Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Re: Szybkie pytania

Post autor: The WariaX »

dexterzg pisze:szukam w internecie i znaleźć nie moge, ale żeby nie być gołosłownym proszę dla was biała faba foundation :D Obrazek
Podobnie jest z czarną.
Tylko nie wiedzieć czemu, robiąc podkład czarnym foundationem (za pomocą aero) cała figsa świeci się później jak psu jajca...
Taka biała foundation to w sumie by mi się przydała... hmm

dexterzg
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dexterzg »

to prawda, jest czarna undercoat black i rzeczywiście jest super błyszcząca.

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

zaśniedziały metal tutorial ładnie poproszę
Obrazek

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Aron_Banalny pisze:zaśniedziały metal tutorial ładnie poproszę
Nie chce mi się skanu robić to opiszę w kilku krokach jak to zrobić.

krok 1:
1 : 3 tin bitz i dwarf bronze całość
krok 2:
czystym dwarf bronze rozjaśnienie
krok 3:
1 : 2 dwarf brozne i mithril silver highlight
krok 4:
całość devlan mudem pojechać, a wgłebienia badab blackiem
krok 5:
rozwodniony hawk torquoise w zagłebienia i miejsca gdzie chcesz mieć śniedź
krok 6:
ostateczne krawędziowanie/rozjaśnienie mithril silver

źródło:
'eavy metal masterclass - podręcznik

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

"zaśniedziały metal" = "zaśniedziała miedź"
żelazo i stal nie śniedzieje :P
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Asassello pisze:"zaśniedziały metal" = "zaśniedziała miedź"
żelazo i stal nie śniedzieje :P
+1

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Jak małym nakładem sił i środków pomalować czarnoskórą figurkę? Murzyna znaczy ;)
Bestial i scorched brown by się do tego nadały, czy jakieś inne brązy? Jak to rozjaśniać?
Vae victis!

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Znalazłem jakąś receptę na murzynów w WD#350: Chaos Black/Scorched brown, potem sam SchorBrown, na koniec SchBrown/GraveyardEarth.
Jakąś armię wyzwoleńców robisz? ;)
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Legion pisze:Jak małym nakładem sił i środków pomalować czarnoskórą figurkę? Murzyna znaczy ;)
Bestial i scorched brown by się do tego nadały, czy jakieś inne brązy? Jak to rozjaśniać?
Po mojemu oba te kolory są dobre, bestialem rozjaśniasz, natomiast bazowo scorched, może nawet przyciemniony czarnym. Rozjaśnienia do bestiala, jeśli za mało rozjaśnień to dodałbym kolor kości...

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Dzięki, zobaczymy jak wyjdzie, a najwyżej rozpuszczalnik w pogotowiu :D
Jakąś armię wyzwoleńców robisz? ;)
To do Infinity - Afronomad, czy tam Afrocorregidorianin ;)
Vae victis!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Mam pytanie co do środków spowalniających wysychanie farb, jako, że kompletnie nie ogarniam tematu.

Czym się różni to:
http://www.ww-model.pl/index.php?p4018, ... aze-medium

od np tego:

http://agart.sklep.pl/index.php?p825,me ... l-renesans

Jakaś różnica w jakości, działaniu? czy to są całkowicie dwa różne środki...

Haemonculus
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Haemonculus »

Glaze medium to nie tylko zwykły spowalniacz, zawiera też środek poprawiający rozprowadzanie ,zmniejszający krycie i troche rozpuszczalnika ,niezwykle wszechstronny i przydatny specyfik , ja używam go do robienia washy i do bledingu , gwarantuje również płynne przejścia przy layeringu.

To drugie to po prostu zwykły opóźniacz, przydaje się tylko do areografu i kiedy mieszasz farby na zwykłej (nie mokrej)
palecie.

Mam nadzieje że pomogłem ,sam odkryłem to medium dopiero miesiąc temu i dzisiaj nie mogę uwierzyć jak mogłem bez niego malować :D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Serio aż tak zmienia komfort pracy? Muszę się nad tym zastanowić, gdyż strasznie irytuje mnie to, jak szybko zasycha mi farba nawet na mokrej palecie :roll:

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Krell pisze:Glaze medium to nie tylko zwykły spowalniacz, zawiera też środek poprawiający rozprowadzanie ,zmniejszający krycie i troche rozpuszczalnika ,niezwykle wszechstronny i przydatny specyfik , ja używam go do robienia washy i do bledingu , gwarantuje również płynne przejścia przy layeringu.

To drugie to po prostu zwykły opóźniacz, przydaje się tylko do areografu i kiedy mieszasz farby na zwykłej (nie mokrej)
palecie.

Mam nadzieje że pomogłem ,sam odkryłem to medium dopiero miesiąc temu i dzisiaj nie mogę uwierzyć jak mogłem bez niego malować :D
No właśnie najlepsze, że używam tego środka (tego taniego, firmy renesans) na mokrej palecie, i muszę stwierdzić, że naprawdę oprócz spowalniania, w jakimś stopniu ułatwia layering czy właśnie inne bajery. Stąd moje pytanie, czy naprawdę warto dać więcej (tzn cena ta sama, tylko znaczna różnica w ilości) i kupić glaze medium.
Serio aż tak zmienia komfort pracy? Muszę się nad tym zastanowić, gdyż strasznie irytuje mnie to, jak szybko zasycha mi farba nawet na mokrej palecie
Jeśli farba "nie trzyma" Ci ponad dzień tzn, że źle robisz mokrą paletę. Bardzo dużo zależy od tego jakiego materiału używasz jako hmm podkład? Czy jak to nazwać :-P Najlepiej mi się spisuje papier z naklejek. No i ważne, żeby to trzymać w pudełku, które można zamknąć, wtedy nawet parę dni wytrzyma.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Proste pytanie: jak efektywnie malować wodę jak na zdjęciu?

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dla mnie turkus z domieszkami białego, szarego i/lub zielonego.

Haemonculus
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Haemonculus »

Ta woda nie jest malowana, to silikon lub Still Water zabarwiony na kolor podany powyżej.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Rasti pisze:Serio aż tak zmienia komfort pracy? Muszę się nad tym zastanowić, gdyż strasznie irytuje mnie to, jak szybko zasycha mi farba nawet na mokrej palecie :roll:
Komfort pracy poprawia się niesamowicie. Przykładowo malując czerwony płaszcz dodaję do bazy opóźniacz i kolejne porcje jaśniejszcych odcieni czerwonego. Całość ma odpowiednią konsystencję i schnie dużo wolniej. Jak zauważam, że farba gęstnieje, ponownie dodaję odrobinę opóźniacza. Natomiast glaze medium stosuję do przygtowywania washy, wygładzania przejść pomiędzy kolorami.

Awatar użytkownika
mati13u
Mudżahedin

Post autor: mati13u »

Szukam małych pojemniczków do miesznia farb-tak na dłużej
poradzcie
Mój raczkujący blog:
http://orczekoszary.blogspot.com

ODPOWIEDZ