Początkujący.... (Pytania/Pomoc)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Re: Początkujący....

Post autor: Arathorn »

W przeliczeniu gold'a na PLN :P to powinno wyjść jakieś niecałe 300 zł. Wszystko zależy od sklepu. W niektórych batalion 210, a w Graalu 330 ;/

Dalej zainwestowałbyś w Black Guardów lub Dark Ridersów...

A co do AB to radzę zainwestować w książkową wersję, kartki ci się pogubią. Na All raz widziałem za 40 zł ^^
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Taka oto rozkmina

Szarżuje na oddział szkieletów z wampirem w środku.
Wygrywam walkę zostaje 3 trupiaków oraz wampir(zwykły wampirek). CR całej walki wynosi 6 dla mnie . Gracz VC rzuca np. 12 . Powinno wg tego paść 11 trupiaków lecz są tylko 3 a więc co się dzieje:
a)wampir ucieka
b) wampir dostaje woundy
c) coś jeszcze innego?

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Ale VC nie rzucają na liderke tylko sypią sie o tyle o ile przegrały combat. Czyli ginią 3 szkielety i wampir dostaje 3 woundy. To demony testują liderke :D
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Czy przez przeszkodę jaką jest woda można strzelać i czy przez nią widać?

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Tak i Tak
Obrazek

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

ja wszystkie zasady rozpatruje w ten sposób że wyobrażam sobie np. kolesia który stoi przy jeziorze z muszkietem/kuszą /łukiem
na drugim końcu jeziora stoi przeciwnik to na logikę można by przyjąć że go widzi i że może doń strzelić
no chyba że że jest mgła :mrgreen:
polecam ten sposób bo to ułatwia życie :roll:

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Mieszanie WFB i logiki to częsty błąd początkujących ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

To jest właśnie duży błąd :roll:
No ale np nad jeziorem rosną wysokie trawska i już nie pogadasz... No ale dzięki ;)

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Post autor: Arathorn »

To sobie wyobraź że masz szarżę na 14' a odległość wynosi 14,5'.

Na logikę to...

Ale to jest wspaniała mechanika naszej wspaniałej gry :?
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

Arathorn pisze:To sobie wyobraź że masz szarżę na 14' a odległość wynosi 14,5'.

Na logikę to...

Ale to jest wspaniała mechanika naszej wspaniałej gry :?
[-X To nie jest tak że tutaj logika zawodzi. Tutaj chodzi o postawienie czarno na białym co można a czego nie. Jeżeli teraz nagle stwierdzimy że skoro może 14' to na 14.5' też może to za miesiąc dojdziemy tego że może na 15' bo to prawie 14,5'.
W życiu jest tak samo w wielu aspektach. Proponuje samemu napisać wmiare spójne zasady które odwzorowują życie codziennego z jego najdrobniejszymi szczegółami. Wyjdzie 14 tomowy potworek przypominający encyklopedię PWN.

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Rasti pisze:To jest właśnie duży błąd :roll:
No ale np nad jeziorem rosną wysokie trawska i już nie pogadasz... No ale dzięki ;)

To mówimy o przeszkodzie zwanej jeziorkiem czy trawką?
Imo za dużo gdybania. Powinno się połączyć logikę, zasady i wyobraźnię. Jeśli w zasadach jest że można strzelać przez sadzawkę, jeziorko tudzież inny zbiornik wodny to logicznie nie znajdzie się tam "wysokie trawsko", a nawet jeśli to można to sobie wyobrazić, że oddział wodnych skinków skrada się w takowej trawie obierając za cel niczego nieświadomych ludzi którzy wtargnęli na tereny Lustrii bez pytania cdn...

Tak samo nie można chyba strzelać z górki przez las. Niektórzy powiedzą że górka może być wyższa od lasu, bo to może być młody las, a górka będzie wysoka. I znów za dużo gdybania.

Podsumowując. To my (gracze) mamy dostosować wyobraźnię i logikę do zasad a nie zmieniać zasady.

Dziękuję :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Mam pytanko co do armii DoW.
Porównując ją do innych armii jest grywalna? Da się nią coś ugrać? No i gdzie bycie ją w piramidce postawili?

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Zależy kto tą armią zagra... Furion ugrał nią trzecie miejsce w Białymstoku. =D>
Na pewno mało osób nią gra, ma ona trudno dostępne figurki i niestety nie jest zbyt mocna...
Jeśli wiesz, że zdobędziesz figurki, podoba ci się klimat i nie chcesz być kolejnym z kolei oklepanym graczem demonów na flamerach, psach, horrorach i juggernautach to jak najbardziej ją bierz...
Co do piramidki to to w skali 1 do 10, dałbym jej 3 albo nawet 4...
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

W którą stronę w piramidce mierzysz ;)?

Pytam się, bo chcę wiedzieć, czy to nie jest armia pokroju ogrów czy O&G, nie lubię grać na PG, ale dostawanie za każdym razem w dupe nie jest także za ciekawe. Interesuje mnie zawsze równa gra ;)

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Zakładając, że demony mają 10 na 10 DoW dałbym 3 albo 4 na 10...
Wszystko zależy od umiejętności gracza, na pewno jest bardzo wymagająca, ale za to zwycięstwa nią bardzo cieszą :D
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Uh, jak widać jest dość słaba w Twojej skali :D
No ale co tam. Ale teraz pytanie co do lokali i większych zabaw. Które jednostki są tolerowane? Bo jak wiadomo - imiennych nie można. A więc czy dozwolone są jednostki z RoR2? Bo ich dowódcy są imienni, aczkolwiek nie zajmują slotu hero(chyba :roll: ), tak samo Rhino ridersi - są dozwoleni ;)? Czy olbrzymy z Albionu?

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

W DoW wszystkie jednostki są dozwolone. Mylisz bohaterów specjalnych z czampionami oddziałów z Regiments of Renown.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No tak, dzięki :D
Nie ma polskiej przekładni :>? Bo w niektórych miejscach nie mogę wyciągnąć sedna ze zdania ;< :oops:

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

W kwestii DoW zapraszam na podforum Dogs of War.
Obrazek

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Zastanawiam się czy musze kupować te templates.... te plastikowe wzorniki, takie 2 kółeczka i łezkę. Jak bardzo one mogą być niezbędne? :roll:

ODPOWIEDZ