Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Jak liczymy Smoka? Chcę wstawić do rozpiski Lorda na Smoku, czy punkty za Lorda ze Smokiem liczą się do przedziału Lordów?
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Niestety jednostka nie budzi terroru,tylko chemp.Waldi pisze:Jako, że nie mam RB przy sobie nie jestem także pewien czy jeśli czempion budzi terror to cała jednostka również go budzi...
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Grolshek +1 - niestety popieram w całej rozciągłości.
Mam pytanie odnoscie czaru z Lore of Metal
6. Final Transmutation
I teraz jest pytanie, (mowa o hellcannonie) co pierw rzucam stupidity czy na Rampage?
I co jesli nie zdam stupidity a zdam Rampage i na odwrot
Rozumiem ze jak zdam rampage a nie zdam stupid to nie moge strzelac?
Chyba ze oba rzuty robi sie w jednym rzucie i albo oba zdaje albo nie
Pozdrawiam
>>>Edit<<<
Mam 10 lanc z chaos knightow i sie zastanawiam czy warto z nich zrobic konwersje na halabardy do warriorow
6. Final Transmutation
I teraz jest pytanie, (mowa o hellcannonie) co pierw rzucam stupidity czy na Rampage?
I co jesli nie zdam stupidity a zdam Rampage i na odwrot
Rozumiem ze jak zdam rampage a nie zdam stupid to nie moge strzelac?
Chyba ze oba rzuty robi sie w jednym rzucie i albo oba zdaje albo nie
Pozdrawiam
>>>Edit<<<
Mam 10 lanc z chaos knightow i sie zastanawiam czy warto z nich zrobic konwersje na halabardy do warriorow
Ostatnio zmieniony 11 maja 2011, o 22:07 przez Egrim, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Oszukista
12 błogosławieństwo (ward na 4+ i determinacja) z warshrine (ołtarz bitewny) i mark tzeentcha (ward polepszony o jeden), nie da się tego im po prostu dać, ale przy dwóch ołtarzach i favour of the gods (czy jak to tam szło,w każdym razie zmienia wynik o +/- jeden z ołtarza) na jakimś bohaterze w tym oddziale to nie problem takiego warda wylosować
dzięki, ale nie o to mi chodziło...
czy wystarczy terror na czempionie czy musi być na bannerze? jakie sa efety re-rollowane z favorki a jakie nie (i kiedy /kiedy nie)
az takim warzywkiem nie jestem:D
czy wystarczy terror na czempionie czy musi być na bannerze? jakie sa efety re-rollowane z favorki a jakie nie (i kiedy /kiedy nie)
az takim warzywkiem nie jestem:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Jest zagwozdka czy terror na czempionie daje terror całemu oddziałowi dla przerzutu. Ale czempion musi mieć favorke bo inaczej combo średnio sie uda.
Przed bitwą przerzucasz 2, 7, 10 i 11 (którą i tak zamieniasz na 12), ze shrinów przerzucasz tylko 10 i 11 +to co już masz (7 się nie liczy ), 2 nie możesz zmodyfikowac favorką- ale możesz zmodyfikowac na nią w rzucie przed bitwą.
Mając terror przed bitwą nie dostaniesz warda tylko jeżeli wyrzucisz 4 lub 5. Czyli duża szansa. Potem już mniejsza
Przed bitwą przerzucasz 2, 7, 10 i 11 (którą i tak zamieniasz na 12), ze shrinów przerzucasz tylko 10 i 11 +to co już masz (7 się nie liczy ), 2 nie możesz zmodyfikowac favorką- ale możesz zmodyfikowac na nią w rzucie przed bitwą.
Mając terror przed bitwą nie dostaniesz warda tylko jeżeli wyrzucisz 4 lub 5. Czyli duża szansa. Potem już mniejsza
Tyle że na euro nie można mieć favorki w chosenach. Ja daję terror na championie i favorkę na BSB. Szansa na warda jest prawie taka jak normalnie. I tak mniej więcej przy drugim albo trzecim shrinie będziesz miał tego blessa
do tego zmierzałem...czy terror na czempionie daje re-roll całemu oddziałowi?
czyli jak mam terror (czy to z banneru czy z champa) i favorke na BSB to w rzucie przed bitwa moge wylosowac tylko:
4,5,12
(bo reszte przemodyfikuje tak, że maja re-roll)
ZGADZA SIĘ??
czyli jak mam terror (czy to z banneru czy z champa) i favorke na BSB to w rzucie przed bitwa moge wylosowac tylko:
4,5,12
ZGADZA SIĘ??
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Niestety tak dobrze to nie ma. BSB nie może modyfikować rzutu przed bitwą. Możesz wylosować więc wtedy różne rzeczy. Ale 3-6 i 8 się przydadzą do dalszych blessów. Najgorzej jak wypadnie 9. Ale cóż, pech to pech.
- gerald_tarrant
- Masakrator
nie do końcaDmtrij pisze:do tego zmierzałem...czy terror na czempionie daje re-roll całemu oddziałowi?
4,5,12
ZGADZA SIĘ??
musisz mieć banner z terrorem na sztandarowcu i favour na champie, żeby na startowym blessie były tylko możliwości 4,5,12
jeśli favour bedzie na bsb to masz modyfikację tylko blessów ze schrinów
a ponieważ na euro nie możesz mieć favourki na champie tzeenthowców, to szansa na warda 3+ jest na tyle zmniejszona, że imo choseni tzeentha staja się mniej opłacalni niz nurglowi/khornowi
w końcu lepszy prawie pewny ward 4+ niż wątpliwy do uzyskania 3+