Pytania krótkobrodego - zasady

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Re: Pytania krótkobrodego - zasady

Post autor: lividius »

Anadim pisze:W opisie runki: "multiples of this rune have no further effect". Ja bym uznał że nie zadziała.
Dlatego tez nie pytam ARx2 a o możliwość użycia dwóch pojedynczych, w dwóch rożnych testach. Dla mnie zostaje tu znak zapytania ale dla spokoju pozostanę przy jednej

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

lividius pisze:Czy mogę mieć na sztandarze dwie pojedyncze Ancestor Rune, używając ich dwa razy podczas bitwy ( w dwóch kolejnych testach).
lividius pisze:
Anadim pisze:W opisie runki: "multiples of this rune have no further effect". Ja bym uznał że nie zadziała.
Dlatego tez nie pytam ARx2 a o możliwość użycia dwóch pojedynczych, w dwóch rożnych testach. Dla mnie zostaje tu znak zapytania ale dla spokoju pozostanę przy jednej
masz fragment 'multiples of this rune have no further effect'
czyli dokladnie to samo co z rune of stone.

mozesz miec nawet 3 te runki na sztandarze ale nie przyniesie to zadnego efektu. uzywasz ich tylko w jednej walce.

jako inny przyklad, masz do trzech run wyzej (stoicism, strollaz czy courage)
tamte nie posiadaja nawet fragmentu: 'multiples of this rune have no further effect'
bo nie bylo co klaryfikowac. tutaj masz jasno zaznaczone brak jakiegokolwiek efektu przy wiekszej ilosci run. ]
generalnie obadaj sobie inne runki ktore maja ten fragment i wydaje mi sie, ze dojdziesz do tego samego wniosku.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Alavarin
Wałkarz

Post autor: Alavarin »

Jeśli mam 20 warriorów z tarczą to czy jeśli dorzuciłbym do nich kolejnych (załóżmy, że również +/- 20) z wielką bronią (wystawił tę mieszankę jako jeden oddział) mógłbym (zależnie od rozpiski) grać legalnie każdym z wariantów (bardziej interesuje mnie drugi)?

Żal mi tych wojów ze Skull Passa, ale nijak te tarcze mi na nich nie pasują (od tego mam długobrodych) i szukam rozwiązań :D

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

nawet ta 20 z tarczami mozesz grac jak by byli z bronia dwureczna. pamietaj jednak by przeciwnik wiedzial dokladnie co masz na stole.
to o czym piszesz to wysiwyg - what you see is what you got - masz to co widzisz. nawet na turniejach nie jest to obowiazkowe, mozna jedak za to zdobyc pare dodatkowych punktow.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Alavarin
Wałkarz

Post autor: Alavarin »

Właśnie o to mi chodziło, dzięki :)
Szczerze mówiąc myślałem, że wysiwyg jest istotniejszy (szczególnie w grze turniejowej), ale lepiej dla mnie, woje się nie zmarnują :D

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

Jest dokładnie odwrotnie. Wysiwyg jest istotniejszy w grze określanej przez turniejowców jako "klimatyczna". Nawet jednak w grze "klimatycznej" jeśli przód oddziału i +/- większość modeli będzie odpowiednio wyposażonych nie powinno być problemu. Nawet w pewnych przypadkach oddział z mieszanym uzbrojeniem wygląda lepiej niż ten z jednorodnym.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Szczególnie jeśli mówimy o "zwykłych" wojownikach.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

valve
Mudżahedin

Post autor: valve »

Czy wsadzajać runesmitha dostaje się armor piericng przy strzelaniu?

panterq
Masakrator

Nie
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
cieniu
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: cieniu »

Czy gyrki mogą robić stand and shoot templatem i jezeli tak to jak to dziala?

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Mogą. Przykladasz template i patrzysz ile modeli trafiasz. Jeśli przeciwnik jest poza zasięgiem w momencie deklaracji szarzy to uznaje się że trafiasz max 2 modele.

Awatar użytkownika
cieniu
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: cieniu »

Mogę poprosić o jakieś źródło do tego bo mi koledzy nie przyjmą tego tak łatwo? :)

Anadim
Chuck Norris

Post autor: Anadim »

Nie do końca tak jest. Możesz robić stand and shoot pod warunkiem że templatka dotyka szarżującego oddziału w momencie szarży. Za to możesz ustawić templatkę dowolnie byle zachować ten warunek (na przykład zahaczyć o inny wrogi oddział). Należy przy tym pamiętać że Gyro nie ma Quick to Fire, więc ciężko się nim tak ustawić, żeby sobie postrzelać.

P.S. Teraz szukam właśnie erraty w której to wyczytałem.

panterq
Masakrator

Rzecz jest opisana w ETC FAQ
- Niles Valera, Agitator

Anadim
Chuck Norris

Post autor: Anadim »

Gyrek - prosta sprawa,ale losowy zasięg miotacza płomieni czy granatów? Nasz miotacz reakcji zrobić nie może, a skaveńskie?

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Nie jestem pewny zapisu MR Valayi. Czy w parówce, jak sojusznik ma magów to +2 do rozpraszania łączy sie z bonusem od magów?

panterq
Masakrator

Zapis mówi o "dispel attempts made by owning player", czyli "właściciela" armii krasnoludów. Zatem nie kumuluje się z bonusem od maga. Uprzedzając ewentualne pytania - traktowałbym to tak samo w wypadku, kiedy jedna osoba gra dwiema armiami ;)
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Czy na Kopter działają stompy?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Nie, ma typ 'unique' .
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

In_the_sea_of_blood
Chuck Norris

Post autor: In_the_sea_of_blood »

Czy mi się wydaję, czy tylko w nasz dział nie dopadło szaleństwo na furionowe zasady??
Czyżby same stare zrzędy tu były :D?? (oczywiście jako komplement)
Też jeszcze nie grałem na tych zasadach i mam takie pytanko.
Rzucam z kowadła na slayerów runke +3M, a potem znowu na nich (z innego runiarza) Birona's.
Czy w mojej następnej turze będą mogli maszerować 42"??
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"

ODPOWIEDZ