Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Fuxiorr Galeria - Dwarf warriors

Post autor: Fuxiorr »

smiejagreg pisze:Mają klimat, bo to stare krasie są. One nawet niepomalowane mają klimat :wink: .
Coraz lepiej malujesz figsy =D> , widać progres. W połączeniu z Twoim zapałem nie mam wątpliwości, że niedługo będzie świetny regiment, a po nim następne.
Co robisz kropelką na podstawkach? Nie używasz wikolu?
No zawsze pasek itp na podstawke za pomoca kropelki. WIkolu nie uzywalem. :wink:
dzikki pisze:Całość utwierdza mnie, że chyba zrobię sobie klocek z różnych kraśków klanowych i podobnych w kolorze armii.
Nooo polecam, lepsze krask [ no moze i drozsze] ale jak satysfakcja z regimentu :D :mrgreen:
Silvestro pisze:Widzę że pokeballa nie zmieniłeś :P Gotta catch'em all (Dwarfs), o yeah! :D Jak dla mnie świetnie :)
Noo trzom zebrac wszystke Kraski ! :mrgreen: :mrgreen:

Dziekuje Wszystkim Za Pochwaly :]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Oraz maly tutorial dla poczatkujacych .. : http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=121&t=37582
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Pomalowany poprawnie, ani więcej, ani mniej. Skóra wyszła Ci blada jakaś i dość płaska, stylisko broni nie zachwyca, a i włosy/brodę gostka można by trochę poprawić. szybko osiągnąłeś pewien pułap poprawnego malowania. Teraz czas na trudniejszy etap - poprawienie tego poziomu :P .

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Wiem jak zrobic lepiej skore itp ale chce to robic juz u dziadkow bo zaraz wojownicy beda do konca zrobieni:]
Ostatnio zmieniony 22 gru 2012, o 13:31 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 1 raz.

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Zamień wszystkie techniki na wash i zobaczysz jak szybko podskoczy poziom modeli.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Hej, w jakim sesnie wszystko na washe?:] Nawet skore?:]

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Muthare nie do końca ma rację. Oczywiście, skórę jak najbardziej trzeba washować, najlepiej ogryn fleshem, ale później jednak imho trzeba wyciągać rozjaśnienia, bo nie wyjdziesz poza pewien efekt, który daje wash jednobarwnej skóry...

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Jeśli chodzi o malowanie washami to jest to ok, ale na białym podkładzie. Co do popacianego figsa to hmmm skóra mi nie pasuje, wygląda jakbyś na brązową farbę dał grubą warstwę jak ty to określasz "farby skórnej", metaliki fajne broda - zbyt gruba warstwa rozjaśnień. Masz zapał i to się ceni dodatkowo widać twój bardzo charakterystyczny styl malowania a to też się ceni.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Malowanie samymi washami wcale nie jest takie proste imho...

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Znaczy mi nie chodzi o washowanie, tylko malowanie washem, wszystko, warstwa po warstwie, nie trzeba nawet specjalnie ćwiczyć blendingu bo i tak sam wyjdzie. Po prostu jeżeli miałbyś położyć gdziekolwiek warstwę farby, dodaj kilka kropel wody i nałóż kilka washy.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Poprawione :
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Pomalowałem go 2 dni temu, ale jakoś fotki nie wrzuciłem :oops:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Król na tarczy :] :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Szczerze mówiąc nie trafia do mnie ten model ;/
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Tarcza do poprawy, widać krawędzie monety. Pakerzy powinni trzymać ręce bliżej krawędzi tarczy, bo wyglądają jak pijani kelnerzy.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Silvestro pisze:Szczerze mówiąc nie trafia do mnie ten model ;/
Mi się bardzo podobają jako kraski z północy :wink:
Gunnila pisze:Tarcza do poprawy, widać krawędzie monety. Pakerzy powinni trzymać ręce bliżej krawędzi tarczy, bo wyglądają jak pijani kelnerzy.
Wiem, będę poprawiał. Pytanko: który krasiek nie jest pijany ? :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Ee tam, po pomalowaniu będzie jak znalazł. Czy ja dobrze widzę slayer'ów od AOW?
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Tak, to ci sleyerzy :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Nowości pomalowane [ jutro dam fotki ze światłem dziennym iż te ciutk są za jasne] :
Obrazek
Obrazek
Przemalowany Kraskowy "Napoleon" :D
Obrazek
Obrazek
Najnowszy członek obsługi armaty. Poniżej fotka jak wcześniej malowałem [ no chyba na + ]

Obrazek
Kiedyś pomalowane organki, działo i katapa
Obrazek
Obrazek
Moja kolekcja zbiorowo :D . Można powiedzieć ze to dopiero początek :]
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Marynarz Storczyk »

Co do napoleona malowanie fajne tylko jak dla mnie za dużo dałeś ostatniego rozjaśnienie na kapeluszu, natomiast na płaszczu przydałyby się jeszcze jakieś 3-4 warstwy pośrednich rozjaśnień bo płaszczyk wygląda jak byś wziął podstawowy kolor i tylko najbardziej wystające elementy potraktował jasnym zielonym. Za to bardzo podoba mi się sowa i reszta kraśka o której nie wspomniałem wcześniej.
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.

ODPOWIEDZ