Dlatego tez nie pytam ARx2 a o możliwość użycia dwóch pojedynczych, w dwóch rożnych testach. Dla mnie zostaje tu znak zapytania ale dla spokoju pozostanę przy jednejAnadim pisze:W opisie runki: "multiples of this rune have no further effect". Ja bym uznał że nie zadziała.
Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
lividius pisze:Czy mogę mieć na sztandarze dwie pojedyncze Ancestor Rune, używając ich dwa razy podczas bitwy ( w dwóch kolejnych testach).
masz fragment 'multiples of this rune have no further effect'lividius pisze:Dlatego tez nie pytam ARx2 a o możliwość użycia dwóch pojedynczych, w dwóch rożnych testach. Dla mnie zostaje tu znak zapytania ale dla spokoju pozostanę przy jednejAnadim pisze:W opisie runki: "multiples of this rune have no further effect". Ja bym uznał że nie zadziała.
czyli dokladnie to samo co z rune of stone.
mozesz miec nawet 3 te runki na sztandarze ale nie przyniesie to zadnego efektu. uzywasz ich tylko w jednej walce.
jako inny przyklad, masz do trzech run wyzej (stoicism, strollaz czy courage)
tamte nie posiadaja nawet fragmentu: 'multiples of this rune have no further effect'
bo nie bylo co klaryfikowac. tutaj masz jasno zaznaczone brak jakiegokolwiek efektu przy wiekszej ilosci run. ]
generalnie obadaj sobie inne runki ktore maja ten fragment i wydaje mi sie, ze dojdziesz do tego samego wniosku.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Jeśli mam 20 warriorów z tarczą to czy jeśli dorzuciłbym do nich kolejnych (załóżmy, że również +/- 20) z wielką bronią (wystawił tę mieszankę jako jeden oddział) mógłbym (zależnie od rozpiski) grać legalnie każdym z wariantów (bardziej interesuje mnie drugi)?
Żal mi tych wojów ze Skull Passa, ale nijak te tarcze mi na nich nie pasują (od tego mam długobrodych) i szukam rozwiązań
Żal mi tych wojów ze Skull Passa, ale nijak te tarcze mi na nich nie pasują (od tego mam długobrodych) i szukam rozwiązań

nawet ta 20 z tarczami mozesz grac jak by byli z bronia dwureczna. pamietaj jednak by przeciwnik wiedzial dokladnie co masz na stole.
to o czym piszesz to wysiwyg - what you see is what you got - masz to co widzisz. nawet na turniejach nie jest to obowiazkowe, mozna jedak za to zdobyc pare dodatkowych punktow.
to o czym piszesz to wysiwyg - what you see is what you got - masz to co widzisz. nawet na turniejach nie jest to obowiazkowe, mozna jedak za to zdobyc pare dodatkowych punktow.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Romendakil
- Mudżahedin
Jest dokładnie odwrotnie. Wysiwyg jest istotniejszy w grze określanej przez turniejowców jako "klimatyczna". Nawet jednak w grze "klimatycznej" jeśli przód oddziału i +/- większość modeli będzie odpowiednio wyposażonych nie powinno być problemu. Nawet w pewnych przypadkach oddział z mieszanym uzbrojeniem wygląda lepiej niż ten z jednorodnym.
Nie do końca tak jest. Możesz robić stand and shoot pod warunkiem że templatka dotyka szarżującego oddziału w momencie szarży. Za to możesz ustawić templatkę dowolnie byle zachować ten warunek (na przykład zahaczyć o inny wrogi oddział). Należy przy tym pamiętać że Gyro nie ma Quick to Fire, więc ciężko się nim tak ustawić, żeby sobie postrzelać.
P.S. Teraz szukam właśnie erraty w której to wyczytałem.
P.S. Teraz szukam właśnie erraty w której to wyczytałem.
Zapis mówi o "dispel attempts made by owning player", czyli "właściciela" armii krasnoludów. Zatem nie kumuluje się z bonusem od maga. Uprzedzając ewentualne pytania - traktowałbym to tak samo w wypadku, kiedy jedna osoba gra dwiema armiami 

Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Czy na Kopter działają stompy?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Nie, ma typ 'unique' .
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

-
- Chuck Norris
Czy mi się wydaję, czy tylko w nasz dział nie dopadło szaleństwo na furionowe zasady??
Czyżby same stare zrzędy tu były
?? (oczywiście jako komplement)
Też jeszcze nie grałem na tych zasadach i mam takie pytanko.
Rzucam z kowadła na slayerów runke +3M, a potem znowu na nich (z innego runiarza) Birona's.
Czy w mojej następnej turze będą mogli maszerować 42"??
Czyżby same stare zrzędy tu były

Też jeszcze nie grałem na tych zasadach i mam takie pytanko.
Rzucam z kowadła na slayerów runke +3M, a potem znowu na nich (z innego runiarza) Birona's.
Czy w mojej następnej turze będą mogli maszerować 42"??
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"