Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Re: Szybkie pytania

Post autor: Matijjos »

czy jak przykleiłem do styroduru piach i go pomalowałem, to żeby nie odpadał i farba się nie zdzierała warto posprejować go matowym lakierem (to jest stół do gry). Mam zamiar przykleić też trawkę, lepiej przed sprejowaniem, czy po?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Matijjos pisze: żeby nie odpadał
tu lakier w sprayu nie pomoże
Matijjos pisze:farba się nie zdzierała
tu jak najbardziej
Matijjos pisze:Mam zamiar przykleić też trawkę, lepiej przed sprejowaniem, czy po?
Zdecydowanie po lakierowaniu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

a co pomoże żeby nie odpadał?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Delikatniejsze obchodzenie się z nimi. Jakiejś wielkiej rady na to nie ma. Solidne wykonanie i dbanie o to to wszystko co możesz zrobić.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Można go przykleić do blatu czymś trwalszym niż wikol, niestety jeśli masz blat ze styroduru to pole do popisu jest ograniczone. Jeśli byś mial blat z drewna to poleciłbym żywice dwu składnikowa, przy styrodurze obawiam się że wypaliłaby dziury na wylot :?

Można też było przed pomalowaniem pocisnąć warstwą rozwodnionego wikolu po popiaskowanym stole, zawsze bylaby to kolejna warstwa kleju trzymająca piach.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

już jest pomalowane :P

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Tralala lala laa (Witam)
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gdzie kupić farbki P3 w Polsce?
http://www.mgla.pl/index.php?p=1&&id_k=309&&s=40 Nie mają dostawy już od dłuższego czasu
http://www.monolith-icon.eu/sklep//inde ... rt=default tak jak powyżej, nie maja dostawy, plus to że słyszałem wiele złych opinii na temat tego sklepu
Czy ktoś raczy zadbać o malarzy i zacznie sprzedaż tych towarów na allegro? chętni będą na pewno. Te farbki są genialne , tylko gdzie je kupić BŁAGAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM niech ktoś się tym zajmie
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Żaden sklep nie sprowadza już p3 do Polski, z tego co mi wiadomo przestało się to opłacać.

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Jak to przestało sie opłacać? chodzi o cenę?
Skoro Gw liczy sobie 10-12zł za 12 ml i ludzi to kupuja , to za 18 ml P3 nawet ja (biedny artysta, który żydzi sam sobie wszystkiego i który żyję z renty)jest w stanie zapłacić 15-16zł. Te farbki nie maja sobie równych.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

http://futurex.pl/
strona główna: Akcesoria figurkowe » Farbki P-3
o te chodzi?

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

O dziękuje :)
o jej , ale zaraz zaraz, maja tam tylko połowę kolorów z palety (tych które chce nie maja :( )
no ale i tak jeszcze raz dziękuje za pomoc. Może będą mieli dostawę :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Wiewior-lbn pisze:Jak to przestało sie opłacać? chodzi o cenę?
Tak.

Zawsze możesz sobie też zamówić z zagranicy.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Czy ktoś próbował traktować plastikowe podstawki gorącą wodą? Po kąpieli w Dettolu cuchną, jak cholera, spróbuję je wygotować. W jakiej temperaturze topi się plastik?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Topi w sporej. Odkształca w mniejszej.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ae żeś sieknął, Rasti :P :P :P . Grunt, to konkretna informacja :wink: . Chodziło mi o to, co się w gorącej wodzie dzieje z podstawkami... Kiedy mniej więcej zaczynają się trwale odkształcać...

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Liczysz na to, że Rasti przeprowadzi dla ciebie serię eksperymentów z termometrem w ręce :wink: ?
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No po cichu miałem taką nadzieję, ale na Rastiego nie można liczyć :( :wink: .

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No właśnie to robię, temperatura 300 K i jest ok, lecę dalej... :mrgreen:
A tak na poważnie sprawdź na kawałku wypraski. Aż tak bardzo przeszkadza Ci to, że śmierdzi? Nie zwietrzeje? Woda z mydłem nie wystarczy?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Zobaczę, ale póki co capi jak cholera. Teraz dopiero skonstatowałem, że kiedyś kupiłem górników metalowych, którzy tak capili, faktycznie, przesyłka była z Anglii. .. Coś wymyślę, ważne, że w końcu znalazłem środek do mycia figsów \:D/ \:D/ \:D/ . Jeszcze raz dzięki, Jasif.

Gnomen
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Gnomen »

Witam.

czy wiecie jak nazywa sie styrodur (Polistyren ekstrudowany) po angielsku?

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ