PKS - Polski Komp Skor - propozycje i dyskusja

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: PKS - Polski Komp Skor - propozycje i dyskusja

Post autor: Młody »

Ja myślę że spokojnie można zrobic PKS z 'appendixem' ;) nt. specjalnych herosów, raczej domyślnie grając bez nich ale też jak ich wprowadzić do gry na ograniczenia PKS, aby zbytnio nie ingerowali w balans :wink:
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

dupa a nie wasz ;)
Dziś walka!!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

kudłaty pisze:
dominujący głos w dyskusji pisze: Dajcie nam WŁADZE! Dajcie Władze! Nie ważne po co Dajcie!
Straszycie tymi specami, a sytuacja jest prosta powinno paść pytanie do organizatorów turniejów czego oczekują od tego produktu. Jak oczekują speców to ich dostaną, jak ich nie oczekują to ich nie dostaną. Tego typu gremia nie służą do realizowania własnych pasji i kompleksów tylko do stworzenia konkretnego produktu. Zabieranie się od dupy strony bo komuś się wydaje, że szybciej to lepiej, to słaby pomysł. Pomijam już w ogóle, że większość z osób biorących udział w tej dyskusji ma co najmniej liberalne poglądy życiowe, a tutaj nagle mamy paternalizm pełną gębą.
Pamiętaj, że nawet jak PKS coś złoży, to nie koniecznie się będzie na tym grało.Organizatorzy turniejów albo zrobią swoje ograniczenia, albo zaczną ingerować w PKS-a. To czy się te ograniczenia przyjmą, to będzie zależało od końcowego rezultatu. Ja mam tylko nadzieje, że nikt nie wpadnie na taki głupi pomysł, żeby dopisać do regulaminu ligi, że liczyć sie do niej będą tylko turnieje organizowane na Draft PKS.
Tak wiec wszystko zależy od finalnego produktu, który mam nadzieję, ze będzie na tyle dobry, że będzie można docenić wysiłek PKS grając na niego.
Co do Specjali, to można w ramach ograniczeń, zrobić dodatek dla chcących z niego korzystać. Tak aby można było uwzględnić użycie Specjali.

Tak, przy okazji, może ograniczycie w jego ramach Vortexy tak, aby podlegały wszystkim zasadom wzorników. A więc zakaz puszczania przez swoje jednostki i do walki.

I propozycja z mojej strony. Zróbcie turniej na same armie z 8ed. podręcznikami bez ograniczeń. Nie grajcie tylko chodźcie i przyglądajcie się bitwom innych graczy, i wychwytujcie co trzeba zmienić. Do tego dostosujcie ograniczenia armii ze starymi podręcznikami. Grając bitwy na 5K i czystą 8ed. mam inne spojrzenie na temat "balansu" w tej grze. To co na punkty 2400 czy 2800 jest przegięte, tam jest tylko upierdliwe :) Chcecie zrobić coś naprawdę dobrego, to zapomnijcie o dotychczasowych ograniczeniach. Zacznijcie wszystko od zera.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

A moze jakas inna nazwa? PKS zrobilem tak roboczo, ale Lista Balansujaca albo Ograniczona Lista brzmialyby tez spoko ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ograniczona Lista brzmialyby tez spoko
A to zależy od tego, kto się dostanie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

PKS jest spoko nazwą :)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Mi też. I na angielski też dobrze się tłumaczy Polish Composition Score :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

polish cum shot

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

"Przedsiębiorstwo Komunikacji Samochodowej (PKS) – nazwa polskich przedsiębiorstw usługowych zajmujących się transportem publicznym. W latach 1945–1992 rozwinięcie skrótu PKS brzmiało Państwowa Komunikacja Samochodowa."

Nie wiem dlaczego, ale od samego początku tylko z tym mi się to kojarzy :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Przybyli, Kompowali, Sp...li ;)

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Obrazek
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

:lol2:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

O ile wszystko dobrze policzylem, to wynik glosowania przedstawia sie nastepujaco:

Debek - 23
Rince - 2
Shino - 2
lohost - 2
Mlody - 19
Butan - 19
Jacek - 19
karli - 14

debelial - 6
Furion - 11
kudlaty - 13

Prosilbym kogos, zeby jeszcze sprawdzil dokladnie ilosc glosow na kudlatego i karliego, bo moglem sie sieknac, mimo ze liczylem 2 razy.
Prosilbym moda (Jankiel lub Yudo) o otwarcie dzialu w scenie turniejowej, zeby chlopaki mogli z zapalem przystapic do pracy.
Gratuluje wybranym, mam nadzieje ze za rok o tej porze nikt nawet nie bedzie pamietal, ze kiedys gralismy wylacznie euro ;)

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Gratulacje dla wybrańców :)
Dziwi mnie że Furion i Kudłaty się nie dostali.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Gratulacje WYBRAŃCOM - niech Bogowie mają Was w swojej opiece :)... hi hi... trzymam kciuku żebyście coś mądrego spłodzili... :mrgreen: :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Bardzo dziękuję za zaufanie i głosy!
To fantastyczna nobilitacja i powód do dumy.

Moim celem jest stworzenie świetnego produktu, który stanie się turniejowym standardem w Polsce.
Wierzę, że ten zespół zrobi to bez problemu.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

lohost pisze:
Oki pisze:Gratulacje dla wybrańców :)
Dziwi mnie że Furion i Kudłaty się nie dostali.
mnie wcale, ludzie chca odejsc od schematu Euro, wiec po co pakowac do pks ludzi ktorzy sa w euro zaangazowani tak czy inaczej.

gratulacje dla wybrancow, liczymy na was! uwolnijcie mlotka!
Nie no też racja....dobra to czekam na pierwszy draft...znaczy propozycję ;)

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Gratulacje chłopaki - skład prawie w pełni taki na jaki głosowałem :D Powodzenia!

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Oczami wyobraźni widzę bohaterów specjalnych na stołach :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Zablokowany