Coś dla początkujących
Moderator: Gremlin
Cos takiego czasami mi sięzdarza...popatrzęna rozpę...niemam czym ugryźć...kurde 1 czasami 2 tura stres i niechęć a potem widzę ze mogęcoś ugrać...i wychodzi od 8 do 12 pkt dla mnie...bo psychologia "nic nieugram mogę pakować figsy do walizki" jest błędna ale zdarza się...trafiasz na skavy na 3 elektrykach jezzailach i latarce...co tym ugrasz?masz 1 magiczkę...driady dostają piorunki i lecą...treeman łapie latarkę a jezzaile biorą to co podejdzie...
jak byście zareagowali na coś takiego?
niestety czasami mózg reaguje w taki sposób a czasami "boże przecież ja to zjadę w 3 tury"
jak byście zareagowali na coś takiego?
niestety czasami mózg reaguje w taki sposób a czasami "boże przecież ja to zjadę w 3 tury"
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
I właśnie o to chodzi!!
Przecież nie chodzi o to żebyś ty się tylko dobrze bawił ale większa liczba osób od 2 wzwyż!!
Jak się ktos przygląda i widzi twoją klęskę to ci mówi żeś plewa, jak zaś widzi że w tym plewieniu ty rąbiesz kolesia np. EG albo treekinami to wtedy jest najlepsza zabawa, jak sie ktoś czegoś innego spodziewał
P.S.
Oki Piotras, zastosuje się
Przecież nie chodzi o to żebyś ty się tylko dobrze bawił ale większa liczba osób od 2 wzwyż!!
Jak się ktos przygląda i widzi twoją klęskę to ci mówi żeś plewa, jak zaś widzi że w tym plewieniu ty rąbiesz kolesia np. EG albo treekinami to wtedy jest najlepsza zabawa, jak sie ktoś czegoś innego spodziewał
P.S.
Dziękuję serdecznie.Michał Archanioł pisze:P.S.
Co do skavenów, to z elektrownią na prawdę jest ciężko, ale da się ugrać. Jeśli nie próbujesz to praktycznie bez niczego jesteś maske w plecy, a być może będziesz miał farta? Zawsze warto grać.
Witam wszystkich WElfowych genarałów Jestem początkujący i mam 2 pytanka a mianowicie:
1.Jeżeli lord na smoku zajmuje slot lorda i bohatera a na 2000+ mam ograniczenie postaci do 4, to czy ten lord zajmuje 1 czy 2 miejsca?
2.Szykuje mi sie turniej za pare miechów i chciałbym złożyć dobrą rozpe( na 2250 pkt. z tego co pamiętam)a mam na razie:
-lord 2H
-wieszczka
-bsb
-tkacz czarów
-batalion
Co jeszcze doradzilibyscie mi dokupic?
1.Jeżeli lord na smoku zajmuje slot lorda i bohatera a na 2000+ mam ograniczenie postaci do 4, to czy ten lord zajmuje 1 czy 2 miejsca?
2.Szykuje mi sie turniej za pare miechów i chciałbym złożyć dobrą rozpe( na 2250 pkt. z tego co pamiętam)a mam na razie:
-lord 2H
-wieszczka
-bsb
-tkacz czarów
-batalion
Co jeszcze doradzilibyscie mi dokupic?
Rozpisek można dużo dobrych złożyć, tylko pytanie, jaką Ci się będzie najlepiej grało? Zdecydowanie proponuje poproxować i zagrać parę bitew towarzyskich.
Co do fixów, które masz: proponuje dokupić drzewca, jakieś dodatkowe driady i wild riderów. Ale z powodzenie glade ridersów można wykorzystywać na proxy.
Pozdro
Co do fixów, które masz: proponuje dokupić drzewca, jakieś dodatkowe driady i wild riderów. Ale z powodzenie glade ridersów można wykorzystywać na proxy.
Pozdro
Jak powiedział Piotras.
Drzewo, driady drugie, wildów (, ale jak mówiono gr też mogą z powodzeniem ich proxowac) oraz 8 wardencerów. Wildów najlepiej 6 chociaż z tego też nie jestem pewien czy wyciągniesz 2250. Później dokup drugich wildów, 6 gladów, moze 6 wayów, albo następnych wardencerów. I wtedy masz możliwość złożenia dosyć sandardowej rozpy na 2250
Drzewo, driady drugie, wildów (, ale jak mówiono gr też mogą z powodzeniem ich proxowac) oraz 8 wardencerów. Wildów najlepiej 6 chociaż z tego też nie jestem pewien czy wyciągniesz 2250. Później dokup drugich wildów, 6 gladów, moze 6 wayów, albo następnych wardencerów. I wtedy masz możliwość złożenia dosyć sandardowej rozpy na 2250
Co do wardancerow to chce ich miec 10+muzyk+dowódca. Myslalem wlasnie nad dokupieniem driad boxika i wlasnie tych 6 gg. Jak grac to ja jeszcze nie wiem za bardzo, ;p natomiast na pewno bede chcial grac na gg, draidach, paru magach,wardancerach i albo drzewo albo lord na smoku. Co lepsze na początek?
Albo ja jestem jakiś nie teges, albo źle zrozumiałem.max1 pisze:Na początek, aby poznać standart (moim zdaniem powinno poznać się standart zanim zacznie się chodzić własną ścieżką) przydaliby ci się wildzi.
Wardencerów nie bierz w takiej ilości. 8, albo 16, kolejno z jednym cg, i z dwoma
16 War Dancerów? O.o...
@ Arantir: a zagraj raz dziesiątką WD, zobaczysz jak jest ich ciężko skitrać np. w lesie
Albo drzewo albo lord? Ja myślę, że na 2250 fajny i lord i treeman.
Ale taka kombinacja zżera nam ok. 850 pktmax1 pisze:Tak Piotras, 16, ale jak napisałem do nich 2 cg... To już coś ci mówi? A jak nie to podpowiem, że chodzi mi o 2x 8
A na teki punkty rzeczywiście fajny jest i smoczek i drzewo, bo wtedy nasza armia nabiera prawdziwej siły uderzeniowej...
No tak 2 x 8 z cg ma sens, chociaż powiem szczerze, że prawdziwa rzeź to 7 z cg + 5-6 z cg, zaoszczędzone pkt, a sieką też nieźle i raczej któryś z oddziałów dojdzie.
I tak dziękuje za poprawke, ja coś w tym tygodniu kiepsko kontaktuje...
Czy na turniejach toleruje się zastępowanie bsb'ków i nobli/lordów figsami z innych systemów chociażby gw?? Chodzi mi dokładnie o tą dwójkę:
http://uk.games-workshop.com/storefront ... Img=258231
lub (któryś z) tych:
http://i160.photobucket.com/albums/t182/Squni/mim.png
i bsb'ek:
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:xJR ... rer_sm.gif
zdjęcie małe ale innego nie mogę znaleźć - identyczni jak u góry tylko zmiana pozy i ma sztandar
bsb'ki i nobli/lordów w Polsce nie można w sklepie dostać a te figsy trzymają się skalą i +/- klimatem, dodatkowo cena i dostępność jest powalająca względem oryginałów
http://uk.games-workshop.com/storefront ... Img=258231
lub (któryś z) tych:
http://i160.photobucket.com/albums/t182/Squni/mim.png
i bsb'ek:
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:xJR ... rer_sm.gif
zdjęcie małe ale innego nie mogę znaleźć - identyczni jak u góry tylko zmiana pozy i ma sztandar
bsb'ki i nobli/lordów w Polsce nie można w sklepie dostać a te figsy trzymają się skalą i +/- klimatem, dodatkowo cena i dostępność jest powalająca względem oryginałów
Zalezy jaki to jest turniej na lokalne sadze ze nie bedzie wiekszych problemow ale na wieksze turnieje typu master to juz zalezy chociaz jesli beda one zrobione pomalowane jak reszta armii to moim zdaniem nie powinno byc problemow. Sorki ze nie robie kropek ani przecinkow
No jak przedmówca powiedział, na lokalach nie powinno być problemu (choć możesz liczyć sie z tym, że w ocenie z malowania będą oni traktowani jako proxy). Natomiast na mastery lepiej już brać adekwatne fixy00dexter pisze:Zalezy jaki to jest turniej na lokalne sadze ze nie bedzie wiekszych problemow ale na wieksze turnieje typu master to juz zalezy chociaz jesli beda one zrobione pomalowane jak reszta armii to moim zdaniem nie powinno byc problemow. Sorki ze nie robie kropek ani przecinkow