Kfiatki z walk

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

No nie gadaj ze same demony was rozkrecily :?

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

nie rozkrecily... po prostu wygralismy tylko 12:8. :(
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

co do skaveńskiego czarowania... bitwa z Supłem i jego szczurami... 3 tura... skaveńska faza magii... Supeł rzuca 3xIF z grey seera i dwóch elektryków a na dodatek 12 hitów z pioruna... potem jeszcze dzwonek wybija 2 razy paniki na mojej armii przez co uciekaja za stół górnicy, którzy ledwo wyszli i runesmith... w trakcie tej bitwy strzelał też z latarki w oddział z BSBkiem... oczywiście thane trafiony... losowanie siły...2. No to ja już ucieszony, że przynajmniej mi nic nie zrobi. Supeł rzuca kośćmi... ja rzucam kośćmi... BSB schodzi ze stołu :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

łaaa dawno nic nie było

tekst z dzisiejszego turnieju
,,Czy Helena może wchodzić do domku???" by Sobieś :D

Albo jak Tomek Koszowski się wkurzał, że przyfarcił- bez hełmu w CC BK na BK zdjął mi 4 modele (bez szarży, 2 tura CC), a potem sypnęło się dokładnie tyle ile potrzeba było na wjazd Blood Knightów- mina Kosza po rozjechaniu BK- bezcenna ;)

Awatar użytkownika
Madimiel
Mudżahedin

Post autor: Madimiel »

Wielki Herald Khorna na Judernaucie 0+Sv 5+warda %$# Atakow Piec Tur w walce z oddzialem Kosciakow z czego 7 Faz walki wrecz z jednym i tym samym Championem Kostkow... po czym sie sypnol bedzie sie to chlopakowi snilo przez cala wicznosc chyba... :D

Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

NIE!!!!! To już jest koniec!
:D

To może? :D

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Rakso_The_Slayer pisze:co do skaveńskiego czarowania... bitwa z Supłem i jego szczurami... 3 tura... skaveńska faza magii... Supeł rzuca 3xIF z grey seera i dwóch elektryków a na dodatek 12 hitów z pioruna...
Nice ;)

Ja ostatnio w sklepie GW widziałem magiczne kostki ;)
Przyglądalem się nowym kostkom GW - heh opakowanie CUBE o i cała rożnica, a obok na stole jakieś 2 dzieciaki graly w battla.
Jeden miał kostki robione na zamówienie -- twierdził, że nie korzysta z nich hehe a wiecie co potrafiły ?? komplet coś kolo 30 może więcej a w nich 4 kostki identyczne jak cała reszta na pierwszych dwóch wypadały 1 a na drugich 6.
Później stwierdził, że korzysta z nich tylko jak gra z kimś kogo nie lubi ;)
Sam rzucalem - 2x3 kośćmi i mialem 1xTP 1xMC
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

shabovy pisze:
NIE!!!!! To już jest koniec!
:D

To może? :D
A jednak nie!!! Jeszcze jest szansa!

To było tak, wiem co mówiłem ;)

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Miałem taki przypadek, że z doom divera ubiłem Tana w oddziale hammersów. Najpierw idealnie wymierzyłem odległość, potem wyrzuciłem hita na kości artyleryjskiej, potem kolega 1 na uwaga panie, następnie ja zraniłem go 6 razy :) .

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

tylko, że doom diver bije po oddziale. to nie jest jak klopa i nie ma takiej opcji jeśli się nie myle ;P

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

Leszczu pisze:tylko, że doom diver bije po oddziale. to nie jest jak klopa i nie ma takiej opcji jeśli się nie myle ;P

skąd wiesz, może ktoś jest noobem i wystawia 5 z championem i tam jeszcze thane'a wkłada, albo mu po prostu zredukował ten odział strzelaniem...

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

ale przy rozdzielaniu nie rzuca się look out sir?

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Rzuca się, nawet dwa razy...
W zasadach wyraźnie napisali chyba, że oddział musi zawierać 5+ modeli RAF do "Look out Sira". A losuje się gdy ich jest mniej niż 5.

Zdajcecie sobie sprawę, że szansa na zdanie "Look out Sira" wynosi 50% ? Zdasz albo nie zdasz :) W karierze w ten sposób zabiłem z latarki 2 generałów VC i hierofanta nie licząc masy pomniejszych herosów.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, o 03:08 przez Hobbit, łącznie zmieniany 1 raz.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Musi sie zgadzać bo miałem z Charkim identyczną sytacje na masterze w Łodzi z doom drivera zszedł bsb w klocku hammerersów . Też 1 na look out padła . Ale nie o tym miałem pisać . Turnije 2 tyg temu w sobote . Moja Breta kontra HE . W bok lancy realmów wpada Moon Dragon . Zadaje 7 ran z czego ja zdaje 6 wardów :D liczymy sie - smok odbija sie o muzyka ;) ale ma ten smieszny przedmiot HE break na 3 kostkach i wybiersz nizszy wynik ... rzuca - 5,5,6 :D ... no spoko - ucieka rzut na ucieczke... 1,1,2 :D... a najlepsze było to ze przed turniejem rozmawialiśmy o tym ze Breta nie mam nic na smoki poza Trebuszem którego nie miałem . Eh ! Życie !

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Coooo ????
Nie mam booka przed sobą ale jestem na 99% pewny, że to po prostu oddział cały obrywa k6 hitów. Gdyby było tak jak mówicie to trafienie oddziału piechoty zabija tylko jednego piechociarza!!!!
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Muker, spokojnie, masz rację, chłopaki wałują ;)

Tak samo jak kumpla (gral orkami po dluuugiej przerwie) zwałował 10-latek, że doom diver ma S4 i armour saves ;)

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

No i przy okazji się czegoś dowiedziałem :) .
Pożyteczne to forum :D .
Dzięki.

Wienzu
Wałkarz

Post autor: Wienzu »

To jeszcze była 6ed.
Krasnoludzka balista strzela w smoka chaosu na dalekim.
Trafia 4+
Leci w lorda 5+
Rani 3+
Lorda nie zdaje Warda 4+
Dostaje 3 rany 5+
trup
Smok nie zdaje Ld na 8
Rzuca ucieczkę ze stołu 5+
Rzucił z 16 cali i... po smoku.

Podobnie 6ed:
2 działa deklarują w 1 turze strzał w smoka chaosu Tzencha (3+ Ward na strzelanie góra i dół)
Pierwsza trafia jeźdźca i go rozwala (zły bóg, oj zły).
Druga trafia w niechronionego już smoka i zadaje 6 ran.
Dziękuję.

Byłem, widziałem i miód piłem.
Obłęd.

P.S.
Look out Sir przysługuje jedynie na ataki z templatów (znaczników oraz armata i latarka, itp.) a tak jak napisał MUREK gdyby Doom Diver był templatem to zawsze obrywałby tylko 1 model.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Wczoraj grałem na 1000 pkt szarża CoK z BSB w 15 warriorów krasnoludzkich. Rzut na trafienie (góra) wchodzi 5. Rzut na zranienie wyrzucam 5 x 1. Coldy nic nie ranią. Odpowiadają krasie nic nie zabijają przegrywam CR-em o 1. Rzut na breaka 12 O_o przerzut 11. Coldy uciekają na 14 cali krasie na szczęscie 12 minus 1 xD Życiowa akcja.
Obrazek

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

Post autor: Monstroys »

wg mnie każde zakrzyczenie bohatera (najlepiej lorda) przez banshee zasługuje na wpis (mi się udało to kilkakrotnie, a 2 tygodnie temu doom bulla nawet)

no i każdy killing blow na bohatera (najlepiej lorda :P ) też! kocham te emocje na twarzy przeciwnika i na pewno też mojej jak rzucam i BOOM :D

mój osobisty sukces? w challengeu champion grave guardów położył demon albo dragon slayera - nie wiem który jest lordem, ale lorda

ODPOWIEDZ