Wszyscy moi znajomi (ci ważniejsi) dostali podwyżki w tym rokuSir Roni de Gato pisze:"Teraz wszyscy mamy więcej kasy"
Skąd to wywnioskowałeś? (z socjologicznej ciekawości pytam)

Jankielowi zapewne chodziło, że społeczestwo battlowe postarzało się i poszło do pracy i mają więcej funduszy na swoje hobby. Jest wiele alternatyw złożenia armii z modeli tańszych (np black knighci z plastikowych bretońców, wraithy z plastików, bohaterowie z plastików, pieski khorna z direwolfów itp). Poza tym na aukcjach można już upolować niezłą okazję. Co wszytko się przekłada na to, że można IMHO taniej złożyć armię niż parę lat temu.Sir Roni de Gato pisze:"Teraz wszyscy mamy więcej kasy"
Skąd to wywnioskowałeś? (z socjologicznej ciekawości pytam)
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
Psują nie dlatego, że są jakoś koszmarnie mocne, tylko dlatego, że grającym "normalnymi" armiami nie chce się myśleć, jak się do tych rozpisek dobrać. Zamiast tego sami sobie kupują demony.Szczególnie Zbyszek nie wie jak sobie radzić z VC.
Pamiętam też wynik partii Zbyszek VC - Robson Dem, po wyjściu AB Demonów.
My akurat mamy DE, HE, czy VC, więc sobie z Demonami poradzimy. Nikt nie pisze, że Demony czy VC są "nie do zabicia", czy "nie do ogrania".
Psują jednak scenę turniejową na potęgę.
Kurs złotówki wobec innych walut znacznie wzrósł. Średnia płaca w Polsce na przestrzeni ostatnich lat też wzrosła wyraźnie. Mamy dostęp do ebaya, allegro czy zachodnich sklepów. Teraz spokojnie w miesiąc można sobie zebrać dowolną armię. Kosztem 400-500 zł. To nie jest dużo.Skąd to wywnioskowałeś? (z socjologicznej ciekawości pytam )
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Myslisz? Zaryzykuje stwierdzenie że wprowadzenie CSa na masterze w tej chwili wpłynie pozytywnie na frekwencję, nie negatywnie. Zresztą, prawie na pewno przekonamy sie o tym na PGAzaden organizator mastera nie bedzie narazal frekwencji swojego turnieju, co pokazala Arena i wycofanie sie z jakiegokolwiek CS-a
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Shino'wi nie chodziło o to że hydra jest nie zabijalna, bo ma swoje słabe strony jak każda jednostka, tylko jest za tania 175pkt za takiego potworka to troszkę za mało...GarG pisze:Ja rzuciłem propozycje. Hydre spokojnie da sie ściągnąć bez maszyn tylko trzeba wiedziec jakA wystarczy ją od tyłu albo od boku zaszarzowac czyms co ma siły 5/6 i conajmniej 10 A. WE ją łukami bez problemu ściąga. Albo na CR ją wziąść. Shino wszystko jest kwestią taktyki. Magia ognia ją gnoi jak nie wiem. Troche myślenia naprawde nie boli
![]()
jak dajesz sobie wymanewrowac hydre to przykro mi...GarG pisze: Troche myślenia naprawde nie boliPozatym to monster wcale nie jest tak go trudno wymanewrowac. Juz gorzej jest z treemenem który ma roty.