Matura 2011

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Re: Matura 2011

Post autor: Orris »

Dziś dałem radę zrobić polski ustny na 18 pkt, przygotowując go jeszcze dziś w nocy. Uświadomiło mi to, że muszę być łebski koleś, jeżeli potrafię tak improwizować. Ludzie straszyli mnie moją komisją (moją klasę egzaminowały dwie różne) a rozmowa przypominała mi dyskusję ludzi o identycznych poglądach. Miałem też nieco farta :wink: .

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Yudokuno pisze:to uważam za największe świństwo: 3 lata mieli, żeby odsiać najsłabszych, a uwalają na maturze :/

Nie wiemy jak ci maturzyści byli przygotowani. Pozatym każda pora jest dobra na uwalanie. Jak ktoś przychodzi np na taki angielski i siedzi i mówi jakieś pojedyncze słówka to bardzo niemozliwym jest postawienie takiemu komuś tych marnych 6pkt. Na szczęście/nieszczęście od przyszłego roku matura ustna z języków obcych będzie zmieniona.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

kotson pisze:Mojemu kumplowi 2 lata temu wprost powiedziano że kupił prezentację i dostał 5 pkt.
widocznie miał tak niski poziom inteligencji, że nie nauczył się przyzwoicie gotowego tekstu.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Yudokuno pisze:to uważam za największe świństwo: 3 lata mieli, żeby odsiać najsłabszych, a uwalają na maturze :/
Masz rację. Choć jak zwykle jest i druga strona medalu: presja dyrektora i władz oświatowych, żeby nie odsiewać. Widoczna już w gimnazjum, więc do LO przychodzą bambini z uzasadnionym przekonaniem że "pół klasy przecież nie obleją" więc po co się uczyć? A z jedynek tłumaczy się (na piśmie) nauczyciel.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Jak tam dzisiejsza histeria? "Moja" maturzystka wraca dopiero po rozszerzonej, na koma nie chce jej dreczyc, wiec spamuje tutaj :P

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Za proste mi się wydawało, można było spokojnie w krótkim czasie się do tego przygotować, wg mnie mogłoby być trudniejsze, by odsiać słabszych, bo to naprawdę nie było wymagające. W sumie szkoda, bardzo długo się na tą histę uczyłem, a niemal wszystko można było z tekstów wyczytać... Wypracowania spoko, ja pisałem o kryzysie demokracji w Polsce w dwudziestoleciu międzywojennym. Nie napisałem tego jakoś super, ale coś tam powinno być.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Tiger Brown pisze:
Masz rację. Choć jak zwykle jest i druga strona medalu: presja dyrektora i władz oświatowych, żeby nie odsiewać. Widoczna już w gimnazjum, więc do LO przychodzą bambini z uzasadnionym przekonaniem że "pół klasy przecież nie obleją" więc po co się uczyć? A z jedynek tłumaczy się (na piśmie) nauczyciel.
wiem. Na mnie też naciskali. To jeden z głównych powodów, dla których nie chcę uczyć w szkole
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Historia była najprostszą maturą jaką zdawałem. Już geografia była dwa razy trudniejsza. Jak sprawdzałem to w częsci zamkniętej mam 19/20 i coś koło 9/10 lub 10/10 z grugiej częsci, a wypracownie o ile nie powiedzą, że nie na temat powinno się mieścić w jakimś wysokim pkt. Ogólnie naprawdę fajnie. Aha Dominik sprawdziłem to i miałem racje Gotyk/sredniowiecze a to derugie renesans
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Post autor: Orris »

Zgodzę się, że historia była prosta. Poległem na rzeźbie ze średniowiecza, tradycjach rzymskich (napisałem, że Rzymianie też umieszczali oblicza władców na monetach) oraz na pryncypacie (napisałem patrycjat :? ). Pomimo tych błędów, jestem zadowolony. Też wybrałem temat demokracji w II RP i rozpisałem się na 5 stron :)
Szacuję tak na przynajmniej 80%.

Awatar użytkownika
Silverbolt
Chuck Norris

Post autor: Silverbolt »

Ja maturę będę pisał za 2 lata i mam nadzieje że historia rozszerzona będzie na podobnym poziomie.Z tematów wolałbym ten o II Rzeczpospolitej, byłoby o czym pisać.
Obrazek

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Pfff, nie patrzyłem na rozwiązania bo mi się nie chce. Co ma być to będzie, ja swoje odwaliłem.
Popsułem ten Rzym (pryncypat - a miałem napisać), oraz daty 2 pokręciłem.
Wypracowanie napisałem I bo bardziej konkretne, czytałem konstytucję 3 maja + jeszcze 2 tygodnie temu sobie to omawiałem więc nie było problemu. Jak mi za coś nie odejmą to będzie ok.
A co do kolegi wyżej co pisze ,że w źródłach to ma 9/10 czy coś. Ja w onety czy inne klucze to nie wierzę, jak egzaminator nie sprawdzi i właściwego klucza nie zobaczę to nigdy pewien nie jestem. Niby wydaje mi się że wszystko napisałem ale zawsze się gdzieś potknąć można albo klucz może mieć inne zdanie.
Grunt ,że już po i teraz trzeba ten rok zapić. Zatem wszystkim maturzystom życzę przyjemnych imprez pomaturalnych.

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Jak Wam poszła Chemia Rozszerzona?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Lenart pisze:Jak Wam poszła Chemia Rozszerzona?
Nareszcie ktoś sensowny :mrgreen:

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kindol
Wałkarz

Post autor: Kindol »

Lenart pisze:Jak Wam poszła Chemia Rozszerzona?
Średnio, trudniejszej matury z chemii chyba jeszcze nie było (ale przynajmniej była normalna, nie to co fizyka...). No cóż, mogę mieć problemy z dostaniem się na medycynę.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

właśnie jestem po lekturze rozszerzonej rosyjskiej. Banał niemal na poziomie podstawowym.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Ta jaka hop-siup. Ja bym pewnie oblał, i co? :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

jeśli uczyłeś się starym trybem w ogólniaku, ze starych podręczników, to zdałbyś z palcem w d*** po 4 latach nauki.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Ja się 'uczyłem' 6 lat, a jedyne co umiem powiedzieć to : "Job Twoju mać, dawaj dziengi !"

;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

A "w ruru tridcat, w paszczu dwadcat"? :mrgreen:

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

A ja się uczyłem niemieckiego, specjalnie.
Jak to mówią - dobrze znać język wroga :D
No bo jak bym miał ich brać do niewoli to co ? 4 pancernych znam, ale to może być za mało.
A ruskiego bym się chętnie pouczył, na pewno jest lepszy od szwabskiego, a przynajmniej da się go słuchać.

ODPOWIEDZ