Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Lord Andre pisze:Osobiście wolałbym czytać o przydatności heardów na polu bitwy niż o problemach fanatyka w domu!
Znaczy, rozumiem, że pisanie o problemach Fanatyka niszczy karmiczny porządek forum i zmniejsza liczbę postów poznańskiej Szafy czy Thuriona na temat przydatności herdów? Aktywność w Płotach i Młotach zaburza wyświetlanie na głównej podforum Chaos United?
A może ktoś stoi nad Tobą z batem i każe czytać wszystkie, co do jednego, tematy i posty forum BP?

Jedna i druga możliwość są dla mnie równie przejmujące i niepokojące. Bardzo proszę, wyjaśnij które ze zjawisk ma tu miejsce, to popracujemy nad wspólnym rozwiązaniem problemu.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Ej, no. Troche racji w tym jest. Mogę tylko gdybać, bo danych na ten temat nie posiadam, ale gdybym był nowym użytkownikiem zainteresowanym battlem, i gdybym wchodząc tu widział nowe posty tylko (lub w dużej części) w tematach nie związanych z WFB, to pewno bym se odpuścił...

Ja tak zrobiłem z forum warsztatu. Na początku było tam dużo o modelarstwie i wfb, od czasu gdy nowe tematy dotyczą głównie Infinity w różnych formach i postaciach odpuściłem sobie w zasadzie wchodzenie tam...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Raf, dobry/zły offtopic to coś zupełnie innego niż another-topic ;)

A forum Warsztatu słabo przędzie, jak są dwa posty dziennie, można mówić o dużym ruchu. Ale to nie przez Infinity, tylko - moim zdaniem - przez ogólną internetową śmierć samego wortalu, zamienionego z hobbystycznego w wortal sklepowy.

Aczkolwiek chłopcy od Infinity się trochę uspokoili (przyznam że też miałem kryzys*) i jak już coś się pojawia, to duża jest szansa, że o makietach albo innych figurkach.

* - wynikający nie z natłoku tematów o Infinity, bo te po prostu się omija, tylko z braku innych tematów.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Nie rozumiem dyskusji
ktoś tworzący forum pisze: Płoty i Młoty
Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.
No to o co wam ludzie chodzi? Macie własne fora tematyczne a my mamy ploty i młoty. Ja rozumiem żebyśmy wam spamowali na waszych forach ale my to robimy na śmietniku gdzie nie ma przymusu wchodzenia.

Lord Andre - nie podoba się, nie czytaj. Zresztą, Tomash dokładnie opisał problem.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Też nie kumam do końca, ja tam modem jestem, a na przykład w rozluźnianiu pośladów to mniej więcej w jakieś 5% linków kliknąłem, nikt nikogo nie zmusza do czytania PiM.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

W White Dwarfie też nikt nikogo nie zmusza do czytania reklam i durnych artykułów... Pytanie tylko czy ktoś jeszcze WD wogóle otwiera...

Dobra, nieważne, nie moja broszka, tak tylko se filozofuje...

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Nie chcesz kupować White Dwarfa - nie musisz. Ja kupuje bo lubie wiedzieć co jest w nowościach i jakie są ceny - zawsze coś ciekawego znajdę.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Jakby w White Dwarfie głupie artykuły i reklamy stanowiły jakieś 5% zawartości, czyli tyle mniej więcej ile PiM zabierają strony głównej forum, to na pewno bym ten periodyk prenumerował. :wink:
A licky boom boom down!!!

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

W odpowiedzi na posty fanatyka przytoczę wypowiedź Tomasha z NG
Tomash pisze:
Eman pisze:jak sie komus to nie podoba, to, jak to juz wspominalem, pisanie na tym forum nie jest obowiazkowe.
Ach, jak ja lubię ten tekst. Dresiarsko-skinheadowskie "nie podoba się to *********", ujęte tylko w gładsze słowa. Dobrze że nie zasugerowałeś wyemigrowania z kraju, jak robią to Twoje odpowiedniki w internetowych dyskusjach o polityce.
Mam nadzieję, że fanatyku zrozumiałeś analogię i aluzję. Poza tym moim głównym celem nie przeniesienie płotów, tylko utworzenie forum o tematyce rpg, a płoty były tylko przykładem, który mogę zmienić ale tego nie chcę. Bo uważam, że jeżeli pod względem liczby postów, płoty to drugi z największych tematów, to sorry ale coś nie gra! Jednak nie zamierzam umierać za przeniesienie płot, bo wolę żeby niektóre osoby pisały tam, niż tam gdzie ja się udzielam.

@Tomash: tak stoi nade mną z batę i zmusza do czytania! Zrób z nim coś!

A teraz na serio: jeżeli są takie tematy gdzie nikt nie pisze, to czemu nie może być jednego podforum gdzie będę pisał w najgorszym przypadku tylko ja? Poza tym zapomnieliście o mojej trzeciej części posta
Lord andre pisze:Dlaczego uważam że podforum jest potrzebne:
--> imo dzięki rpg łatwiej jest się wczuć w klimat warhammera co za tym idzie, gra będzie bardziej klimatyczna a nie polegała tylko na turlaniu
--> osoby które zostaną ściągnięte na to forum dzięki działowi RPG mogą się zainteresować battlem i powiększyć zrzesze grających w tą grę
--> jest jeszcze wiele innych pozytywnych aspektów tej gry, których nie sposób wymienić
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Lord Andre, po pierwsze proszę pisz mój pseudonim z dużej litery. Inaczej uznam to za brak szacunku i z mojej strony też go nie uświadczysz.

Nie mówię "nie podoba się to wypierdalaj". Mówię "nie ma przymusu czytania". Ploty i Młoty to część forum która nikomu nie powinna przeszkadzać - jak ci się nie podoba to nie czytaj. Poza tym, jeżeli uważasz że moje zachowanie jest dresiarskie, to tylko pogratulować toku myślenia.

Border Princes to forum związane z bitweniakami - natomiast jeżeli chcesz mieć koniecznie swój kącik RPG to są "Inne systemy". Czemu tam nie założysz tematu, nie zobaczysz jaki jest odzew i nie zgłosisz się potem do adminów i powiesz "mam 15 osób które chcą mieć swoje podforum, możemy?" i założę się że wtedy to przejdzie. Jak masz pisać sam, to równie dobrze możesz otworzyć worda i sobie pisać. Rozumiesz o co mi chodzi?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Andre, ja wciąż podpisuję się pod cytowanym przez Cię fragmentem - bardzo chcę, żebyś korzystał z Border Princes i broń Slaaneshu nie zamierzam wytoczyć argumentu "nie podoba się to wyp*.*".

Natomiast jeśli nie podobają Ci się Płoty i Młoty albo wybrane stamtąd tematy, to naprawdę najlepiej do nich po prostu nie zaglądać. Albo zaglądać okazyjnie. Ja staram się unikać "Kwestii Zasad", bo mnie krew zalewa jak czytam niektóre pomysły, oraz "Rozpisek", bo żal rzyć ściska jak sobie pomyślę o grze przeciw niektórym z prezentowanych tam armii ;)

Fanatyk, poluzuj trochę.

White Dwarf: problemem nie jest duża ilość reklam. Z branżowych pism zachodnich chyba wszystkie (poczytne) mają tyle reklam, że polskim pismom do nich jeszcze (na szczęście daleko) - commercials stanowią czasem połowę czasopisma. Ale ludzie je kupują i czytają, bo między reklamami są ciekawe i "czytalne" artykuły. White Dwarfa ludzie nie kupują, bo poza materiałami mniej lub bardziej reklamowymi jest tam żałosna ilość artykułów ogólnogrowych czy ogólnohobbystycznych.

Podforum RPG:
Dlaczego uważam że podforum jest potrzebne:
--> imo dzięki rpg łatwiej jest się wczuć w klimat warhammera co za tym idzie, gra będzie bardziej klimatyczna a nie polegała tylko na turlaniu
--> osoby które zostaną ściągnięte na to forum dzięki działowi RPG mogą się zainteresować battlem i powiększyć zrzesze grających w tą grę
--> jest jeszcze wiele innych pozytywnych aspektów tej gry, których nie sposób wymienić
Do jasnej ciasnej, czemu od razu nie powiedziałeś, że chodzi o podforum Warhammer Fantasy RPG? Zupełnie inna rozmowa! Jasne, że takie podforum należałoby utworzyć. Jak wrócę dziś do domu (głupio mi tak z pracy ;) ), podłubie się.

Lord Andre
Chuck Norris

Ave

Postaram się zakończyć temat płotów: mnie też śmieszą filmiki. które tam ludzie umieszczają, ciekawi mnie jakie gagi się komuś wydarzyły, jednak w moim mniemaniu jest to dział zbyt rozbudowany, i wprowadzający atmosferę offtopicu na całym forum. To tyle z mojej strony.

@Tomash: Cały czas to miałem na myśli, po prostu kiedy mówię rpg to myślę Warhammer :D Napisałem to w tym długim poście tylko, że część osób zajeła się jego pierwszą częścią o płotach, nie czytając czy nie zauważając, że cały ten fragment o płotach to był wstęp do dywagacji na temat forum Warhammera RPG. Sorry za moje niedopatrzenie w tej kwestii.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

to nie będzie pytanie, uwaga ani marudzenie
najlepiej zalicza się to do sugestii (no, może uwagi ;) ):

- co z bannerem w skórce subSilver? Nadal tu jest banner zastępczy (dopiero się kapnąłem :P )

EDIT: No dobra, żeby nie było :D
Kwadrans po 21 zaczęło lagować ;) ;)
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Stach
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stach »

Co do pdforum o rpg to myśle że to mimo wszytko dobry pomysł. Jeżeli jest mijesce na Warmastera gdzie jeszcze nikt nic nie napisał to myśle że na rpg też miejsce powinno być.

Myśle że napewno sie zanjdzie przynajmniej kilka osób które będą coś tam pisać.

pozdrawiam

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Odpowiedź od supportu DH:
It does look like your MySQL server (fido) was experiencing some
higher than normal loads yesterday. It seems to have been doing much
better a couple of hours after you wrote in. One of our MySQL admins said
that he worked on indexing some customer tables and that dropped the load
significantly. We'll continue to keep an eye on this server to make sure
its load remains at an acceptable level. If there's anything else we can
do for you, please let us know.
Wygląda na to, że powoli wraca do normalności.

Dobranoc państwu, dziś zamierzam się wyspać.

Forum WFRP pewnie będzie, banner nowego Bibliothecariusa takoż - to ostatnie spróbuję zrobić rano, o to pierwsze spytam na masońskim forum.

Lord Andre
Chuck Norris

Ave

Ehhh.... nigdy nie lubiłem masonów :wink:

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Lord Andre pisze:Ave

Ehhh.... nigdy nie lubiłem masonów :wink:
Spoko, w sprawie forum WFRP masz po swojej stronie masona... masonkę? ;)
Kiedyś sporo grałam i prowadziłam [niestety zwykle prowadziłam] i miło by było do tego wrócić.
A WFRP to oczywiście mój ukochany system, od niego zaczęłam interesować się bitewniakami [może 2 miesiące po i faktycznie, bitewniaki w końcu zwyciężyły, ale RPG nie porzuciłam jeszcze długi czas po tym].

Lord Andre
Chuck Norris

Ave

No to ja jakoś to godzę z korzyścią dla rpg'a, chociaż jeżeli by dodać do tego czas na malowanie figsów to może by podobnie wyszło

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Ciekawostka (pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzyło):

dzisiaj o 10:10 przy próbie wysłania posta:

"Błąd Ogólny
Failed sending email :: PHP ::
DEBUG MODE
Line : 244
File : emailer.php"

EDIT
przy wysyłaniu tego posta pojawilo sie to samo. Post został wysłany normalnie tylko wyskakuje ten błąd. Po zrobieniu wstecz wskakuje w dany temat gdzie post juz jest.

Lord Andre
Chuck Norris

Ave

To jak z tym podforum? będzie czy nie?

pozdrawiam

ODPOWIEDZ