Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Fuxiorr Galeria - Dwarf warriors

Post autor: smiejagreg »

I słusznie - wybierz broń na krótkim stylisku, bez jakichś fikuśnych pomysłów...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

smiejagreg pisze:I słusznie - wybierz broń na krótkim stylisku, bez jakichś fikuśnych pomysłów...
Stwierdzilem ze takie to nie wiadomo co :D i bedzia to toporki lub mlotki lub mieczyki
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Pytanie dnia: jak zrobic efekt rys na bialym pancerzu?:P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Pytanie dnia nr 2 : jakie jest podzial na malowanie itp - opis tt , tt+ i tp [ ni ogarniam ]

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Wariax pisze:TT - bazowe/podstawowe kolory + cienie (quickshade AP lub washe olejne/zwykłe) idealny na hordowe armie jak np. skaveny
TT+ - bazowe kolory + cienie (washe olejne/zwykłe) + dwie warstwy rozjaśnień (robione na zasadzie glejzów), najlepszy dla elitarnych oddziałów

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Czyli taki model to TT?[Prosze nie patrzec na kija od wloczni i podstawke bo nie zrobione]:
Obrazek
Obrazek

Tak czy siak mi sie taki krasiek podoba:d

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Mi też się podoba - coraz lepiej malujesz =D> . A czy to ważne, jaki poziom? Ludziska często gadają głupoty w tym temacie...
Ostatnio zmieniony 16 gru 2012, o 18:50 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:Mi też się podoba - coraz lepiej malujesz =D> . a czy to ważne, jaki poziom? Ludziska często gadają głupoty w tym temacie...
Ja maluje by mi sie przedewszystki podobalo :D bylem ciekawy hehe oraz dzieki za pochwale .

Awatar użytkownika
Matysz
Mudżahedin

Post autor: Matysz »

Gdzieś na forum ktoś ważny pisał, że TT to "dwa-trzy kolory podstawowe i wash". Czyli rozjaśnienia już chyba wychodzą ponad TT.

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Marynarz Storczyk »

W takim razie ja z 4 rozjaśnieniami na płaszczyku prezentuję poziom TT5+ :D
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Marynarz Storczyk pisze:W takim razie ja z 4 rozjaśnieniami na płaszczyku prezentuję poziom TT5+ :D
:D :D nom:P

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Tak naprawdę granica jest bardzo płynna, bo można zrobić wszytko na tt+ a mieć efekt poniżej tt, bo będzie brzydko.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Widzę, że przytoczono opis moich poziomów malowania. Nie sugerowałbym się tym jako jakąś ogólnoświatowa miarą poziomów malowania. To jest opisów poziomów, które JA oferuje swoim klientom, tak aby wiedzieli czego się mogą spodziewać ;-)

Poziom TT czyli table top rozumiem jako poziom, który określa przyzwoite malowanie z poziomu gry/stołu. Tzn patrząc na regiment z poziomu gry, stwierdzasz, że: "o, zajebiście to wygląda, z czymś takim mogę grać", etc. JEDNOCZEŚNIE nie poświęcasz nie wiadomo ile czasu na malowanie modeli. Czyli ma być prosto, szybko, tanio i przede wszystkim ładnie.
Czym wyższy poziom, tym bardziej zaawansowane techniki oraz większa płynność przejść kolorów w miarę patrzenia z bliska, więcej różnych efektów, oraz związany z tym wszystkim dłuższy czas malowania.

Całkiem osobnym tematem jest sama jakość wykonania jak to zauważył @Muthare.

Mi określanie poziomów malowania pomaga przede wszystkim w wycenie usług oraz wymaganego czasu. :wink:

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

sam mam podobnie ustawione poziomy:
TT (baza + washe + poprawki , ew.jedno rozjasnienie)
TT+ (baza, rozjaśnienie/dwa , washe olejne)
Hero level

Z definicją TT WariaXa zgadzam się w 100% i proszę nie wspominać o turniejowych 3ch kolorach jako TT. Na to trzeba zasłużyć.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Maly up:
Nowy pomalowany krasiek. Metaliki malowalem inaczej , znaczy samo ostrze wloczni iz bylo bez drybusha tylko normalnie ''pyndzelkiem'' :D
Obrazek
Obrazek

Regiment Kraskowy co jest pomalwane [ czarny muchyn bedzie nastepny :D ]
Obrazek
Obrazek

Regiment jak bedzie wygladal [ brak 5 modeli iz sie na podstawce nie zmiescili ]
Obrazek

PS: Nie mam kropeli i narazie nie maja wszyscy podstawek zrobionych..

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Coraz lepiej. =D>

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Widzę że pokeballa nie zmieniłeś :P Gotta catch'em all (Dwarfs), o yeah! :D Jak dla mnie świetnie :)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Mają klimat skubańce.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Mają klimat, bo to stare krasie są. One nawet niepomalowane mają klimat :wink: .
Coraz lepiej malujesz figsy =D> , widać progres. W połączeniu z Twoim zapałem nie mam wątpliwości, że niedługo będzie świetny regiment, a po nim następne.
Co robisz kropelką na podstawkach? Nie używasz wikolu?

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Całość utwierdza mnie, że chyba zrobię sobie klocek z różnych kraśków klanowych i podobnych w kolorze armii.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

ODPOWIEDZ