Silesian Un-Limited Tournament, master 28-29.09 Kozłów

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Silesian Un-Limited Tournament, master 28-29.09 Kozłów

Post autor: Lidder »

GRACZE!

Dostaliśmy właśnie pytanie odnośnie fillerów. Zdajemy sobie sprawę, że będzie ich dość pokaźna ilość ze wzg. na duży format punktowy. Dlatego apeluję o rozsądek w tej sprawie ;). Filler powstał ze względów ekonomicznych jak i wizualnych. Chciałbym, abyście trzymali się tej zasady. Oznacza to, że filler to 1 podstawka z modelem lub modelami pasującymi do oddziału. Oznacza to, że oddział Chaos Knights w oddziale Warriorów to nie filler i Soul Grinder w wielkim oddziale horrorów to nie filler. Jeśli macie wątpliwości pytajcie teraz, najlepiej drogą mailową.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

KrzysiekW pisze: Kromy ze smalcem na turniejach z "Silesian" w nazwie były serwowane przez Agę jeszcze w czasach, kiedy jeździli do nas np. Reyki i Sumo. ;)
Jej, Krzysiu, ja policzyłam, że od 7 lat już te gary ze smalcem robię. Za 3 lata jubileusz :D
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ej zróbcie jakieś większe ceny na piwo i żarcie niż w tamtym roku bo się znowu z stamtąd nie wytoczę! A mam się odchudzać i mniej pić! :mrgreen: Proszę!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

oj, Piotrze - raz do roku możesz :D
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Myślę, że na życzenie Piotra B możemy podnieść ceny krakusom:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dla Krakowa ceny beda w euro.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

PiotrB to maruda, nie traktujcie jego narzekania jako życzeń ;)
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ej wcale nie marudzę za bardzo...a co do Krakusów to zdradzę Wam sekret ! My tylko udajemy że nie mamy kasy - bo choć mieszkamy na prowincji to jak jedziemy na mastera to zawsze śpimy w porządnym hotelu i zawsze jemy i pjemy w porządnych knajpach :) Z tego co czytałem na tym forum ludzie z Wielkich Miast mają z tym kłopot czasami :)...
Dlatego tak bardzo mnie odpowiada oferta Silesiana czy Orlego Gniazda - bo standard jest wyższy :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

PiotrB pisze:ej wcale nie marudzę za bardzo...a co do Krakusów to zdradzę Wam sekret ! My tylko udajemy że nie mamy kasy - bo choć mieszkamy na prowincji to jak jedziemy na mastera to zawsze śpimy w porządnym hotelu i zawsze jemy i pjemy w porządnych knajpach :) Z tego co czytałem na tym forum ludzie z Wielkich Miast mają z tym kłopot czasami :)...
Dlatego tak bardzo mnie odpowiada oferta Silesiana czy Orlego Gniazda - bo standard jest wyższy :)
Chciałbym prosić byśmy przestali spijać sobie z dzióbków i obniżyli poziom infantylizmu.

Rozumiem, ze moje chamskie wjazdy są czasem na granicy dobrego smaku, ale tekstów jak powyżej tez nie da sie czytać. Nawet goście z paradox'u mają wiecej forumowego sznytu. Brakuje buziaczkow na końcu i "kocham cały świat" a la Janusz Dzięcioł z I ed. BB.

PiotrzeB, daj żyć. Weź sie w garść. Wyjmij bluzę ze spodni i pisz jak duży chłopiec.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

moje teksty w porównaniu z Twoimi buractwani są subtelnymi przytykami - i nie pisz do mnie
paulinka17 pisze:
PiotrzeB, daj żyć. Weź sie w garść. Wyjmij bluzę ze spodni i pisz jak duży chłopiec.
bo nie jestem i nigdy nie byłem Twoim kolegą :)..powiem więcej nie zanosi się na to...
Obrazek

paulinka17
Kretozord

PiotrB pisze:moje teksty w porównaniu z Twoimi buractwani są subtelnymi przytykami - i nie pisz do mnie
paulinka17 pisze:
bo nie jestem i nigdy nie byłem Twoim kolegą :)..powiem więcej nie zanosi się na to...
Nie obrazaj sie. Padło akurat na Ciebie, ale to jest szerszy problem. Nasze hobby jest dość infantylne, gdy spojrzy sie z zewnątrz. Wszyscy tutaj wiemy, że ta gra jest jednak dużo ciekawsza i ambitniejsza niż większość rozrywek nad którymi pieją "niefigurkowcy". Wiemy, ze jest tu sporo skilla, dużo zasad, psychologia, taktyka, że to jedna z najlepszych i najbardziej wymagających gier jakie wymyślono.

Dodatkowo mamy półprofesjonalną społeczność, która wytrzymuje porównanie z ligą brydża, pokera czy scrabbli. Mamy świetne uscislenia, struktury, rankingi. Za moment miałby szanse pojawić sie sponsor spoza swiata modeli, który chciałby sie byc może promować wsród obiecujących młodych ludzi jako pracodawca albo dostawca usług.

No i na przeszkodzie stają goście tacy jak ja i Ty. Szczegolnie tacy jak Ty. Którzy całe to poczucie, że gramy w trudną i wymagającą grę sprowadza znowu do piaskownicy.

Edit:
Zanim klikniesz "wyślij" to pomyśl, czy jakby Twoja dziewczyna przeczytała Twoj post to bardziej czy mniej chciałaby sie z Tobą kochać. Czy na pewno teksty "ojoj miałem przecież schudnąć" itp. są spoko.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

#-o
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

paulinka17
Kretozord

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Paulinka, Słonko Ty moje, ciiichoooo... #-o

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Ja jednak jestem jeszcze szczylem, potraktowałem tekst Piotra tak, jaki chyba miał być - z przymrużeniem oka :) . Nie do końca pojmuję o co nerwy, przecież żaden sponsor pewnie teraz tego forum nie czyta...

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Łykacie trolla jak małe pelikany :D (sry, paulinka17 - musiałem bo potem i tak by to wycieli :( )

paulinka17
Kretozord

Domino pisze:Ja jednak jestem jeszcze szczylem, potraktowałem tekst Piotra tak, jaki chyba miał być - z przymrużeniem oka :) . Nie do końca pojmuję o co nerwy, przecież żaden sponsor pewnie teraz tego forum nie czyta...
Miałem już nic nie pisać, ale yudokuno na pewno sie nie obrazi jak wytlumacze coś młodszemu koledze.

Po pierwsze ja sie nie denerwuje. Prawie nigdy. Grałes ze mną to wiesz, ze jestem spokojny i sympatyczny jak Miss Polonia. PiotrB ma prawo sie wkurzac, bo go bez ostrzeżenia zwyzywalem. Cieszę sie i dziękuje mu z tego miejsca, ze i tak nie poszedł dalej. Serio.

W mojej malej krucjacie chodzi o to, ze to forum czytają czasem dziewczyny graczy. I potem nie sa zachwycone, ze ich chłopcy zamiast grać w grę opisywaną jako super wyrafinowana taktyczna rozgrywka to pieprzą na forum koninę. Już jasne?

paulinka17
Kretozord

Lidder pisze:Łykacie trolla jak małe pelikany :D (sry, paulinka17 - musiałem bo potem i tak by to wycieli :( )
Ja jestem starej daty. Serio nie wiem co to trol. "Ciagniecie z wody", "podpuszczanie"? Jesli tak to ja już sam nie wiem. Może to i trol. Może jestem trolem.

Edit. Silezjan będzie super! Kozlow to najlepsza miejscowa w kraju battla. Woda, park, mnóstwo miejsca do gry. Śmiechowy format, mnóstwo przedziwnych akcji, brak spiny, tani bufet. Świetny organizator. Skończmy już te przepychanki. PiotrzeB, przepraszam za atak - nie znamy sie i może faktycznie przesadzilem z tym Januszem Dzieciolem i bluzą w spodniach.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2013, o 10:23 przez paulinka17, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

eh...to dalej chodzi tylko o grę figurkową w którą w Polsce gra może 500 osób... a Tobie się wydaje ,że mówisz o jakiejś poważnej sprawie... tak się składa że lata grałem w brydża i to na prawdę nie ma porównania pomiędzy kulturą brydżowców czy batlowców .
Gra ma być przyjemnością i hobby a o tym jakby zapominamy. Na porządku dziennym jest obrażanie na tym forum bez wyraźniej przyczyny ,flejmy ,oszustwa etc...
Jeśli Paulinko chcesz pisać tak poważne rzeczy i zwracać innym uwagę proponuje zacząć od siebie - jak tak sobie przeglądam co piszesz to w zasadzie każdy Twój tekst się do kogoś przypierdziela...Twój protekcjonalizmy właściwie z czego wynika? Z Twoich sukcesów w życiu ? Czy może sukecesów z WFB? Czy może z tego że jesteś Trollem?
Jak Ci się nie podoba to co piszę to nie czytaj... a jeśli piszę coś nie właściwego to nie martw się - admini to zaraz wytną .
Obrazek

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Tym bardziej byłem zaskoczony, bo gra z Tobą faktycznie była bardzo spokojna i pamiętam Cię jako bardzo w porządku gościa :). Co do dziewczyn, cóż. Wg mnie nie powinno być problemu, gdy ktoś jakieś głupoty wypisuje na forum, bo wie, z relacji jej chłopaka, jak on sam się bawi. I mu ufa. Ale ja jestem młodej daty, więc może być inaczej ;)

ODPOWIEDZ