Wybory parlamentarne 2011

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Sasza
Oszukista

Re: Wybory parlamentarne 2011

Post autor: Sasza »

Karli pisze:A nie macie czasem wrażenia, że PO,PiS,SLD,PSL nie chcą wygrać wyborów? Jakaś ta kampania taka niemrawa. Tusek nawet wczoraj ogłosił, że jeśli wygra wybory to już ostatni raz będzie premierem. Coś mi się wydaje, że może być tak, iż ww. partie wolałyby być jednak w silnej opozycji i krytykować rząd na spokojnie niż zbierać cały syf od społeczeństwa za złe rządy.
może nikt nie chce wygrać wyborów bo niedługo wszystko pierdol**e, okaże się, że nie jest tak kolorowo i nie daleko nam do Grecji :P

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Złe rządy to nie demagogia. Nie mam tutaj teraz na myśli konkretnie Platformy, lecz ogólnie: partię tworzącą rząd. Jak do tej pory ciągle partia rządząca przegrywała kolejne wybory parlamentarne. Widać Polacy nie lubią decyzji (lub ich zaniechania) podejmowanych przez rząd (każdy rząd) i po czterech latach rządzenia mówią tej partii "państwu już podziękujemy". Może to będzie pierwszy moment w historii naszej RP gdy partia rządząca mimo swych 4letnich rządów zostanie wybrana po raz drugi... a może nie :wink:
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Ja bym obstawiał, że wyniki wyborów będą zbliżone do tego sondażu :

Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Ciekawe czy metodą "on street" pytali ludzi na wsiach i małych miasteczkach na wschodzie kraju :lol2:

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

No pewnie. Szczególnie w takich np. Kruglanach ;) Wiesz gdzie to Karli ?

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Niet, ale nie brzmi jak Twoje strony Xet ;p U Ciebie wszystko kończy się na "-owo". Z kolei "-any" to pewnie moje strony :)

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

czkaj błąd w komunikacji. Tak to za Sokółka ;) pozdr

Klafuti: ja podchodze do wyborow tylko z mojej perspektywy. Zdaję sobie sprawę z sondaży i wiem, że np. PO dostanie minimum te 34%, PiS 26,5%, SLD 12%, PSL 7,5% co daje razem 80% mandatów. Polska pujdzie swoją stroną, politycy będą tacy jak zawsze, w twojim otoczeniu zmiany będą podobne itp. szeroko omawiany wcześniej temat :wink: Dlatego chce wykorzystać moje życie i zagłosować tak by mieć jakiś wpływ. serio, wibrator, obcięty świński łeb i thc do mnie przemawia :) pozdr

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Klafuti pisze:Wracając jeszcze do samej Platformy, to z "dopalaczami" zadziałali elegancko, cała Europa była pod wrażeniem sprawności naszego rządu, takich przykładów można jeszcze poszukać, więc niech nikt mi nie opowiada, że PO nic nie robi.
A moj kumpel jeszcze tuz przed wakacjami kupowal je na necie calkiem legalnie :D
Klafuti pisze:Innymi słowy: zarobili dla siebie jak kapitaliści, wykorzystując metody socjalistyczne wliczając w to korupcję i kolesiostwo.
Korupcja i kolesiostwo to metody socjalistyczne? Hm to ostatni rzad republikanski w USA to socjalisci bo byly tam przypaly pod to podpadajace ;)
wibrator... do mnie przemawia
de gustibus non disputandum est ale to zdeka perwersyjne :D
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Akadera pisze:Korupcja i kolesiostwo to metody socjalistyczne?
Dokładnie tak. Popatrz sobie co się działo w PRL-u i jak było za rządów SLD: jak nie afery, to załatwianie wszystkiego po znajomości i inne takie nadużycia. Z tą różnicą, że w demoludzie wszystko było państwowe, a jak komuniści wrócili do władzy w kapitalizmie, wykorzystali swoje układy i zawłaszczyli sobie co się dało, wykorzystując do tego panujący chaos po zmianie ustroju.
quas pisze:od 89' opozycja krytykuje rzad slowami "najgorszy w historii". co nijak sie ma do moich wlasnych obserwacji-mimo wszystko mojemu dupsku zyje sie lepiej teraz niz 20 lat temu.
Ja bym obstawiał tu rząd Leszka Millera, może Jarosława Kaczyńskiego, jeden posypał się z wielu przyczyn, z drugim już nie szło wytrzymać, póki co obecny rząd wypada najlepiej pod każdym względem.
Sasza pisze:
Karli pisze:A nie macie czasem wrażenia, że PO,PiS,SLD,PSL nie chcą wygrać wyborów? Jakaś ta kampania taka niemrawa. Tusek nawet wczoraj ogłosił, że jeśli wygra wybory to już ostatni raz będzie premierem. Coś mi się wydaje, że może być tak, iż ww. partie wolałyby być jednak w silnej opozycji i krytykować rząd na spokojnie niż zbierać cały syf od społeczeństwa za złe rządy.
może nikt nie chce wygrać wyborów bo niedługo wszystko pierdol**e, okaże się, że nie jest tak kolorowo i nie daleko nam do Grecji :P
Moim zdaniem premier powiedział tak, żeby pokazać, że nie chce władzy dla siebie za wszelką cenę i że jest demokratyczny, taka sztuczka. Do Grecji nam daleko, jeśli nie zaczniemy marnować pieniędzy na taką skalę jak tam, wszystko będzie dobrze.
Karli pisze:Może to będzie pierwszy moment w historii naszej RP gdy partia rządząca mimo swych 4letnich rządów zostanie wybrana po raz drugi... a może nie :wink:
To byłby drugi taki moment, za pierwszym razem ten wyczyn udał się SLD, ludzie wybrali ich na drugą kadencję, bo podczas pierwszej zastosowali metodę Grecką (rozdawanie pieniędzy), potem kasa się skończyła i jeszcze doszły te wszystkie afery.
Xet pisze:Ja bym obstawiał, że wyniki wyborów będą zbliżone do tego sondażu :
Według mnie 1580 osób to trochę za mało, żeby mieć obiektywne spojrzenie na sprawę. Zależy też jeszcze, gdzie sondaż był robiony, zwykle w miastach, bo na wiochę nie chce nikomu się jeździć, chociaż z drugiej strony większość naszego narodu chyba mieszka w miastach.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

ja nie wnikam w to czy ten sondaż jest prawdziwy, miarodajny itp. itd. mowie tylko, ze spodziewam sie takiego wyniku wyborów.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Ja myślę, że pisiory wrócą do władzy. Antypisiorom nie będzie się chciało iść na wybory bo są zniechęceni obecną sceną polityczną a pisiory z okrzykiem "smoleńsk kurwa!" ruszą do urn...

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Klafuti pisze:
Akadera pisze:Korupcja i kolesiostwo to metody socjalistyczne?
Dokładnie tak.
zawsze mi się wydawało że złodziejstwo, k.u.r.e.s.t.w.o. i łapówkarstwo jest cechą ponad partyjno-światopoglądową. Jeśli będziesz się upierawł że prawicowcy nie kradną i nie korumpują to podam Ci powiedzmy 10 przykładów że się mylisz - ale umówmy się ponieważ będzie wymagało to odemnie pewnej dawki pracy to nagrodą będzie mały lodzik dla mnie :wink: śpieszę dodać że wyłącznie werbalno-netowy :mrgreen: to chodzi wyłącznie o prawdę 8) :wink:

można oczywiście spierać się czy bycie lewicowcem zwiększa czy zmniejsza szanse na bycie porządnym człowiekiem ale na słowa że za całą zgniliznę moralną odpowiadają oni mówię : non possumus (choć lewaków, zielonych i innych pożytecznych idiotów nie trawię)

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

PIS wygra wybory, bo nie proszą by na nich głosować tylko każą żeby na nich głosować.
Jarek wróci do władzy, rozpocznie się wielkie osądzanie i szukanie dowodów wszelkich zbrodnii oraz dokończenie dzieła zniszczenia resztek pozytywnych stosunków z Rosją i Niemcami.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

http://www.youtube.com/watch?v=P9sFyY9LN0M no pod pisem bedzie podobnie.

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Żaba pisze:zawsze mi się wydawało że złodziejstwo, k.u.r.e.s.t.w.o. i łapówkarstwo jest cechą ponad partyjno-światopoglądową.
No cos ty przeciez mamy jedna partie swietych, poblogoslawiona przez samego ojca grzybka :D
Karli pisze:Ja myślę, że pisiory wrócą do władzy. Antypisiorom nie będzie się chciało iść na wybory bo są zniechęceni obecną sceną polityczną a pisiory z okrzykiem "smoleńsk kurwa!" ruszą do urn...
Jest jeden maly problem imo. Zdolnosc koalicyjna. Z kim niby Pis mialby sie dogadac? Z PSL - Pawlak chyba widzial jak koalicja sie skonczyla dla poprzednich przystawek. SLD - diabli wiedza co tam Napieralski sobie wykmini ale starsze pokolenie bedzie mialo silne obiekcje do tego po oskarzeniach komisji w sprawie Blidy zdeka by glupio to wygladalo. PO to wrog najgorszy i sludzy szmatana piekielnego wiec ni cholery. Predzej jesli PiS wygra to bedzie wszyscy vs PiS bo przyspieszone wybory to juz kila by byla raczej.
PS. Karol nie szarzuj z tym smolenskiem bo w Moskwie sam wykrakales to :D
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Akadera pisze:Predzej jesli PiS wygra to bedzie wszyscy vs PiS bo przyspieszone wybory to juz kila by byla raczej.
Z tego co słyszałem, to pozostałe partie już się umówiły, że w razie zwycięstwa PiS-u zrobią koalicję, żeby uratować Polskę.
Żaba pisze:Jeśli będziesz się upierawł że prawicowcy nie kradną i nie korumpują to podam Ci powiedzmy 10 przykładów że się mylisz - ale umówmy się ponieważ będzie wymagało to odemnie pewnej dawki pracy to nagrodą będzie mały lodzik dla mnie :wink: śpieszę dodać że wyłącznie werbalno-netowy :mrgreen: to chodzi wyłącznie o prawdę 8) :wink:
A już myślałem, że mam wysyłać zwycięski patyczek z Big Milka. Ciągle uważam natomiast, że komuniści są bardziej skłonni do łapówkarstwa i nepotyzmu, niż prawica, przynajmniej tak wskazuje historia rządów SLD i ówczesne afery.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Więc tak:
1. Napierdallski nie był jeszcze w rządzie chyba jeszcze a na pewno by chciał. Jarek znów zażyje tajemnicze leki po których o komunistach mówi "politycy lewicowi" i powie do grześka tak: słuchaj grzesiu, masz tutaj tekę ministra, damy waszym jeszcze ze dwie teki tylko idziemy razem robić rząd. Inna sprawa, że pozostali politycy SLD mogą się na to nie zgodzić i będzie jakiś rozłam... cholera wie. Na pewno jakieś przymiarki do takiej koalicji już były i spotkania z kaczorem też (kilka miesięcy temu gazety o tym pisały).
2. PSL... ach co ten PSL. Oni już się kurwili ze wszystkimi chyba. Partia z najdłuższą tradycją koalicyjną. Nie mam żadnych wątpliwości, że aby się znaleźć w rządzie i popwsadzać na kolejną kadencję swoich ludzi po ministerstwie rolnictwa i rozmaitych agencjach rynku rolnego i restrukturyzacji rolnictwa to dadzą się w taki układ wciągnąć.

A co do mego wykrakania w Moskwie dzień przed śmierćią prezydenta, że chciałbym aby już umarł.... eeee. Nie dziękujcie :)

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

obecny rząd wypada najlepiej?
wsiądź chłopie do pociągu, przejedź się autostradami, zobacz te liczne inwestycje w we wschodniej polsce, idz do szpitala, załatw coś w urzędzie ... :lol2:
usłysz nasze zdanie - jako kraju na - arenie miedzynarodowej...

dawno temu zespół Dezerter śpiewał - "wystarczy siąść na dupie i po prostu patrzeć w ekran"
dla 99% tu dyskutujących - z lenistwa, wygodnictwa, zwyczaju - jest to ekran TVN
dla nich - życiorys jej Twórcy i Ojca duchownego z wiki-

Mariusz Walter
Życiorys[edytuj]

Jest absolwentem Politechniki Śląskiej w Gliwicach, pracę w mediach zaczynał w studenckim radiowęźle. W latach 70. stał się jednym z najbardziej znanych dziennikarzy i producentów telewizyjnych.

Dziennikarz TVP w latach 1963–1982. Redaktor naczelny Redakcji Widowisk Publicystycznych i Form Dokumentalnych Studia-2 TVP w latach 1978–1982. Współtworzył takie programy telewizyjne jak: "Turniej Miast" czy "Studio 2". W stanie wojennym zakończył współpracę z TVP[1]. W latach 1979–1984 wykładał na Uniwersytecie Śląskim[1].

W latach 1967–1983 był członkiem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej[2][1].

W lutym 1983 był rekomendowany przez Jerzego Urbana na stanowisko głównego konsultanta w planowanym zespole propagandowym, mającym poprawić wizerunek służb: SB, MO, ZOMO[3]. Koncepcja utworzenia zespołu ds. "czarnej propagandy" została odrzucona przez Gen. Kiszczaka.

W 1983 założył z Janem Wejchertem holding ITI (International Trading and Investment). Firma otrzymała koncesję od władz PRL na sprowadzanie sprzętu elektronicznego z zagranicy i dystrybucję filmów na kasetach video w Polsce. W 1997 stanął na czele telewizji TVN, której kierownictwo w 2001 przekazał synowi Piotrowi.

i tak - za Gierka i brutalniejszych jego następców - tak samo mówiono w telewizji o "wichrzycielach, oszołomach" którzy chcą przeszkadzać władzy, rządowi.
:wink:
bezmyślny, idący na łatwiznę tłum nigdy się nie zmieniał... zmiany zawdzięczamy tej reszcie

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Dziku. Nie pierdol. Sam wstań zza monitora i pojedź w Polskę to zobaczysz te autostrady, ekspresówki, remonty. Jest ich tyle, że aż mam ich trochę dość. Tydzień temu gdy jechaliśmy autem do Kozłowa na mastera (11:30h) to większość z tej trasy jechaliśmy przez remonty dróg! Ok. 500km! A to tylko jedna trasa...

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Klafuti pisze:Z tego co słyszałem, to pozostałe partie już się umówiły, że w razie zwycięstwa PiS-u zrobią koalicję, żeby uratować Polskę.
Powiedz, ze cytujesz z tym "uratowac Polske" bo czuje sie jakbym trybune ludu albo nasz dziennik czytal :D Watpie, zeby byly takie rozmowy w chwili obecnej.
Klafuti pisze: Ciągle uważam natomiast, że komuniści są bardziej skłonni do łapówkarstwa i nepotyzmu, niż prawica, przynajmniej tak wskazuje historia rządów SLD i ówczesne afery.
Prosze cie nie wymyslaj. Żaba juz ci pisal ze sk*rwysynstwo nie ma barw partyjnych ani ideologii lewicowej badz prawicowej. Zeby nie byc goloslownym: minister Lipiec (rzad PiS), przekrety finansowe zwiazane z firmami amerykanskimi w iraku (partia republikanska glownie), watpliwosci co do wspierania tzw skokow (owczesni poslowie pis teraz chyba prawica marka jurka) , afera hazardowa (po) - wymieniajac z pamieci, to oczywiscie robota komunistow :D Nie wiem co Żaba ma w sobie, ze tak bardzo starasz sie o tego lodzika :D

Karol: Imo SLD po takiej koalicji to by raczej nie weszlo do sejmu nastepnej kadencji a do tego bylby rozlam na bank. Tak w ogole to masz farta ze antek m tu nie zaglada bo bys skonczyl na okladce gazety polskiej jako naczelny terrorysta :D

Dzik - alez on ma straszny zyciorys, normalnie ja bym go na antarktyde zeslal za czlonkostwo w PZPR #-o
Nie musze patrzec na ekspresowki czy autostrady a wystarczy ze przejade sie po swoim miescie zeby widziec roznice miedzy tym co bylo kilka lat temu a tym co jest. I nie zawdzieczam tego ponurej mordzie pana Krzysztofa Jurgiela (ten ktoremu honor Polaka zabranial negocjowac w Brukseli bodajze doplaty dla rolnikow) czy jego kolegom z partii ;)

ODPOWIEDZ