![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Chukki sa ok. Kupujesz dwie za 70 pkt total, srednio trafiasz na "5" więc statystycznie masz ok ~4 trafien, zabijesz ~2 demigryfy, czy wbijesz ~4 rany tankowi i i jestes do przodu. A jak się pomyśli to można lepsze ziaziu robić, np zatruwać chukki ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
poszukaj info kiedy wychodziły 8ed Okri tam był artykuł, ale weź pod uwagę fakt, że GW nie prezentuje takich rzeczy w swojej reklamowej gazetce. Tam nawet złożenia bohaterów ssą po same jajaGangrel pisze:Wiem, że to nie pytanie o zasady ale lepszego tematu na takie pytanie nie znajduję. Ktoś się orientuje w jakich konkretnie numerach White Dwarfa można coś znaleźć na temat O&G ? Chodzi o wszystko co dotyczy O&G malowanie, taktyki itp.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mam w domu ten nr wieczorem moge sprawdzic i ci podac, ale jw. imo to nie ma wiekszego zysku, poza bazowym schematem malowania, ktorych to w necie mozesz znalezc sporo bez potrzeby kupowania WD
sorki za offtom poza zasadowy
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Ja patrzę na Chukki bardziej jako straszaki, niż jak na maszyny, które mogą coś zrobić.Fluffy pisze:Chukki sa ok. Kupujesz dwie za 70 pkt total, srednio trafiasz na "5" więc statystycznie masz ok ~4 trafien, zabijesz ~2 demigryfy, czy wbijesz ~4 rany tankowi i i jestes do przodu. A jak się pomyśli to można lepsze ziaziu robić, np zatruwać chukki
Przyblokowanie Mortisa, czy czegoś dużego za górką w strefie rozstawienia przeciwnika lub zmiękczenie Hydry, Demigryfów, Mortfangów itp. będzie wystarczające.
Zastanawiam się mocno nad wrzuceniem do mojej listy 1-2 szt. zamiast mojej ostatniej klopy.
Dwie chuckki na przeciwległych flanakach mogą zrobić różnicę i przy lekkim farcie duże kuku każdej kawalerii.
Do tego zajmują uwagę wszystkich fastów, które będą zmierzać do naszych doomdiverów,
Co do użyteczności klopy:
Pierwszą klopę wyrzuciłem już jakiś czas temu jak nie mogłem przez całą grę trafić w Demon Prince, który biegał bezczelnie po całym stole przez 4 tury zanim wszedł w kombat, w którym został na dłużej. Teraz chyba podziękuję drugiej.
BTW: Dwie sytuacje z pola bitwy.
- Chuckka niszczy imperialne działo pierwszym strzałem
- Chuckka strzela do rycerstwa imperialnego w strefie rozstawienia przeciwnika (5+, a później rzuty na zranienie 2,2,3,4,5,) cały rząd spada, oblana panika i ponad 200 ptk. poza stołem. Przeciwnik nie zakumamł ze stoi bokiem do balisty
W obu przypadkach, mina gracza Imperium. BEZCENNA
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Obrazek](https://iili.io/HNUhVh7.md.jpg)
Z opisem doom divera jest cos dziwnego. W missfirerze 3-4 Distabled jest napisane:"Doom Diver Catapult cannot shoot this turn OR in the controlling player's next turn". To znaczy ze wybieram sobie ture w ktorej nie strzelam? A jak wybiore ze nie strzela w nastepnej to w tej automatycznie trafia? Bo przy missfire nie ma numerku z iloscia cali ile jest znoszony. W faqu nie ma wzmianki na ten temat wiec to chyba nie jest blad. Wybaczcie brak polskich znakow, ale pisze z telefonu
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Poza tym tak samo stoi w rulebooku w misfire stone throwera. A odkąd pamięcią sięgam gra się na "nie strzelasz w tej i kolejnej".
Chester przestań ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ps. na DMP trzeba chyba szukać innego imperialisty![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
ps. na DMP trzeba chyba szukać innego imperialisty
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
goblińscy asasyni. kupujesz ich jak fanatyków tylko że dostępni jedynie w goblinach.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
-
- Chuck Norris
Po ostatniej grze pojawiły nam się kilka pytań:
1. Foot of Gork - co się dzieje, jeśli na scatter rzucę 'hit'? Stopa trafia we wskazane miejsce, czy mimo wszystko szukamy na hicie małej strzałki i ruszamy we wskazanym przez nią kierunku?
2. Co się dzieje ze Squig Herdereami gdy zginą wszystkie squigi? Jednostka dalej ma ITP?
3. Jeśli tak na pytanie drugie, a nic nie wskazuje na to, żeby było inaczej, czy można w rozpisce ująć samych herderów bez squigów? Jeśli tak to wygląda to na zamiennik zwykłych Night Goblinów w tej samej cenie, którzy zamiast fanatyków mają darmowy ITP i na dodatek mają zasadę Squigs Go Wild jak uciekają. Hmmm... To nie jest jakieś przegięcie za 3 pkt za model?
1. Foot of Gork - co się dzieje, jeśli na scatter rzucę 'hit'? Stopa trafia we wskazane miejsce, czy mimo wszystko szukamy na hicie małej strzałki i ruszamy we wskazanym przez nią kierunku?
2. Co się dzieje ze Squig Herdereami gdy zginą wszystkie squigi? Jednostka dalej ma ITP?
3. Jeśli tak na pytanie drugie, a nic nie wskazuje na to, żeby było inaczej, czy można w rozpisce ująć samych herderów bez squigów? Jeśli tak to wygląda to na zamiennik zwykłych Night Goblinów w tej samej cenie, którzy zamiast fanatyków mają darmowy ITP i na dodatek mają zasadę Squigs Go Wild jak uciekają. Hmmm... To nie jest jakieś przegięcie za 3 pkt za model?
- Aron_Banalny
- Masakrator
1 hit to hit
2 mają itp
3 było wałkowane, można wystawić samych i nadal wybuchają jak uciekają. nie jest przegięte bo to special
2 mają itp
3 było wałkowane, można wystawić samych i nadal wybuchają jak uciekają. nie jest przegięte bo to special
Słuchajcie jak jest z zamiennikami?
rozumiem, że na masterze można wystawić dzikie orki z 2nd hand wepon i powiedzieć, że mają łuki co nie?
albo wystawić trolle rzeczne i powiedzieć, że to zwykłe trolle??
błagam powiedzcie, że można bo jak nie to chyba na tym skończy się moja przygoda z tą armią =/
rozumiem, że na masterze można wystawić dzikie orki z 2nd hand wepon i powiedzieć, że mają łuki co nie?
albo wystawić trolle rzeczne i powiedzieć, że to zwykłe trolle??
błagam powiedzcie, że można bo jak nie to chyba na tym skończy się moja przygoda z tą armią =/
Rafał
Jeżeli chodzi o orki to zdecydowanie można, najwyżej nie dostaniesz punktów za WYSYWIG, co do trolli, jak dla mnie i większości ludzi troll to troll, bez różnicy czy rzeczny czy nie, więc na 99% nie będzie problemów, chyba że będzie jakiś wyjątkowo nadgorliwy sędzia malarski ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
no dobra, sędzia malarski... ale to wtedy mniej dostanę za malowanie, ale nie zdyskwalifikują mnie za proxy?
Rafał
trol to trol, dzikie orki to dzikie orki
na masterze za wysiwyg nie dostaniesz punktow jak 2hw zrobisz z lukami, ale tak to wszystko gra
ps, orki z lukami to slaby deal![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ps, orki z lukami to slaby deal
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Źle!misha pisze:trol to trol, dzikie orki to dzikie orkina masterze za wysiwyg nie dostaniesz punktow jak 2hw zrobisz z lukami, ale tak to wszystko gra
ps, orki z lukami to slaby deal
Trol to troll,ork to ork.
River to nie stone(choć troll to troll)
Savage to nie black(choć ork to ork)
Jeżeli porównujesz trolla do trola i nie rozgraniczasz między ich rodzajami to nie rób wyjątku w przypadku orków.
A skoro nie robisz to chukka przejdzie jako DD?To maszyna i to.
Czepiam się ale u nas tak grają(klimaciarze
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ps.Wysywig to co innego niż proxy