Pytania początkujacego TK
Moderator: Shino
Re: Pytania początkujacego TK
Jak wam się sprawdzają 10tki łuczników lub 5tki lekkiej kawalerii z łukami? Opłaca się to wystawiać? Schodzi to jak bimber w zimę, łatwo po tym overrun zrobić.Plusem jest w miarę dobry podział strzelania.Dopiero jestem na etapie sklejania i nie wiem czy jest sens w ogóle wystawiać w 8ed śmieci w TK.
Lipna jest
-mala wartość strzelecka,słaba ochrona nawet jak na tk,nawet do walki się nie nadaję
-mala wartość strzelecka,słaba ochrona nawet jak na tk,nawet do walki się nie nadaję
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
po wiem tak .... ja dzięki 8 konnej jazdy z łukami zlikwidowałem baliste w dark elfach . A z ogrami powstrzymałem małe gnoblary ( zatrzymałem je w miejscu gdyż chciał je puścić jako pierwsze ). Wszystko zależy czy czujesz dana jednostkę czy nie . Często ich nie wystawiam ale mam do zabawy. Jestem z tego gatunku graczy TK którzy uważają , że wszystko jest grywalne . Widziałem jak nawet nasza konnica wygrywa ( po tym już mnie nic nie zaskoczy).
Łucznicy to nie są śmieci, tylko obok rydwanów druga podstawowa najczęściej wystawiana jednostka TK. W walce wręcz schodzą, co jest dosyć oczywiste- łucznicy elfów też w combacie schodzą. 10 to trochę mało, gracze najczęściej wystawiają jeden duży kloc (około 20 i więcej) i taka jedna dyszka obok, ja gram na 3 średniej wielkości oddziałach (ok. 14). W walce oczywiście dalej pada, ale nie o to w tym chodzi, musisz się trochę ograć, to to złapiesz . Tak czy inaczej, łuczników warto sklejać.
Konni łucznicy natomiast to już faktycznie przeszkadzajka, która może się znaleźć w rozpisce, bo akurat były punkty. Nie zmienia to faktu, że ma swoje zastosowanie, przeciwnik często zapomina o scoucie, co może poskutkować szybką utratą maszyny.
Konni łucznicy natomiast to już faktycznie przeszkadzajka, która może się znaleźć w rozpisce, bo akurat były punkty. Nie zmienia to faktu, że ma swoje zastosowanie, przeciwnik często zapomina o scoucie, co może poskutkować szybką utratą maszyny.
Proste pytania.
1. Jak się tą armią gra?
2. Co na początek trzeba kupić? ( zamierzam ją zbierać po wakacjach bo teraz ani kasy ani czasu nie mam )
3. Co jest grywalne a co jest plewą?
Z góry dziękuje:)
1. Jak się tą armią gra?
2. Co na początek trzeba kupić? ( zamierzam ją zbierać po wakacjach bo teraz ani kasy ani czasu nie mam )
3. Co jest grywalne a co jest plewą?
Z góry dziękuje:)
Siemka, mam pare pytan co do TK itp.
1. Mam dylemat nad zbieraniem 2 armii: chodza mi poglowie tombki, ogry, bretka i krasnale. Moze byscie mi "Zmumifikowani" Generalowie w jakis sposob do tk bardziej przekonali?:]
2. Mam do wydania 440zl, i co moglbym za to kupic by armia zblizala sie do 1k-1,5k. Mysle nad batalionem + co jeszcze :].
3. Jak mniejwiecej wygladaja bitwy Tk. Jakie maja wady i minusy w bitwie .
Dziekuje za pomoc i Pozdrawiam. (Przeprasam ze nie ma polskich znakow ale pisze z tele.)
1. Mam dylemat nad zbieraniem 2 armii: chodza mi poglowie tombki, ogry, bretka i krasnale. Moze byscie mi "Zmumifikowani" Generalowie w jakis sposob do tk bardziej przekonali?:]
2. Mam do wydania 440zl, i co moglbym za to kupic by armia zblizala sie do 1k-1,5k. Mysle nad batalionem + co jeszcze :].
3. Jak mniejwiecej wygladaja bitwy Tk. Jakie maja wady i minusy w bitwie .
Dziekuje za pomoc i Pozdrawiam. (Przeprasam ze nie ma polskich znakow ale pisze z tele.)
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Ja gram tk dla fanu nie dla turniejów wiec nie możesz polegać wyłącznie na moich słowach.
moim zdaniem największy minus to brak jakiejś znacznej ochron nawet save na 5+ jest tu burżuazją Chyba to że nie mogą maszerować i że na euro maja pod górkę Ale to wszystko co mi się w nich nie podoba
moim zdaniem największy minus to brak jakiejś znacznej ochron nawet save na 5+ jest tu burżuazją Chyba to że nie mogą maszerować i że na euro maja pod górkę Ale to wszystko co mi się w nich nie podoba
To jeden z minusów i jak na jednej jednostce mamy save na 3+
A jakie są zalety TK? Bo coraz bardziej zastanawiam się nad tą armią i powiem szczerze że chce się o niej dużo dowiedzieć żeby nie okazał się to potem błędny wybór.
spelowanie 8 kości to jest u mnie minimum A i bardzo ładne figurki gram na wszystkim więc gra się klimatycznie łatwe malowanie przeważnie zajefajnie łucznicy i wykopki
A co powinienem kupić na początek żeby mieć grywalną rospę na 2k myślałem że kupić batalion+knights+30T.G+Sfinksa co wy na to i co jeszcze można dokupić.
- Mefistofeles
- Falubaz
klopy i cascet
dzięki cascetowi śmiejemy się w twarz rzucając czary ^.^
a klopy to takie coś fajnego za mało punktów (każda rana budzi panike i fajnie jak w 1 turze uciekają przeciwnicy za stół)
dzięki cascetowi śmiejemy się w twarz rzucając czary ^.^
a klopy to takie coś fajnego za mało punktów (każda rana budzi panike i fajnie jak w 1 turze uciekają przeciwnicy za stół)
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
Bardzo dziękuje za pomoc tylko ostatnie pytanko.
Jak działa cascet? Nie mam jeszcze AB a jestem ciekawy.
-3/4 liczki
-warriorów (jako bunkier)/łuki
-rydwany
-Necropolis knightów
-dwie katapulty
-casket
-Coś co będzie robiło za tytana
-warriorów (jako bunkier)/łuki
-rydwany
-Necropolis knightów
-dwie katapulty
-casket
-Coś co będzie robiło za tytana
Maszyna, daje ci k3 kości powera, Lights of death (bound spell, power level 5, wybierasz cel który jest w twoim f.a., 48'', nie musisz widzieć, cel zdaje LD na trzech kościach, odejmujesz od tego LD przeciwnika wynik równy jest ilości ran jakie zadajesz w cel bez AS, potem na 3+ przeskakujesz na kolejny cel w 6 calach. itd. LoD nie może przeskoczyć na ten sam oddział w tej samej turze. Przeciwnik może brać do tego testu LD generała i przerzut z BsB, jeżeli cel ma Cold blood'a to zdaje na 4 kościach i odrzuca najwyższą kość)Tral pisze:Bardzo dziękuje za pomoc tylko ostatnie pytanko.
Jeszcze raz dziękuje za pomoc. i rozumiem że to wszystko po batalionie? ile pudełek łuków?
a jak z Uszatkami czy jak tam one się zwą warto brać czy raczej zainwestować punkty/złotówki w co innego