Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Semi »

musieli by miec 5 WS i mozliwosc brania xhw lub gw jak shade, ktory do tego jest tanszy
bez tego sa niestety niegrywalni, ale jako lucznikow mozna ich wystawic i calkiem ladnie sie prezentuja :)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Gdyby mieli za tą cenę xhw byliby znośni. Gdyby za tą ceną mmieli dwuraki, byliby w porządku. A tak są do dupy :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Ograniczenie nie ma tu nic do rzeczy grałem nimi przed Euro i po prostu są cieńcy. Jak dla mnie powinni miec AHW albo chociaż możliwosc wykupienia i 5 BSa a nie WSa tak jak ich odpowiednicy u DE i WE. Wtedy bym próbował na nich grac.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

co to jest AHW i XHW?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Additional hand weapon i extra hand weapon.
Queek.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Czym się różnią WL od SM?
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

yyy a masz kodex?
Obrazek

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

wyglądem! ... :D

temat ten byl juz poruszany wiele razy, wystarczy pogrzebac :P

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Poza oczywistymi roznicami, ktore widzisz w statystykach, WL maja stubborn i lion pelty (+2 save vs shooting). Swordmasterow dodatkowo uwala fakt, ze supporting ataki to tylko jeden atak mimo 2 w profilu. Inaczej 30stka SM wyplacalaby 60a z rerollami i s5. Niestety wyplaca 40, w porownaniu do WL, ktorzy wala 30 z sila 6 - WL jednak sa mocniejsi.
Dlatego lubie male oddzialki SM po 5-7, samobojcza misja wbicia sie w cos twardego/z herosem/na naszych tylach i daja rade. W klocku tak sobie.

Andrzej
Pan Spamu

Tylko Eltharion potrafi nimi grać. Grają z DE na 30 SM wcisnął im maskę :D
Ale generalnie są słabi :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Andrzej pisze:Ale generalnie są słabi :)
Może inaczej. Są słabsi niż WL :wink:
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

No ja tam nie wiem z tego co gram to zawsze sie bardziej sprawdzaja niz WL :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Andrzej
Pan Spamu

Bo grasz z noobami, którzy Ci po nich nie strzelają :) Pamiętasz, jak było w bitwie z Laikiem? W której turze nie miałeś 30 SM? W 2? 3?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

W 4 :roll:
Zgineli nabijając cos z 6-7 ran na drzewach (kiedy WL z magami i BSB siedzieli w domku)
I mam ich 25
Ja zaczynam ide do przu chowam sie czesciowo za domek mając nadzie w nastepnej turze do niego w bic
tura Laika strzela z szyszek zabił mi cos z 5
Moja tura jakos nie doszedłem do tego domku (nie pamietam jak to było) wiec wskrzesiłem 3 (tronu mi Laik nie chciał wpuscic :) ) i zarzuciłem tafa
Laik szarzuje jednym drzewem na Sm rzebym nie doszed do domku on mi zabija 6 SM ?? ja mu wbijam 2 rany
Moja 3 tura taf na SM i nabijam 1 albo 2 rany nie pamietam wiem ze potem zostało te drzewko na ranie a on mi znowu cos około 6 SM
Jego tura wbija sie chyba juz po zostałymi 2 drzewami ja mu zabijam 2 rany na jakims tam drzewie i tutaj uwaga i tak zostaje 1 SM ktory ucieka (i niestety jest zagoniony)
w mojej 4 spokojnie zabijam 2 ranne drzewaz pocisków z lighta a laik do konca dobija mi armie i próbuje ustrzelic WL w domku
Prawda jest taka że mam mega mocną magie i nie tak łatwo ruszyc SM z minimum 5 tafa :wink: a w CC ws 6 tez duzo daje
Ostatnio zmieniony 17 cze 2011, o 14:10 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.

Andrzej
Pan Spamu

Ale de facto punktów nie zdobyli :)

Spoko, graj sobie na nich jak chcesz. Może zagramy jutro razem, to udowodnię Ci w praktyce przewagę WL nad SM :)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Gdyby nie oni to nie miałbym miałbym maske w plecy i nic bym nie zabił
A to że WL sa lepsi to imo stereotypy i twoja propaganda :mrgreen:

Andrzej
Pan Spamu

Tak jest, wciskam wszystkim że WL są zajebiści, a tymczasem przygotowywuje nowy deathstar na SW, którym zdominuje polska scenę battla :twisted:

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Każdy gra na czym chce i na czym woli
Eltharion gra na śmiesznym klocku 25SM
Andrzej gra normalnie na WL
koniec spamu :mrgreen:
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Andrzej
Pan Spamu

A Szymon na śmiesznych lsg, ale na szczęście wystawia też WL :wink:

Dobra, kończymy :)

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Andrzej pisze:Tak jest, wciskam wszystkim że WL są zajebiści, a tymczasem przygotowywuje nowy deathstar na SW, którym zdominuje polska scenę battla :twisted:
=D>

Tak czy siak faktycznie monotematyczność (WL i łuki) armii High Elfickich też mnie nudzi.

Na szczęście wielu ludzi jeszcze wierzy, że można grać inaczej, ja sam gram na dosyć nietypowej rozpisce, mamy też chłopaka, który gra na Smoku, Furion też ostatnio był na turnieju ze swoim Bow of the Se Fearer. Widziałem też w top 10 na ostatnim turnieju gracza który używał Phoenix Guardów.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Zablokowany