Coś dla początkujących

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

max1 pisze:Ale to jest bezsensu mim zdaniem. Gra się albo dla wygranej albo dla fluffu. Dla wygranej jasne, że się ich bierze. Najlepsi łucznicy w grze. Z fluffu też, najlepsi łczunicy na świecie, którzy od urodzenia mają u boku łuk i uczą się nim posługiwać...
Więc jaki jest tego sens?
Sorry, ale właśnie takie coś mnie doprowadza do szału... Grałeś kiedyś bez 2 drzew, bez 2-3 x wildów, bez driad, bez łuczników? Zapewne nie... Więc nie pie...rdziel, że to jest bezsensu... Ja zawsze albo grałem bez albo na jednej dziesiątce i jakoś dawało to rade i co? Żyje! Gram, żeby wygrywać, po to to jest i no patrz, jakoś mi idzie...*

*sory, ale jestem po imprezie, jak kogoś uraziłem to sory...

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

Mnie nie uraziłeś.
Na dwóch drzewach nigdy nie grałem, drzewem zawsze na jednym, na 2 wildach grałem tylko raz, a na 3 nigdy (nawet w lidze nie mam żaadnych wildów i żyję, Bez driad grałem i bardzo ich nie lubię (zawsze mnie zawodzą, ale dziwnie tak grać bez nich, prubowałem i po prostu nie mamy jednsotki, ktora moze przyjac coś na klate)... Beż łuczników nigdy nie grałem...
Zauważ, że nadmieniłem o fluffie, a ty mi wymieniasz cechy power gamingu...
..., ale jesteś po imprezie więc jestem wyrozumiały ;)

PS: A nie mów mi, że łucznicy to power gaming. To, tak jak krasnale bez kuszników, thunderersów lub warriorów. Jednostki nie są jakieś przewyjebiste i nie do pokonania, są wręcz średnie, ale bez nich się raczej nie gra ;p

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Uhm... No tak PG to nie wszystko, nadmieniłeś o fluffie, ale mi głównie chodzi o to, że tak jak ty grałeś np. bez driad, tak ja grałem bez łuczników i to nie jest taka straszna tragedia nie mieć ich...

O to mi chodziło, dziękuje za wybaczenie, już wstałem. ;)

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

No, ale bez driad to i tak dziwnie się gra ;) a dle mnie gladzi to podstawa armii.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

max1 pisze:No, ale bez driad to i tak dziwnie się gra ;) a dle mnie gladzi to podstawa armii.
No dla mnie to driady są podstawą armii. I kto ma rację? ;) Dziwnie się gra, ale można i o to chodzi! :)

Awatar użytkownika
00dexter
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: 00dexter »

Ja mam obie jednostki w armii

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Ja też, chyba każdy ma, ale my mówimy o tym, że graliśmy bez nich (sporadycznie), a nie regularnie gramy ;)

Jasne, można grać krasiami bez działa, ale jaki to ma sens? Można grać helfami bez magii, ale jaki to ma sens?
Ani to silne, ani zgodne z fluffem ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

max1 pisze: Można grać helfami bez magii, ale jaki to ma sens?
Ani to silne, ani zgodne z fluffem ;)
naprawde spory :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
00dexter

Nie ma czym grac bez tych jednostek chyba ze na GR i samej kawalerii i lataczach

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Nawet na kawie i lataczach i tak nie ma sensu...

Kosa, helfami nie gram, a ty masz doświadczenie, więc pewnie masz rację, ale to taki najprostszy przykłąd, który pierwszy rzuca się do głowy ;)

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

max1 pisze:Ja też, chyba każdy ma, ale my mówimy o tym, że graliśmy bez nich (sporadycznie), a nie regularnie gramy ;)
Idealnie ujęta problematyczność rzeczy. Ja w prawie każdej rozpisce mam 2x driady + 2 x łuki, ale mówimy o "doświadczeniach" - ryzykownych, ale zawsze. :D

Kosa - wszystko tak właściwie ma sens, bo można spleść różnie armie, zawsze będzie sens... Tylko czy takim czymś jest jak powalczyć z innymi armiami? ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Piotras pisze: Kosa - wszystko tak właściwie ma sens, bo można spleść różnie armie, zawsze będzie sens... Tylko czy takim czymś jest jak powalczyć z innymi armiami? ;)
czasem nie wszystko ma sens :)
F.N.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Kosa pisze:
Piotras pisze: Kosa - wszystko tak właściwie ma sens, bo można spleść różnie armie, zawsze będzie sens... Tylko czy takim czymś jest jak powalczyć z innymi armiami? ;)
czasem nie wszystko ma sens :)
Zależy jak definiujesz słowo sens? ;)

P.S. tak samo, co to jest "nic"? Ciekawi mnie wasza odpowiedz na to. :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

nic?
cieżko określic, zalezy w większej mierze od języka, bodaj konwencji
na pewno nic to przeciwieństwo bytu, z resztą nic intuicyjnie nie moze istnieć...

ale będą klapsy od moda :P
F.N.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Kosa pisze:nic?
"Nic" to pół litra na dwóch :mrgreen: :mrgreen:

Wracając do tematu, żeby nie było warnów itp. zauważyłem, że gracze wood elficcy próbują wstawiać w swoje rozpiski coraz bardziej eternali... Czyżby CS podziałał? :)

Szczerze powiem, że właściwie to forum dało mi troche do myślenia, "odgiąć" się od standardów itepe. :)

Awatar użytkownika
00dexter

Moim zdaniem nie zmieni to niczego jesli ktos cos wystawia to bedize dalej to robila jesli nie to nie bedzie tego robil

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Post autor: Michał Archanioł »

.......ja powiem inaczej, ludzie po prostu kupili sobie figurki i zaczynają grać :lol2:

A tak szczerze to pewnie dlatego że im się standardy nudzą!!! Przecież teraz to wygląda w ten sposób:

Mieciu:
Pokaż mi co masz. Aha alter-standard, bsb-standard, driad tyle a tyle, wildów tyle a tyle, drzewko, wardancerów grupka.....
Oki to tu mnie trafiasz na 4, tu mnie ranisz na 5, tu się save'uje na 4,...... dobra gdzie dajesz tę jednostkę?? Oki a lasek, magia?? Oki kto zaczyna ??

1 rzut kostkami = kto zaczyna......... i po bitwie .........

Bo najbardziej mnie to wkurza, jak sobie gram z jakimś początkującym mówię mu co i jak działa, tłumacze zasady, on kapuje,... rozumie,.... budzi się w nim instynkt generała,....... a tu przychodzi jakiś patafian (żebym nie przeklinał) i zaczyna się pytać co mam, co przeciwnik ma, zaczyna mówić gdzie by sie on wystawił, co by on nie wziął, co na co dobrze działa, co się czym zjada, a tu młody chłonie całą tę pierdołę,..... co się opłaca a co nie .......... kurcze krew mnie wtedy zalewa.
Przecież o to w tym chodzi, żeby młody sobie wyrobił zdanie na jakiś temat a nie słuchał co mu inni plotą, całą statystykę ......... Kuźwa jak żeś jeden z drugim taki statystyczny to na studia, rzygać będzie jeden z drugim jak dowie się o wszystkich prawach .........
O matko ale ze mnie wyszło :?
Mam nadzieję, że się wstrzeliłem z odpowiedzią i nie spamuje czy coś podobnego.......... :lol2:
No to jest moje zdanie: ......czasy się zmieniają, jak ktoś jest mądry to nie idzie z tłumem tylko ma swoje zdanie, nie słucha pierdół, myślenie jest przymiotem człowieka, nie traćmy człowieczeństwa, myślmy....."
.... bo nawet małpę nauczysz przesuwać figurki i rzucać kośćmi ...... :(

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

To jest jeden z najbardziej wkurzających momentów gry w wfb - jak Twój przeciwnik chce zagrać cwaniaka i mówi co masz w rozpisce (np. jak są tajne). Na szczęścia nie grałem z takimi graczami za często, chwała Bogu :D

Co do:
1 rzut kostkami = kto zaczyna......... i po bitwie .........
Czy ja wiem, po drodze jest jakieś 6 tur, w których trzeba się nieźle napocić. ;)

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Post autor: Michał Archanioł »

Uwierz widziałem takie "bitwy" typu:

powiedz mi co wystawisz,............aha,........ ja wystawie to,........... aha,.........NO to nie mam szans, nie gramy/nie chce mi się już grać......."

PARANOJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Ziom taka mała prośba ode mnie, ogranicz się co do znaków przystankowych i interpunkcyjnych do tych standardowych trzech. ;)

Co do takich bitew... Imo trochę żal, bo a nuż da się ugrać 19:1, a nie masakre w plecy. :)

ODPOWIEDZ