Matura 2011

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: Matura 2011

Post autor: Andrzej »

No, to ostatnia maturka, tj. ustna z angola podst/rozszerz za mną, teraz nie tylko pić, imprezować, grać na kompie/w figurki, czyli generalnie opierdalać się na całego przez 4,5 miesiąca! :D :D :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Ja zaczynam od wtorku takie właśnie życie :D

Andrzej
Pan Spamu

Taa, a potem kolejne 5 miesięcy opierdalania się, potem 2 tygodnie wylatują z życiorysu (sesja) i tak 10 razy :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

To jest życie

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Andrzej pisze: opierdalać się na całego przez 4,5 miesiąca! :D :D :D
tylko 4,5 miesiąca? :P
ja się opierdalałem od połowy maja do ostatniego weekendu października :D
Wisła Kraków.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ingen175 pisze:A ruskiego bym się chętnie pouczył, na pewno jest lepszy od szwabskiego, a przynajmniej da się go słuchać.
W sumie bardzo miły dla ucha język. Na pewno o wiele milszy dla szarpiącego ucho niemieckiego.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Andrzej
Pan Spamu

Sevi pisze:
Andrzej pisze: opierdalać się na całego przez 4,5 miesiąca! :D :D :D
tylko 4,5 miesiąca? :P
ja się opierdalałem od połowy maja do ostatniego weekendu października :D
Oj tam oj tam :D Poza tym muszę być poprawny politycznie, bo czasami ojciec też wchodzi na to forum :wink:

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

[quote="Tomash"]A "w ruru tridcat, w paszczu dwadcat"? :mrgreen:

No dobra to też znam ;)
W końcu ktoś, kto rozumie mój radziecki :D

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Już się tak nie popisujcie ruskim bo zaraz wyjadę z niemieckim .
Wydam rozkaz "Festnehmen!" i się skończy.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

:mrgreen: przypomniało mi się, jak to mnie - jeszcze przedszkolaka - mój Tato uczył komend po ukraińsku. "W tył zwrot" np. brzmiało "holovoi tam gde sraka obertys'" A Dziadek grając w karty zawsze używał tatarskich zwrotów prababci. To dopiero radośnie brzmiało i człowiek aż chciał się języków uczyć :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Kindol pisze:
Lenart pisze:Jak Wam poszła Chemia Rozszerzona?
Średnio, trudniejszej matury z chemii chyba jeszcze nie było (ale przynajmniej była normalna, nie to co fizyka...). No cóż, mogę mieć problemy z dostaniem się na medycynę.
moze to ostatni sygnal od Pradawnych Bogów.
ten nabor musi przetestowac nowy zajebistozmyslny uber plan ministerstwa zdrowia. efekt-wyjda wieksze glaby niz za moich czasow.
:mrgreen: przypomniało mi się, jak to mnie - jeszcze przedszkolaka - mój Tato uczył komend po ukraińsku. "W tył zwrot" np. brzmiało "holovoi tam gde sraka obertys'" A Dziadek grając w karty zawsze używał tatarskich zwrotów prababci. To dopiero radośnie brzmiało i człowiek aż chciał się języków uczyć :)
w koncu literackim jezykiem nie dotrzesz do barbarzyncow. :lol2:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

tia... "kurwa" to ja w kilkunastu językach potrafię powiedzieć :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Andrzej
Pan Spamu

Hej, od kiedy i do kiedy składa się papiery na studia?

Ingen175
Kradziej

No właśnie sam mam z tym problem. Jak patrzyłem to na UW i UJ rekrutacja zaczyna się 1 czerwca a kończy 1 lipca (Uw) lub 4 lipca (UJ). Rejestrować się na tych ich systemach to chyba można bez ograniczeń, a potem jak juz się ma wyniki to trzeba dokonać opłaty rejestracyjnej (do końca rekrutacji - czyli 1 lub 4). A co z papierami i resztą to nie mam pojęcia.
W szkole powinni coś o tym powiedzieć, u nas był czas na zajęcia pt. "co robić jak się zestresujemy", ale na info o rekrutacji to już im czasu zabrakło.

Byłoby bardzo miło gdyby ktoś kompetentny (najlepiej jak rejestrował się rok temu) ładnie to tu objaśnił.

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

Od 1 czerwca zwykle jest rejestracja. Wybierasz na stronie kierunki na które chcesz startować i płacisz 70-80zł za każdy kierunek jaki wybrałeś jakoś do końca lipca (przed wynikami rekrutacji). Potem w lipcu są zwykle 2-3 tury rekrutacji. Są na pewno terminy na stronie uniwersytetów. Zawsze w 1 dzień sjest ogłoszona lista przyjętych, potem jest kilka dni na zawiezienie papierów, a następnie są wykreślone osoby, które papierów nie doniosły i następna tura rekrutacji.
Mam nadzieję, że pomogłem :P

Ingen175
Kradziej

Nooo, trochę.
Strasznie to pokręcone, a co gorsza chyba się będę musiał wykosztować. Prawo na 3 uczelniach + historia na 2 + bezpieczeństwo wewnętrzne na 1.
Prawie 600 zł. Zawsze mnie ciekawiło czemu muszę płacić za rejestrację, to jest głupie. Ja rozumiem opłata po przyjęciu jako taka wstępna czy coś w tym stylu. Ale za samą rejestrację, skoro mogą mnie nie przyjąć. Dziwne to jest.

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

No, trochę bez sensu, zwłaszcza jeśli rzeczywiście składasz na kilka uczelni i kierunków. Ja w zeszłym roku płaciłem ok. 300~~. Może zastanów się do którego miasta naprawdę chcesz pójść i masz realną szansę dostania się. Opłaty wstępne za legtymację itp. płacisz na początku roku, ale to już groszowe sprawy =P~

Cibi
Mudżahedin

Post autor: Cibi »

Nie wiem jak na innych uczelniach, ale na Polibudzie Poznańskiej od bodajże 2 lat placi się tylko za jeden kierunek, najdroższy spośród tych, które się wybrało.

Sent from my Desire HD using Tapatalk
Obrazek

Ingen175
Kradziej

Zaraz zaraz, ale ja przecież jeszcze nie mam wyników. Mogę się zarejestrować, a czas na płacenie to jeszcze mam.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Nie dziwne tylko czysty zysk. Każdy się boi czy się dostanie (chyba że jest olimpijczykiem i rekrutacja mu zwisa), więc ludzie składają na kilka kierunków i płacą te parę stów= ładny pieniądz. Uczelnie wiedzą jak sobie radzic w brutalnym świecie kapitalizmu :wink: Mnie najbardziej wzrusza to, że po tym jak kierunek, na który się dostaniesz skasuje od ciebie kilka dych na opłacie rekrutacyjnej trzeba jeszcze dac piątaka żeby ci "łaskawie" indeks wyrobili.

ODPOWIEDZ