Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Maro_91
Powergamer Rozpiskowy

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Maro_91 »

Jako że dopiero zaczynam moją przygode z bestiami i nie mam jeszcze AB do nich. Chciałbym się dowiedzieć czy lepiej sklejać gorów z shieldami czy z dwoma hw?:)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

zdecydowanie z AhW :twisted:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Maro_91
Powergamer Rozpiskowy

Wielkie dzieki:D od razu tez pytanie co do minoskiów. Jaki typ broni jest najbardziej opłacalny? Myslałem nad dwurakami.;)

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

I oburaki i ahw są dobre, wybór należy do Ciebie.

Maro_91
Powergamer Rozpiskowy

yhy a opłaca sie brać do nich commanda??

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

zależy ilu ich wystawiasz i do czego mają służyć
Obrazek
T

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

ja bez muzyka ich przy ld 7 nie wystawiał.

Maro_91
Powergamer Rozpiskowy

no to narazie ich zostawie i poczekam na Ab:]

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

me minoski mają GW chyba że jest BSB z +1S to wtedy AHW, musyka ( to mus ) czasami banner ale jak jest ich min 4... bez championa bo się w ogóle nie sprawdza, chyba że grasz z VC ustawioną partyjkę to wtedy można wziąć go z jakimś magicznym sprzętem do bicia by mieć jakoś eterycznych wyciąć ( albo w regimencie gdzie jest BSB z +1S to wtedy jest warto mieć słomkę albo sword of battel ) ... no to wszystko :wink:

pozdrawiam :)

ps.: dzisiaj grałem bitewkę na starych kodexach, woch vs bestie... cóż wspaniale dać te marki, mogli chociaż zostawić je na bohaterach... a co do samej bitwy khorne dostał wiele czaszek wojaków z pod znaku tzeencha :twisted:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

witam

głupio pisać pod sobą ale nie poradzę muszę bo to jest to dość intrygujące... a dotyczy gifta czy taż mutacji pod tytułem:

wieloręki potwór ( many-limbed fiend )

pisze tam że masz dodatkowy atak z bazową siłą i żaden bonus z ekwipunku ( np.GW ) czy z magicznej broni ( np. sword of might ) nie może być podniesiony

pytanie jest takie czy BSB mający ten podarunek wieloręki potwór ( many-limbed fiend ) i sztandar bestii ( the beast banner ) ma bonus z tego baneru do tego dodatkowego ataku?

wydaję się że tak, ale wolę się upewnić :)

a tak pobocznie sprawdzają się wam te latacze rarowe? bo jeszcze na nich nie grałem z cygorów jestem bardzo zadowolony z gorgon mniej z tego zględu że ma frenzy ale za to 6W i 6T, w ogolę myślałem też o gigancie ale ma tylko 6M choć 6W i też stubborna na 10LD, gracie na nim?

ps.: doomek z regenką jakoś nie działa dobrze, przy najmniej jako biegacz, a sword of striking sprawdza się rewelacyjnie ( + AP ofc ) polecam sprawdzić :twisted:

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Tak wlasnie ostatnio myslalem o gigancie , czy nie jest zbyt niedoceniany przez graczy ;)
Na wieksze rzeczy ma wrzask (wygrywa bitewke 2 pkt) , albo wali w 1 model 2D6W bez armour save-a , badz tez gryzie 1 model zadajac D3W , leczac tyle samo sobie ;) lepsze to niz ghorgonski syfik dzialajacy tylko po KB.
Na zwykle male oodzialy to ma w/w wrzask , skakanie 2D6 S6 hitow (moze sie wywrocic wtedy dodatkowo kazdy przywalony dostaje S6 hit z D3W) , pick up and .. (to jest akurat slabe ,ale szansa wyrzucenia jest 1 do 6) , i jeszcze golfik maczuga D6 S6 hitow w jednostke ;)
Jedyna slabostka to T5 ,ale do przezycia , a takto 50pkt mniej za giganta niz cygor czy ghorgon , chyba warto sprawdzic na jakims turnieju
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

a 100 punktów ( za 2 ) to jednak dużo, gigant to taki kompromis pomiędzy gorgoną a cygorem 8)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Gigant jest tak świetny że przed łukami go chowam :D
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

5t 6w. Dziękuję, postoję. To ja już wolę 6t 5w.
Tak na poważnie. Pograj sobie Car2n gigusiem przeciwko jakiejkolwiek armii ze "średnim " strzelaniem i patrz, jak woje 200+pkt. idzie się ....w 1-2 tury.
Generalnie czegoś tutaj nie czaję. Czemu WoCh ma marki na gigsonie i spawnach a bestie zmuszone są używać "gorszych" wersji tych unitów? Czyżby Mroczni Bogowie olali kozy?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Varinastari pisze:5t 6w. Dziękuję, postoję. To ja już wolę 6t 5w.
Tak na poważnie. Pograj sobie Car2n gigusiem przeciwko jakiejkolwiek armii ze "średnim " strzelaniem i patrz, jak woje 200+pkt. idzie się ....w 1-2 tury.
Generalnie czegoś tutaj nie czaję. Czemu WoCh ma marki na gigsonie i spawnach a bestie zmuszone są używać "gorszych" wersji tych unitów? Czyżby Mroczni Bogowie olali kozy?
to samo jest z cygorem a nawet 1W mniej... tylko nie rzuca kamykami... ale ma za to stubborna na 10 a nie na 8 i ciekawe ataki a za oszczędzone pkt. można coś dokupić by poprawić ich ochronę... najbardziej boli 6M a nie 7M :roll:

CAR2N
Chuck Norris

Khumanor pisze:a 100 punktów ( za 2 ) to jednak dużo, gigant to taki kompromis pomiędzy gorgoną a cygorem 8)
Podobne mam wnioski ;) Ghorgon najlepszy w CC , cygor najslabszy i te 275pkt za stone thrower to jednak sporo tym bardziej ze wprawny oddzial handgunersow moze go zdjac w 1 turke ;) Gigant jest takim posredniakiem , przy dobrym rzucie w tabelce robi rzez w CC
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

bonusy dlaczego bym wolał brać tylko te rary:

cygor, rzuca, M7, mr2, częsty przerzut na hit, aura najbardziej skuteczna na VC czy małych imperialistów

gorgona, 6T, M7, 6W, 4WS, 6A, KB daje postrach w kowdojach z 0SV i się leczy, stubborn 10

gigant, koszt, stubborn 10, specialne ataki tkórymi czasem może coś dobrego zrobić

wnioski... generalnie 3 potworki są warte swych pkt.

jaber, podoba się tylko z racji latania co może dać terror w 1 turze na czymś małym, za bardo nie wieżę w jego skuteczność, nawet nie pomaga ten język i aura, nie ma stubborna co moim zdaniem boli, US 5 to nie wszystko

spawny są dobre tylko w ilości max rarów jakie mamy do wykorzystania ( np 2000 4 spawny ), inaczej możemy się zawieść na ich losowości, choć są dobrymi blokerami i odginaczmi

:)

CAR2N
Chuck Norris

Jabber jest wg mnie najslabszy ze rarow , co z tego ,ze lata . Poleci i dostanie wpier*** zanim oddzialy dojda mu pomoc = szybka strata 275pkt nawet ten spurting bile-blood niewiele zdziala np na ciezkiej konnicy czy czyms innym o save 1/2+
Bym ustawil rarki od najlepszego :
- ghorgon
- cygor/gigant
- chaos spawny
- jabber
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

od tego bozia dała nam mózg żeby nie wlatywać jabberem w ciężką konnice (samemu od przodu!) na łuki , maszyny , lekkie jednostki sprwadza się więcej niż dobrze, do tego wspólnie szarżuje na coś z 20'' dość łatwo , ostatnio z WE pocisnął driady , wardancerów i łuki : ]

zamierzam na duże pkt grać właśnie na kombinacji jabber + cygor

do gorgony nie jestem przekonany ale też ją jeszcze potestuje ( już w dwóch bitwach dała ciała po całości)

1. cygor. długo długo nic 2.jaber 3.gorgona 4.gigant
Obrazek
T

CAR2N
Chuck Norris

Ale zawsze jadac jakis lucznikow/maszynke mozna dostac szybka szarze od konnicy ;)
W sumie to dany rare jest zalezny od tego z kim walczymy , jest przynajmniej w czym wybierac :oops:
WFB playing since 1994

ODPOWIEDZ