Alternatywne figurki do VC
Moderator: misha
- Martin von Carstein
- Kradziej
Re: Alternatywne figurki do VC
Kojarzycie może jakieś końskie szkielety w tej skali? Chodzi mi o same koniki, pod jeźdźców.
oj tak wygląda dziwnie z tym pazurem jak by miał spiewać zaraz:D
takiego typu jak ten ghul z łopatą zapomniałem jak sie nazywa a bardzo fajna figurka chodzi mi o złapanego w ruchu stroigoia
naprawde nikt nie ma pomysłu??
To może jak nikt nie ma pomysłu na stroigoia to może na jakies spirit hosty??
czy te od GRENADIERA są ciekawe czy raczej nie bo dziwnie widać na zdjeciach z allegro
takiego typu jak ten ghul z łopatą zapomniałem jak sie nazywa a bardzo fajna figurka chodzi mi o złapanego w ruchu stroigoia
naprawde nikt nie ma pomysłu??
To może jak nikt nie ma pomysłu na stroigoia to może na jakies spirit hosty??
czy te od GRENADIERA są ciekawe czy raczej nie bo dziwnie widać na zdjeciach z allegro
może to niekoniecznie jest alternatywa z innych firm...ale
jak bym Varghulfy przekombinował na podstawkę 40x40 i wmieszał w sporawy oddział vargheistów...to uszłoby jako oddział? czy liczone by było jako proks?
modele są do siebie dosyć podobne...i to i to ma skrzydła, jak na takiej samej będzie podstawce to nie powinno przeszkadzać
jak bym Varghulfy przekombinował na podstawkę 40x40 i wmieszał w sporawy oddział vargheistów...to uszłoby jako oddział? czy liczone by było jako proks?
modele są do siebie dosyć podobne...i to i to ma skrzydła, jak na takiej samej będzie podstawce to nie powinno przeszkadzać

Imo to powinienes za to dostac bonus ; p o wiele łądniejsze modele ; p
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
czyli w 9 vargheistów dopakuje 2varghulfami i jednego vargheista rozciągnę na podstawkę 40x80(leżący umierający vargheist przebity bolcem, próbujący wstać od wskrzeszenia) to wyjdzie mi ładna 12(którą stosuję) i nikt raczej sapów nie powinien mieć za taki zabieg że zamiast 12 mam dobrze wykonany filler z 1na2 i 2dopakowane varghulfy stojące na 40x40?
ja tam sadzam ich w 2 szeregi...najkorzystniej na hordy i inne rzeczy jest 7 na przód i 5 na tył...7się dostawi do hordy...daje to nam 28ataków z przodu i 15 z tyłu....do tego stompy...najlepsze że 36latających ran wygląda epicko...ale kosztuje 552punkty...no cóż!
oj tam to będzie tak
vargheist
- ->0,5 cala
filler
przykładowa formacja 6 i 6
-
-
-
-
-
-
-
-
- 
sądzę że filler w takim miejscu nie zaburzy formacji...bo wargheisty boczne będą równo za sobą...to jest maly problem...bo ciachać vargheista na 2 podstawki to biednie w formacji by wyglądało w locie wolnym...fakt dopiero po zbiciu w oddział będą ok wyglądać...ale pierwszy i tak będzie ściągany filler po 6 starconych ranach
nie ma co się czepiać...dobra konwulsja lepsza niż podstawki 

- ->0,5 cala

przykładowa formacja 6 i 6

sądzę że filler w takim miejscu nie zaburzy formacji...bo wargheisty boczne będą równo za sobą...to jest maly problem...bo ciachać vargheista na 2 podstawki to biednie w formacji by wyglądało w locie wolnym...fakt dopiero po zbiciu w oddział będą ok wyglądać...ale pierwszy i tak będzie ściągany filler po 6 starconych ranach