Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Górken »

ale ward na 3+ na ograniczeniach euro masz max w 3 turze:) tylko rozchodzi sie o to czy z pierwszego blessa bedziesz mial +1 sily i nie ma juz pewnego comba +1 sily +1 atak 3+ ward stubborn:(
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

a gdzie była dyskusja o masce zamiast banneru??
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Dmtrij pisze:a gdzie była dyskusja o masce zamiast banneru??
gdzieś na pewno :wink:

ale chodzi o to że maska daje terror tylko czepionowi, a on nie rozdaje go na oddział

może to głupie porównanie ale to jak z tym fearem z 7ed. czyli jak koleś miał feara to dawał oddziałowi w którym był ITF a nie feara... w tej ed. z tego co pamiętam nawet nie daje żadnego ITF czy ITT ( nie jestem pewien lepiej sprawdzić ) więc lipnie :?

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Żeby rozwiać wszystkie wątpliwości
Models that cause Terror also cause Fear, as discussed earlier in the chapter. In addition, a model that causes Terror is so, well, terrifying, that other rules also apply.
Terror-causing models are themselves immune to both Fear and Terror. This includes characters riding Terror-causing mounts, which count as causing Terror themselves
Units composed entirely of Fear- or Terror-causing models are immune to Terror and so do not take this test.
Unless otherwise noted in the text of the rule itself, a special rule applying only to a character does not apply to the unit, and vice versa.
Tak właśnie jest Jasiuuu...
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

czyli tylko z bannerem?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Dokładnie.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

bullshit.

Owszem oddział nie wzbudza terroru, ale przez to że wzbudza go champion i tak możemy przerzucac tabelke.
Dlatego, że z blessa terror dostawałby też model championa... a on już go ma, więc tylko dzięki temu jednemu modelowi możemy przerzucić efekt terroru.

W combacie znowu trzeba się stykać B2B z championem żeby testować fear bo tylko ten model go wzbudza, szarżując na tył/bok można tego uniknać.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Jak masz w oddziale charaktera z terrorem to unit tez ma terror i przerzuca na tabelke?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

unit nie ma terroru ale tak przerzuca tabelke.
Dlatego, że heros jest częścią oddziału i nie może ponownie dostać terroru.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Jest wyraźnie napisane ze charakter nie przekazuje swoich umiejętnosci unitowi.A poniewaz to unit rzuca na tabele i to unit nie ma terroru wiec charakter jest tu pomijany bo to nie charatkter dostaje boosta tylko unit.Masz nawet napisane w AB ze blessing nie wpływa w zaden sposób na charaktera.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

bullshit again.

Heros nie dostaje blessa tylko przy rzucie chosenow przed grą. Tak samo nie korzystają dla potrzeb tego rzutu z terroru na herosie.
Ale to było i jest oczywiste i nie jest przedmiotem dyskusji.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Kończ waść
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Omg własnie o to mi chodziło...Jak widać nie było oczywiste i było przedmiotem dyskusji skoro ludzie się o to pytają

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Może by zrobić takie kompedium co do chosenów i to przykleić, bo to pytanie się pojawia tak raz na 2 tygodnie :D

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Dobry pomysł :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

to ja już totalnie nic nie wiem:( Maska/banner - to różnica jednego więcej/mniej chosena...HELP!

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

maska

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Lidder mi to potwierdził - jest gitara:D jutro na me własne urodziny stracę Warriorowe dziewictwo w 8ed. na razie na papierze jest siła...obaczymy:D

Awatar użytkownika
Ghoul
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Ghoul »

Cześć! Mam problem. Dostałem ostatnio łomot od Wood Elves i Empire. Pytanie jest następujące: Co wystawić przeciwko długouchym? Myślałem że dwie 40 maruderów z markiem Tzeentch'a, łańcuchami i 2x10 Horsemen marauders mark khorne z chariotem mogło by gnać do przodu, z tyłu leciałą by za nimi drupka 10 chaos knightów. Do wsparcia doom cannon. A leadera na dysku lub na jaggernaucie (uwielbiam model).

Proszę o waszą pomoc. [-o<

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Na leśniaki się maruderzy kompletnie nie opłacają. Już lepsi warriorzy, nie będą schodzić z ostrzału. Do tego dużo kawalerii i 2 heleny i magia.

ODPOWIEDZ