o zasadach VC - czyli nowa edycja i zmiany z tym związane
Moderator: misha
Mam pytanie - Invocation of Nehek w 1 kolejności wskrzesza championa. Czy wskrzeszany kasztelan Blood Knightów podnoszony jest razem ze swoją magiczna bronią, jeśli takową mu damy? Drugie pytanko w sprawie opcji unholy lodestone w CCarcie - w opisie mamy, że tylko wampiry nie korzystają z tego bonusu - czyli wskrzeszamy po 2 woundy na kawalerii i eterykach?
takBlackmoon pisze:Mam pytanie - Invocation of Nehek w 1 kolejności wskrzesza championa. Czy wskrzeszany kasztelan Blood Knightów podnoszony jest razem ze swoją magiczna bronią, jeśli takową mu damy?
to Corps Cart może wchodzić do oddziału zombiech?
Jeśli tak to w challangu walczy necro i corps cart razem... jak odmówisz to idziesz do ostatniego szeregu, w miejsce nie stykające się z combatem... ale wydaje mi się że takie informacje można znaleźć w AB lub RB...
Jeśli tak to w challangu walczy necro i corps cart razem... jak odmówisz to idziesz do ostatniego szeregu, w miejsce nie stykające się z combatem... ale wydaje mi się że takie informacje można znaleźć w AB lub RB...
Ze nekromanta nie atakuje to wiem ale czy Corpse Cart tez nie? A jeszcze jedno pytanko; czy jeżeli rzucę ostatnie czar u wampirów to przy rozdzielaniu wskrzeszen dodaje premie +1 jeśli jest obok Corps Cart. i czy dalej zombii dotyczy zasada +4 przy wskrzeszaniu?
1. Nic nie może dołączyć do zombie'ch (jak zaznaczył Ensifer). (AB)
2. Lodestone działa zawsze przy inwokacji i przyzwaniu hordy. (FAQ)
3. Co znaczy +4 przy wskrzeszaniu ? Chodzi Ci o to, czy używając Summon Undead Horde dostajesz +4 zombie, jak przy inwokacji ? Jeśli o to Ci chodzi, to nie. +4 działa tylko i wyłącznie przy inwokacji. (AB)
@ Blackmoon
Lodestone działa na wszystko prócz wampirów, więc tak, wskrzeszasz po 2W na kawalerii i eterykach.
@ Qwer
zgadza się, rzucamy 2d3, sumujemy i tyle ran dostaje jednostka.
M.T. napisał dobrze (Dalv zadal 2x3W czyli dwa ogry-każdy ma 3W)
2. Lodestone działa zawsze przy inwokacji i przyzwaniu hordy. (FAQ)
3. Co znaczy +4 przy wskrzeszaniu ? Chodzi Ci o to, czy używając Summon Undead Horde dostajesz +4 zombie, jak przy inwokacji ? Jeśli o to Ci chodzi, to nie. +4 działa tylko i wyłącznie przy inwokacji. (AB)
@ Blackmoon
Lodestone działa na wszystko prócz wampirów, więc tak, wskrzeszasz po 2W na kawalerii i eterykach.
@ Qwer
zgadza się, rzucamy 2d3, sumujemy i tyle ran dostaje jednostka.
M.T. napisał dobrze (Dalv zadal 2x3W czyli dwa ogry-każdy ma 3W)
Nie mają, ponieważ do undeadów i tak nie miałaby żadnego zastosowania.
Świetnie to mało powiedziane. A mam jeszcze pytanko dotyczące czaru który tworzy Spirity. Np. w pierwszej turze stworzyłem jedną podstawkę z 3 Woundami a w drugiej czar wyszedł i zabrałem 4 Woundy. To mogę dostawić jedna podstawke do tego stworzonego wcześniej?