8 Edycja Warhammera I
- morgan10005
- Falubaz
Re: 8 Edycja Warhammera
Jeśli wyjdzie nowa edycja to tak, np wydali nowe bestie ostatnio
Ehh, to widzę, że lepiej powstrzymać się z planami mojej armii Arabii, bo kto wie co oni tam namotają
Gra na fajnych klockach piechoty wydaje się być fajna, tylko, żeby nie okazało się, że będę musiał pozbyć się połowy moich DE i kupować mega drogie boxy plastiku.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Gra na fajnych klockach piechoty wydaje się być fajna, tylko, żeby nie okazało się, że będę musiał pozbyć się połowy moich DE i kupować mega drogie boxy plastiku.
I tam ;p
Arabie rób - podepniesz pod DoW które pewnie raczej zostanie a jeśli nagle wyjdzie oryginalny AB Arabi to będziesz miał nawet fajniej bo już będziesz miał figsy
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Arabie rób - podepniesz pod DoW które pewnie raczej zostanie a jeśli nagle wyjdzie oryginalny AB Arabi to będziesz miał nawet fajniej bo już będziesz miał figsy
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Ja bym najbardziej się uśmiał, gdyby teraz GW znacznie osłabiło hojnie rozdawane w armybookach regeneracje i ward save'y. Mam nawet propozycję: regeneracja na zasadach tyranidzkiego carnifexa (rzucasz na początku tury N kości, gdzie N= liczba straconych dotychczas ran i odzyskujesz 1 ranę na każdej 6), a ward save tylko na nie-magiczne ataki.
I zaraz zobaczylibyśmy na Allegro stada demonów i hydr![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
I zaraz zobaczylibyśmy na Allegro stada demonów i hydr
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Ja czuje to tak że oni wydadzą kolejną armię z dupy . A gdyby wydali nowe Dow to by na to samo wyszło bo mieli by klimatyczną armię z której figurki mógłby wystawić prawie każdy a więc według mnie DoW były by skierowane do większej grupy docelowej a więc i więcej figurek schodzi i jest to większy zysk a tak chyba myśli GW . Jeżeli zrobią inaczej to znaczy że żądzą nimi dolne łyse główki i nimi w życiu myślą .
Widzę Wszystko
Akurat nie do konca prawda - niektórych modelarzy moze i plastiki bawią, kolekcjonerów wogóle (co za sens kuować kolekcję plastików "jednostrzałowców w malowaniu" których nijak potem na rynku wtórnym nie upłynnisz.. Metale starych edycji ida w górę, plastiki kosztują grosze. W kazdym razie patrząc nawet z tego punktu widzenia GW wypuszcza obecnie crap.Lepiej zadać sobie pytanie czy pracownicy GW wogóle operują pojęciami - grywalny, niegrywalny etc. Docelową grupą odbiorców WFB to modelarze i kolekcjonerzy. Dla takowych pojęcia niegrywalny i grywalny nie mają większego znaczenia, gdyż ten największy target nie grywa na turniejach
Pozdrawiam
Przecież z plastików też można zmywać farbę. Ja jakoś różnicy w tych 2 materiałach nie widzę, poza tym, że metalom trzeba zalepiać dziury, przyklejać na sztyfty, a oddział rankowy wygląda zazwyczaj jak atak klonów.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2010, o 08:49 przez Tandor92, łącznie zmieniany 1 raz.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Wolę tworzywo sztuczne. tyle okazji do konwersji których nigdy z metalu albo bez kolosalnego nakładzie pracy by się się zrobiło.
Plastik w teorii ma też tą zaletę, że jest tańszy od metalu, ale jak patrzę na ceny niektórych figsów GW (greatswords) to jakoś tego nie widać...
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
Napisałem większość, zdarzają się wyjątki, kiedyś było 10 różnych póz, ale to przeszłość, jak patrzę na chociażby hammersów to widzę same klony, każdy w tej samej pozycji...Grazbird pisze:" a oddział rankowy wygląda zazwyczaj jak atak klonów"
widać nie widziałeś starych, metalowych Krasi...
Dzisiejsze Cytadela Daily News
Z wiekszosci nic nie rozumiem bo nie znam innych systemów i edycji zprzed 6![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
Sam nie wiem czy to przecieki czy plotki, ale stwierdziłem, że skoro trąbią o tym na kilku portalach, to warto Wam to przekazać.
W nowej edycji Warhammera ma pojawić się kilka zmian, które będą wyglądały następująco:
- Konstrukcja armii ma być procentowa (np. będzie można wydać 25 % na herosa, 25-50 % na core'y itp.)
- Ma pojawić się wiele zmian w fazie magii.
- Powrót "lapping-around" w walce.
- Walka ma być szybsza. Ma przypominać nieco styl gry we Flames of War. Wszystko po to, by rozgrywka zyskała na dynamice i nie trzeba by wykonywać wielu niepotrzebnych obrotów, posunięć itp. Sama rozgrywka ma być na tyle grywalna, że nie powinno się w niej non-stop tłuc i nie trafiać. Walka oznaczała by albo ranę albo breaka.
Z wiekszosci nic nie rozumiem bo nie znam innych systemów i edycji zprzed 6
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
tak mi sie przypomniały zasady warhammer: ancient battles, i genialna zasada powodujaca że nagle klocki piechoty sttawały sie grywalne.
Piechota, która nie straciła jeszcze 50% początkoej liczebności, testuje wszystkie brejki na bazowym Ld (stubborn).
Piechota, ktora dotychczas miała stubborna, ma unbreakable póki nie straci 50% poczatkowej liczebności, a po stracie ponad 50% dostaje normalnego unbrejka.
Piechota, która nie straciła jeszcze 50% początkoej liczebności, testuje wszystkie brejki na bazowym Ld (stubborn).
Piechota, ktora dotychczas miała stubborna, ma unbreakable póki nie straci 50% poczatkowej liczebności, a po stracie ponad 50% dostaje normalnego unbrejka.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
hehehe 5ed strikes back, Lapping around taaak to ciekawostka i te procenty.
No bardzo ciekawe bardzo, wtedy M@A z czarodziejką/pladynem z virtue of empathy ( ld od niego na 12 cali dla chłopów) będzie o wiele bardziej opłacalne, już widzę jak w armii pokazują się wreszcie kloce 25 chłopów za 150 punktów
bo do tej pory to jest to mięso armatnie
dla mnie % nie wiem czy ciekawe, bo u mnie na 2k ostatnio lord zajmował koło 25% armii, a gdzie czarodziejki i bsb?
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Największa maruda na Border Princes ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
co to jest to lapping around?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Bo tu chodzi o wybór, czy bierzemy kilku herosów z minimalnym ekwipunkiem magicznym lub tylko z zwyczajnym czy jednego czy dwóch ale załadowanych do maxa liniami krwi magicznymi przedmiotami etc.
re: lapping jest to podobne do tego ze ludki z tylnego ranku po wygranej fazie walki dostawiają się do combatu z tym że idą na boki odziału i możliwe jest otrzymanie bonusu +1 do cr za flankę a nawet za tył.
re: lapping jest to podobne do tego ze ludki z tylnego ranku po wygranej fazie walki dostawiają się do combatu z tym że idą na boki odziału i możliwe jest otrzymanie bonusu +1 do cr za flankę a nawet za tył.
Poza tym pomysłem z procentami spoko.
Hurra powrót manewru zakleszczjacego, odkopię lepiej booka z poprzedniej edycji.
Żeby jeszcze powróciła determa na klockach piechoty i będzie spoko.
Hurra powrót manewru zakleszczjacego, odkopię lepiej booka z poprzedniej edycji.
Żeby jeszcze powróciła determa na klockach piechoty i będzie spoko.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii