Rozpiski *8ED

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Re: Rozpiski *8ED

Post autor: szczurek »

Dobra ostatnia wersja i juz was nie mecze :wink: Strasznie chce grac na treekinach tylko nie wie czy to ma sens ... bez boostow mizernie wygladaja :wink:

Spellweaver :Lore of Metal ,lvl.4 ,Dispel Scroll ,Moonstone.
Spellsinger :Lore of Beasts ,lvl1.
Spellsinger :Lore of Beasts ,lvl1.

Glade Captain:BSB ,Hail of Doom Arrow.

20 Glade Guard :Trueflight Arrows.
20 Glade Guard :Trueflight Arrows.

7 Wild Riders :Shield.
7 Wild Riders :Shield.
5 Wild Riders.

6 Tree Kin.
6 Tree Kin.

5 Deepwood Scouts.

Great Eagle
Great Eagle
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

szczurek pisze:Strasznie chce grac na treekinach tylko nie wie czy to ma sens ... bez boostow mizernie wygladaja
No niby tak, ale na 0 z beast'a to już mogą siekać kiedy przeciwnik podejdzie zbyt blisko ;)

Shino pisze:
• Non character model with Asrai longbow, max 90
• Hagbane tips/Trueflight arrows/Waywatchers(counts as 2)/Waystalker (counts as 5), max 60
• Lore of death on spellweaver/moonstone of the hidden ways/3 or more Waystalkers, max 1
• 8 or more Sisters of the Thorn in the same unit/Spellweaver on Elven Steed with Death or Dark magic, max 1
(• Forests placed by wood elf player can be magical)

Te ograniczenia to już finalna wersja jest, czy jeszcze są jakieś głosowania itd ?
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

to juz ostateczna wersja ograniczen.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

[*]
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Laik pisze:[*]
Nie ma tragedii ;)

Lepsza ta wersja soft niż ten hardcore wcześniejszy.

Nie jestem jakoś mega zachwycony tymi ograniczeniami ale wyjdzie tak, że pogramy na nich 3-4 miesiące...wyjdzie 9 edycja i znowu będziemy się uczyć od nowa 8)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Eee te ograniczenia są bardzo spoko.
Może raz faktycznie się złapałem na tym że muszę się do nich w rozpisce dostosować ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Post autor: Schalazar »

Format: Open 1750 punktów

Durthu 1 lvl Beast
Drycha 2 lvl Shadow
Branchwraith 1 lvl Life
Branchwraith II 1 lvl Life
Driady x20
Driady x20
Treekins x6
Treeman z dokupionymi korzeniami

Total: 1750

Chciałem pograć na WE bez WE, zobaczyć ile da się wycisnąć ze zwarzywionych jednostek w nowym AB. Wiem, że pewnie częściej będą baty, ale i tak chcę tym się pobawić. Poproszę o porady, wskazówki itp jak tym rozgrywać. W armii boli brak sztandarów i muzyków oraz ewentualnych lataczy, no ale kto wie jak trafi się z Shadow'a odpowiedni czar to i Durthu polata :)

Pozdrawiam
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

czy w układzie 2000+ ptk Open/PKS widzicie jakieś must have/rozsądne limity?
typu moonstone lub 4lev Death czy max 2 stalkerów?

@schalazar
bardzo fajna rozpiska :) banner i magia ognia cieszą się niezmiernie
Treekiny i Treemany to jakąś regenerację z bazy mają chociaż? czy takie gołe latają i kosztulią pierdyliard ptk :)
chyba wszyscy by się ucieszyli na takiego przeciwnika, ale ja też lubie grać czasem na plewach
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

misha pisze: @schalazar
bardzo fajna rozpiska :) banner i magia ognia cieszą się niezmiernie
Treekiny i Treemany to jakąś regenerację z bazy mają chociaż? czy takie gołe latają i kosztulią pierdyliard ptk :)
chyba wszyscy by się ucieszyli na takiego przeciwnika, ale ja też lubie grać czasem na plewach
Ward na 6+ :D

misha
Wielki Nieczysty Spamer

powinien być doublefacepalm... to ja chcę z takimi drewnianymi WE grać
a jakieś magiczne ataki na eteryki?

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Post autor: Milutki »

Wszystko ma magiczne ataki ;) Gorzej na BoTWD.
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

no to nie zablokuje się ich eterykami, no ale Crypt Horrory wessają te Treekiny nosem, zwłaszcza, że ich będzie 8-10 przeciwko 6 drzewkom

może jeszcze jakby drzewa miały jakąś zasadę, że jak są w lesie to jakaś regena, czy przeciwnik dostaje jakies hity od razu

a poza tym Schalazar ta armia breakuje się automatycznie na Blood and Glory :)

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Poproszę o porady, wskazówki itp jak tym rozgrywać.
Ja tu nie widzę, żebyście choć jeden raz spełnili moją prośbę.

Misha: wszystko w tej armii ma magiczne ataki.
dalej scenariusz Blood&Glory przegrywam na bazie świadomie, nie jestem głupi i znam zasady. Problem z tą armią polega na tym co zawsze, demony kiedyś były takie same 0 command groupa, ale w drugiej połowie lat 90-tych się doczekały. A driady choć modelami są niemal rówieśnikami nigdy się nie doczekały.
Chciałem pograć na WE bez WE, zobaczyć ile da się wycisnąć ze zwarzywionych jednostek w nowym AB. Wiem, że pewnie częściej będą baty, ale i tak chcę tym się pobawić.
Szturmy nie są imprezami o złote kalesony więc wali mnie to, że przegram jeden scenariusz z powodu nie dorobienia pewnych elementów gry.

Także jeśli ktoś ma mi pisać tutaj oczywiste oczywistości to proszę żeby lepiej zamilkł na wieki.
Obrazek

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Darował bym sobie Durthu i wrzucił 4lvl treemana. Drychę bym ostawił tylko podzielił driady na 30 i 10, licząc, że w pobliżu deploymentu przeciwnika będzie las i teleportował tam małe driady. Jedną branchkę bym wywalił i zaoszczędzone punkty dokupił dryad lub treekinów. Szkoda , że nie wchodzą 2 treemany w rarach :P
Ogólnie dużo będzie zależało od terenu, ale prawdopodobieństwo, że schowasz treemanów jest nikłe. Strzelania nie masz żadnego, odginaczki żadnej (bo rozumiem że orzeł też nie wchodzi w Twoją wizje army "bez elfów", więc nacieraj!

I daj sie przerobić na wykałaczki :mrgreen:

misha
Wielki Nieczysty Spamer

I daj sie przerobić na wykałaczki
to jest odpowiednia taktyka dla gry lasem :)
Schalazar pisze:Szturmy nie są imprezami o złote kalesony więc wali mnie to, że przegram jeden scenariusz z powodu nie dorobienia pewnych elementów gry.
bardzo ładnie, że podchodzisz do hobby egoistycznie, szacun! Zapodaj focha znowu i zostań w domu jak ostatnio =D>

O siebie możesz nie dbać, ale mógłbyś pomyśleć o innych - ja bym nie chciał z tobą grać, wiedząc, że mam baja, bo ciebie to wali, że z automatu przegrywasz, przyszedłem zagrać bitwy, a nie siedzieć i patrzeć jak grają inni bo akurat mam pecha i trafiłem na ciebie w Blood and Glory i mam 2h wolne

szacunek dla przeciwnika przydaje się zawsze bez względu czy grasz o wygranie mastera, tytułu warzywa turnieju czy siedzisz przy piwku, najgorsze zwyczajne chamstwo to przyjść na turniej i nie grać bo komuś się czegoś nie chce [-X

nie mam nic do ciebie, ale pisanie takich głupot podnosi mi ciśnienie, zwłaszcza jak je pisze osoba która nosi się jako obrońca hobbystyki i klimatycznego grania - sam sobie przeczysz

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

@misha

To jest jego sprawa, że chce pojechać na turniej klimatyczną rozpiską. Poza tym, zawsze może sobie z przeciwnikiem zgrać bitwę tak czy siak, nawet jeśli przegrywa z automatu ;)
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Jego sprawa, ale zgadzam sie z Misha ze nie powinno sie brac rozpiski ktora przegrywa z automatu z szacunku do innych gracsy

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jacobs pisze:Poza tym, zawsze może sobie z przeciwnikiem zgrać bitwę tak czy siak, nawet jeśli przegrywa z automatu ;)
pytanie cyz jego przeciwnikowi by sie chcialo grac z gosciem, ktory ewidentnie ma w koncu plecow przeciwnika i takze jego komfort gry.

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Dzięki wind_sower: o coś takiego mi chodziło.

Jacobs: święte słowa :D

Misha: Ile razy mam pisać o tym, że sobie nie życzę wypowiedzi z twojej strony zwłaszcza, że nawet nie grasz WE.

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Shino pisze:
Jacobs pisze:Poza tym, zawsze może sobie z przeciwnikiem zgrać bitwę tak czy siak, nawet jeśli przegrywa z automatu ;)
pytanie cyz jego przeciwnikowi by sie chcialo grac z gosciem, ktory ewidentnie ma w koncu plecow przeciwnika i takze jego komfort gry.

Jeżeli rozpatrujemy to z perspektywy turniejowych spinaczy to pewnie masz racje. Ja za to lubię widzieć na stołach klimatyczne armie, i bardzo chętnie zagrałbym sobie z WE na samym drewnie.
Turniejowo nowe WE

12/4/5

ODPOWIEDZ