PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sebol
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Re: PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS

Post autor: sebol »

Nie wiem czy to pytanie się już pojawiło ale nie zaszkodzi zapytać jeszcze raz dla pewności 8)
Czy jednostki z MR mogą korzystać z tej zasady kiedy mają LoS do Kaszkieta rzucającego LoD żeby zdispelować ten czar?

Awatar użytkownika
Terael
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Terael »

Może nie jestem na bieżąco ale zgodnie z ostatnią erratą jaka o tym mówiła MR nie działa na LoD.

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Wg. FAQa do RB MR nie działa na obszarówki, ale wg. FAQa do TK działa na casket.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

symek
Chuck Norris

Post autor: symek »

jak dla mnie MR powinien nie działać ponieważ najpierw rzucami inkantacje a potem sprawdzamy które jednostki widzą ołtarz

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

symek pisze:jak dla mnie MR powinien nie działać ponieważ najpierw rzucami inkantacje a potem sprawdzamy które jednostki widzą ołtarz
Jak dla mnie MR nie działa na fireballa, bo najpierw go rzucam, a dopiero po 3 sek. lotu uderza w oddział z MR #-o :roll:

symek
Chuck Norris

no tak nie ma to jak ironizować

tylko ze przy fireballu najpierw wybieramy target a potem rzucamy czar a przy ołtarzu najpierw rzucamy inkantacje a potem sprawdzamy które oddziały znajdują się pod działaniem LoD

więt twoja wypowiedz była troche bezsensowna i niepoparta żadnym argumentem, moze i moja też nie jest jakaś super ale logicznie patrząc tak właśnie jest ale wiemy że warhammer czasem ma logikę gdzieś więc jeśli MR działa na ołtarz to proszę o jakiś konkretny cytat z FAQ albo innej publikacji

będę wdzięczny

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

MR działa na ołtarz to proszę o jakiś konkretny cytat z FAQ albo innej publikacji
przeciez jest jasno to napisane w faqu do tk :P
tylko ze przy fireballu najpierw wybieramy target a potem rzucamy czar a przy ołtarzu najpierw rzucamy inkantacje a potem sprawdzamy które oddziały znajdują się pod działaniem LoD
wlasny LoS mozna sprawdzac w dowolnym momencie

symek
Chuck Norris

dobra skoro tak mówicie, ale to troche z D**y że my mamy gorzej :(

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Przecież podałem, gdzie pisze, że działa.

A przykład z fireballem dobry, bo np. moi magowie są inteligentniejsi od Twoich i nie rzucają fireballa w Twój oddział po wybraniu celu. Tylko rzucają w jakimś kierunku i zupełnie przez przypadek linia lotu przechodzi przez Twój oddział. :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Altin
Plankton
Kontakt:

Post autor: Altin »

Jako świeżak na tym forum witam starszych stażem kolegów

Na początek dwa pytania co do których mam wątpliwość:
1. Czy dołączenie jakiegokolwiek bohatera na rydwanie do oddziału light chariotów oznacza utratę zdolności "light chariots?" i w związku z tym darmową reformę na pocz. i końcu ruchu?

2. Czy strzał z armaty w cascet stojący na górce może skrzywdzić licha stojącego za górką?

liche jest dla armaty niewidoczny, linia strzału jest i czy to oznacza, że kula armatnia stacza się po zboczu w dół i może dosięgnąć kapłana?
War, war never changes...

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Nie
Tak (chociaż Kalesoner dysputę na ten temat prowadził/prowadzi)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

No niestety, muszę pogadać o tym w sobotę z Shino, może za jakiegoś browara zacznie mały lobbing na LS w tej kwestii. Ja bym z chęcią zagrał na kaszkiecie jakby można tak było kitrać liczkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Aaaa sorki, co do 1 pytania. To Settra chyba kasuje tego skilla oddziałowi. Ale zwykli herosi nie.

symek
Chuck Norris

a ja mam pytanie:

na ikonie jest napisane że only TG i skeleton warior czy to znaczy że nie moge wziąść ikony na BSB??

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

To znaczy, że z ikony mogą korzystać tylko TG i szkielety, z tym, ze szkielety mogą to robić tylko gdy wejdzie do niech BSB z tym przedmiotem, bo same mogą dźwigać magiczny sztandar tylko do 25 punktów. Warto wspomnieć, ze tylko 1 oddział szkieletów w armii może mieć magiczny sztandar do max 25 punktów i to tylko wtedy kiedy generałem jest Tomb King. Czyli BSB może mieć ikonę ale może korzystać z niej tylko w TG albo szkieletach.
Obrazek

symek
Chuck Norris

Dzieki, w zasadzie to wszystko wiedziałem ale chcialem się upewnić

szkoda że to tak działa bo jakby dzięki BSB można by było uzywac ikony także w innych oddziałach to wreście byłby sens brania go

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

? jaki?

symek
Chuck Norris

no na przykład ushabti z bsb stały by się wreście manewrowne albo bsb z ikona na rydwanie w oddziale rydwanów

nie jestem pewnien czy to by zdało egzamin ale dawałoby jakies mozliwości

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Kalesoner pisze:No niestety, muszę pogadać o tym w sobotę z Shino, może za jakiegoś browara zacznie mały lobbing na LS w tej kwestii. Ja bym z chęcią zagrał na kaszkiecie jakby można tak było kitrać liczkę.
nie musisz ;]
liczka musi stac 1 cal od cascetu. Jezeli jest ustawiona tak, ze canon jej nie widzi i nie jest na lini strzału działo/casket to nie może być trafiona [-X

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Shakin' Dudi pisze:
Kalesoner pisze:No niestety, muszę pogadać o tym w sobotę z Shino, może za jakiegoś browara zacznie mały lobbing na LS w tej kwestii. Ja bym z chęcią zagrał na kaszkiecie jakby można tak było kitrać liczkę.
nie musisz ;]
liczka musi stac 1 cal od cascetu. Jezeli jest ustawiona tak, ze canon jej nie widzi i nie jest na lini strzału działo/casket to nie może być trafiona [-X
dokladnie :)

ale niektorzy nie sa w stanie wpasc na takie oczywistosci ;)

ODPOWIEDZ