Warszawa styczeń 2013 III Liga Rivendell WFB

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Warszawa styczeń 2013 III Liga Rivendell WFB

Post autor: misha »

przegrałem w 5 turze :)

bartosz wygrał wybór strony i usadowił się po stronie gdzie był domek przed strefą, schował tam swoje 3 break pointy (zombi z necro generałem) i siedział tam do 5 tury

ja nie miałem jak tam za bardzo dojść, a 1 hexy zostały zblokowane szarżą cryptów i stały do 5 tury, po czym padły
a drugie hexy poszły od mortisa

aura mortisa popsuła szyki :) czary latały z 4 kosci, ale żadnego miscasta bartosz nie rzucił
tak czy siak ciekawa bitwa w dżentelmeńskiej atmosferze :D

dzięki
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

dziękuję, od tej dżentelmeńskiej atmosfery aż się zarumieniłem :wink:
wrażenie odwzajemnione!

Awatar użytkownika
bayer
Mudżahedin

Post autor: bayer »

AlMalik vs Bayer 1:19
Bardziej Marcin miał pecha niż ja farta. W drugiej turze 6 z fire'a, oblana panika i ucieka ma za stół klocek exekutionerów z BSB, zabieraja ze soba hydrę.
Jego magus odwdzięcza się podobnym czarem i spada mi 14! halabard (ale ustoją), a ja dokańczam mu pistolierami maga-generała i pozamiatane.
Dziwna bitwa.
AlMalik, nie łam się, jeszcze sobie odbijesz :)
Grejt Puzon of de Empajer

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

dokładnie, wzięliby za obowiązujące zasady z wh40k i true line of sight i byłoby po kłopocie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
lonit
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: lonit »

Rupert vs Lonit 4:16

Generał O&G przez całą bitwę siedział na 1 ranie przez miscasta z 1 tury. Generał VC większość czasu spędził na 1 ranie najpierw od snajperki, potem niezdany lookout, uzdrawianej udanymi czarami. Generał z Savadżami stał u siebie do 5 tury, VC powoli szły do przodu. W międzyczasie Mangler przeleciał przez wszystkie oddziały VC (zdejmując przerzedzonych BKnightow ze sztandarem). Dzięki temu przez pół bitwy nieznacznie prowadziły Orki. W 5 VC się zbliżyło na rzut kamieniem i Savadże zaszarżowały Cryptów, które utrzymały pozycje. Generał O&G nie włączył się do walki. W 6 turze we flankę Savadży weszła horda ghouli natomiast dwójka dzielnych Fell Bats doszarżowała Savadży ustawiając się w styku z generałem Orków. 4 ataki -> 3 rany -> 1 oblany ward. Generał zszedł... I tym sposobem Baty zostały bohaterami :)

Dzięki za świetną bitwę.

Btw. Magic resistance nie działa chyba na rany od Miscastów, no nie?

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

nie ma :)
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

lonit pisze:Btw. Magic resistance nie działa chyba na rany od Miscastów, no nie?
Jak mati :) źródło FAQ by GW
Q: Is damage caused by a miscast counted as a spell? Can a model
with Magic Resistance add it to its ward save against it? (p34)
A: No to both questions.

Rupert

Post autor: Rupert »

No to mój generał wałował bo tego nie wiedzieliśmy, więc na moją korzyść poszło, że działa :? Czyli po tym jak dostał klapsa z IFki w 5 turze to miał tylko warda na 5+ bez MR2. Nie wiem, czy w tym momencie turę wcześniej by nie spadł, Lonit kojarzysz jak ja to wardowałem?

Bitwa piękna, co chwila coś się zmieniało. Dziwna zarazem bo od pojedynczych rzutów zależało zwycięstwo. Dwa razy miscasty u mnie i dwa razy te same rzuty na 4+ (dimensional cascade) ratowały generała od pójścia w diabły.
Straaasznie ciężko ruszyć tego gienia u VC, co ja mu jakąś ranę wbije, to on ciska udany czar i się leczy. To nie był dobry przeciwnik na blood&glory :)
Statystyki jak zwykle się nie imam i mi z nią na bakier :) - znów savage teoretycznie miały coś pokroić, a wpadając w 25 w 7 cryptów raptem o bodajże 3 combat wygrały. Chyba znów przekalkulowałem :) Się kiedyś nauczę. Ale żeby nietopyrki mi gienia ubiły?! :D I to napompowanego magią Gorka do combatu :)

Dzięki wielkie za grę, w miłej atmosferze i porażka cieszy :D

Awatar użytkownika
KILO
Wałkarz

Post autor: KILO »

Jaki scenariusz do drugiej bitwy

Rupert

2. Blood & Glory

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

W mojej rozpisce jest blad... :/ bylem przekonany ze magiczka ma 9ld a ona ma 8ld, wiec (niestety) generałem mojej armii musi być pedant.. Wszystkich bardzo przepraszam z tego powodu. :/

@ironhead dzieki za zwrocenie uwagi
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

heh bsb z tego pana juz zrobic nie mozesz? :) no ale to juz ingerencja w rozpiske w trakcie :P

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Ograniczenie do 200 pkt max na herosa nie pozwala zrobic z niego bsb ;( juz teraz kosztuje ok. 190 pkt
Obrazek

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Dreef pisze:W mojej rozpisce jest blad... :/ bylem przekonany ze magiczka ma 9ld a ona ma 8ld, wiec (niestety) generałem mojej armii musi być pedant.. Wszystkich bardzo przepraszam z tego powodu. :/

@ironhead dzieki za zwrocenie uwagi
Jak dotąd grałeś tylko ze mną, więc luzik, bo nie wpłynęło to w żaden sposób na wynik. :) Teraz graj jak należy i tyle. ;)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Rupert

A ja mam jeden apel do grających i kibicujących. W Rive miejsca za wiele nie ma- patrzmy gdzie i jak łazimy! 3 razy dopiero tam grałem i 3 razy moje modele latały ze stołu zgarnięte przez przechodzących obok. Efekt- lekkie połamania na piechocie, rozp.. rydwan i połamana balista którą sobie od zera zbudowałem kosztem nastu godzin pracy z balsą, plasticardem i gs'em :?

Berbec
Warzywo

Post autor: Berbec »

Berbec 18 - 2 Equos
zwycięstwo Ogrów w czwartej turze.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Rupert pisze:A ja mam jeden apel do grających i kibicujących. W Rive miejsca za wiele nie ma- patrzmy gdzie i jak łazimy! 3 razy dopiero tam grałem i 3 razy moje modele latały ze stołu zgarnięte przez przechodzących obok. Efekt- lekkie połamania na piechocie, rozp.. rydwan i połamana balista którą sobie od zera zbudowałem kosztem nastu godzin pracy z balsą, plasticardem i gs'em :?
popieram, niemniej włąsnych figurek przy krawędzi lepiej nie stawiać tak po prostu, zwłaszcza tych które już zginęły
a osoby chodzące powinny zdjąć plecaki i mieć zapięte kurtki, bo nie trudno zgarnąć bezsensownie figurki za kilka stówek na podłogę
nie licząc czasu pracy włożonego w ich ogarnięcie

a takie sytuację powodują drżenie pięści...

więc +1 rękoma i nogami :)

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

co w wypadku gdy okazało się że mam błąd w rozpisce (pomyliłem się w koszcie komandgrupy, do tego nie dopisałem lore'a magowi...)?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Havelock pisze:co w wypadku gdy okazało się że mam błąd w rozpisce (pomyliłem się w koszcie komandgrupy, do tego nie dopisałem lore'a magowi...)?
proste, spłoniesz w piekle.
Obrazek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Asassello pisze: proste, spłoniesz w piekle.
mam nadzieję że mają tam WFB
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

ODPOWIEDZ