może ktoś to analizował

Ściągasz model championa, dosuwasz dwa pozostałe do lorda. Bądź precyzyjny Jagal, bo jeszcze ktoś odniesie wrażenie, że zabity champion dzięki temu nadal żyje.Po zabiciu czempiona ściągasz mournfanga z lewej strony. Nie wyłączasz z combatu LB.
Najmniej ingerujące jest przesunięcie mourfangów (jeden unit). Bardziej ingerujące jest przesunięcie leadów i lorda (dwa unity). Pedziom nic się złego nie dzieje. Jak wpadasz w fasta i zabijasz 4 z 5 to chyba nie ma nic dziwnego w tym, że jeden pegaz wypada z walki. Tu jest podobnie. Ginie model, unit ma węższy front, więc może to wpływać na ilość modeli w styku. Pedzie możesz przesunąć w bok w następstwie combat reformu.Dosuwając zwykle mournfangi do lorda tracą one kontakt ze skrajnym pegazem więc chyba najmniej ingerujące ustawienie to przesunąć lorda razem z LB? Inna sprawa skoro lord z asf zabił championa i pojedynek się zakończył to LB atakują jego po I? Mi się wydaje, że nie (pytam dla pewności)
Tak.Czyli w przypadku gdyby lord zginał ---> LB wpadają z kombatu i nie liczymy ich bonusów do CR oprócz ew ran? (tak to jest w rb zdaje się opisane)
Na to nie ma jednoznacznej odpowiedzi. LS też konsekwentnie nie zajmuje się tą sprawą, która z puntu widzenia grania bretą i przeciw brecie, ma kapitalne znaczenie.A jak to jest z tymi trafieniami na zasadzie strzelania? (szereg od drugiego w formacji lancy przy szarży) losuje się hity czy wszystko w oddział bo są tu dwie opinie. Przeglądam erratę ale nie widzę nic na ten temat.
ale co jest oddziałem Squig Herdu? Squig czy Herd?Matis pisze:Wszystko w oddział, nie ma losowania. (Przynajmniej tak mi się wydaje)
A nie jest tak, że lord stykając się tylko z championem może bić tylko w niego? Potem ewentualnie pegaz mógłby uderzyć w oddział gdyby spadł champion, ale z tego co mi się wydaje nawet przy dwóch HKB od lorda i tak spadłby tylko champion ogrów.Ogry przyjmując pojedynek ew minimalizują straty od HKB bo idzie co najwyżej pogrom i strata championa ale fakt LB piją w tym momencie kawę