Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Balista swoim wielokrotnym strzałem (S4) rani bez możliwości użycia AS?
można używać AS ale modyfikuje o -2 ten ASv
Lwi płaszcz chroni przed trafieniami artyleryjskimi (katapy etc)? tak ale zważ czasami na siłę trafienia np z armaty siła 10 ergo nie masz Asv przez modyfikator siły
można używać AS ale modyfikuje o -2 ten ASv
Lwi płaszcz chroni przed trafieniami artyleryjskimi (katapy etc)? tak ale zważ czasami na siłę trafienia np z armaty siła 10 ergo nie masz Asv przez modyfikator siły
Czy mogę sobie dowolnie przemieszczać sztandarowego w oddziale podczas marszu, czy muszę robić swifty itd?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
przy opisie w AB masz że ma armour piercing a opis tego masz w RB na stronie 67Gorrador pisze:Przepraszam, na której stronie jest info ze ma AP?Semi pisze:bolec ma S4 i ap wiec w sumie -2 do AS
I na której, że nie sieje pomijając AS?
W obu przypadkach w tym wielokrotnym strzale.
jak cos wali z sila 4 to masz -1 do as a jak ma dodatkowo armour piercing to jeszcze dodatkowo kolejne -1 stad bolec ma -2 do as przy strzale salwa
Oddziału, oddziału.
Lipa. ;(
Lipa. ;(
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
W rzeczy samej jest tam . Pomroczność jasna - ale tak bywa. Z -2As wszystko było jasne.Albo_Albo pisze:przy opisie w AB masz że ma armour piercing a opis tego masz w RB na stronie 67Gorrador pisze:Przepraszam, na której stronie jest info ze ma AP?Semi pisze:bolec ma S4 i ap wiec w sumie -2 do AS
I na której, że nie sieje pomijając AS?
W obu przypadkach w tym wielokrotnym strzale.
jak cos wali z sila 4 to masz -1 do as a jak ma dodatkowo armour piercing to jeszcze dodatkowo kolejne -1 stad bolec ma -2 do as przy strzale salwa
Dzięki.
Gaude Mater Bretonnia
Dzięki temu, że wl mogą bić z dodatkowego szeregu spowodowało, że siła przebicia SM jest mała. W poprzednim booku nie wystawiając w hordzie SM mieli ok. 1,5 razy więcej ataków, teraz wynosi to ok 30%, a taka ilość już nie rekompensuje S5. SM biją się lepiej tylko w przypadku jednostek z T3 i z niskim pancerzem. Moim zdaniem mogli ich cenę pozostawić na poziomie 14pkt. i dać im reroll. Wtedy dawaliby rade.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Nie wiem kto ile grał na SM (tak se myślę ze nawet nie zobaczyli u was stołu) ale u mnie ta jednostka gości w rozpisce od wyjścia nowego booka.
Z czystym sumieniem powiem wam ze jak ktoś ogarnia ta grę to są lepsi od WL
Problem z nimi jest taki że nie wybaczają błędów
Z czystym sumieniem powiem wam ze jak ktoś ogarnia ta grę to są lepsi od WL
Problem z nimi jest taki że nie wybaczają błędów
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
pod jakim względem są lepsi niż koty? nie rozumiem...
kiedyś wystawiałem piątki bądz siódemki, fajne to było... na kilka armii tylko, lepiej było i tak dać więcej kocurków.
SM są kichą w porównaniu do WL, a szkoda bo mam całą trzydziechę metalowych w połowie fajnie pomalowanych jak jeszcze myślałem, że to malowanie nie pójdzie na marne
kiedyś wystawiałem piątki bądz siódemki, fajne to było... na kilka armii tylko, lepiej było i tak dać więcej kocurków.
SM są kichą w porównaniu do WL, a szkoda bo mam całą trzydziechę metalowych w połowie fajnie pomalowanych jak jeszcze myślałem, że to malowanie nie pójdzie na marne
A grałeś nimi Kosa chociaż raz na nowy book?
Są lepsi bo mają więcej ataków (co zawsze jest lepsze) większy ws (dzięki czemu lepiej się bija z innymi elitami a zwykli herosi trafiają ich na 4+ (sic!) )różnicy w sejwie jakoś nie odczuwam bo kto gra teraz na pestkach ? (no oprócz WE ale to jest warzywna armia z reguły) a róznica w sile ginie pod masa ataków
A stubborn jest potrzebny jak ktoś jest noobem
Tak generalnie to trochę przesadziłem nie są lepsi ale są napewno porównywalni do WL
Są lepsi bo mają więcej ataków (co zawsze jest lepsze) większy ws (dzięki czemu lepiej się bija z innymi elitami a zwykli herosi trafiają ich na 4+ (sic!) )różnicy w sejwie jakoś nie odczuwam bo kto gra teraz na pestkach ? (no oprócz WE ale to jest warzywna armia z reguły) a róznica w sile ginie pod masa ataków
A stubborn jest potrzebny jak ktoś jest noobem
Tak generalnie to trochę przesadziłem nie są lepsi ale są napewno porównywalni do WL
noob nie umie używac kresek i innych takich
tu chodzi o siłę... 5S nic nie robi T4 i ArS1+ :/
A co do pestek, no cóz wolę przyjąc hita z klop goblińskich czy trebków na koty niż SM
A na PKSie to już w ogóle będą ssać po kulki gdy będzie można wystawić 40 WL
tu chodzi o siłę... 5S nic nie robi T4 i ArS1+ :/
A co do pestek, no cóz wolę przyjąc hita z klop goblińskich czy trebków na koty niż SM
A na PKSie to już w ogóle będą ssać po kulki gdy będzie można wystawić 40 WL
Taa nie ma to jak jeden kloc który przez cala grę będzie się żywił śmieciami
Ja tam mówię że nie zauważam różnicy miedzy S5 Sm a S6 WL
Co do klop ... man są tyko 2 armie na które to ma znaczenie - bretonia i O&G i obie katapy mają taka średnia celność
A w przeciwieństwie do ciebie zagrałem te X bitew SM wiec u mnie to nie jest sucha teoria
Ja tam mówię że nie zauważam różnicy miedzy S5 Sm a S6 WL
Co do klop ... man są tyko 2 armie na które to ma znaczenie - bretonia i O&G i obie katapy mają taka średnia celność
A w przeciwieństwie do ciebie zagrałem te X bitew SM wiec u mnie to nie jest sucha teoria