohaterowie na dorobku Zresztą zabieg nie nowy. W WH 40.000 przykładowo Paladyni w Grey Knightach.
2W u Grali to by była przesada. Wystarczy T4, LD 9 i Ward zawsze na 5+
Powolutku panowie, jeszcze pół roku czekania przed nami Jestem bardzo ciekaw nowych modeli i mam ogromną nadzieję na bardzo "ludzką" armię, bez dziesięcioręcznych mieczy i zbroi jak u Space Marines.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Dobrze, że mam wystarczającą ilość zbrojnych i łuczników i nie będę musiał 10tkami ich kupować.
Ciekawią mnie te rycki na piechotę i ich koszt punktowy.
Ciekawią mnie te rycki na piechotę i ich koszt punktowy.
Rycerze grala to koksy żyjące po 150-200 lat, dopakowani magią. Mający doświadczenie w setkach bitew.
T4 im się należy.
T4 im się należy.