Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
jakoś w "kodeksie" nie doczytałem
a waywatcher ma KB, w przypadku BoL nie jest napisane, że nie ma KB, więc gdzie ?
edit: ok mam, ale w polskim AB nie znalazłem, może mam słabe oczy, tak dla potomnych :
"[...]Lethal Shot when not using a magic bow or arrows[...]"
dzięki
a waywatcher ma KB, w przypadku BoL nie jest napisane, że nie ma KB, więc gdzie ?
edit: ok mam, ale w polskim AB nie znalazłem, może mam słabe oczy, tak dla potomnych :
"[...]Lethal Shot when not using a magic bow or arrows[...]"
dzięki
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2009, o 10:52 przez mati.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Hoda to magiczne strzały, które wystrzeliwujesz na bsb dzięki AB. Dalej daje Ci to, że możesz strzelić z AB jak ze zwykłego łuku hodą. Nie używasz wtedy jego wlasciwosci.
Kalesoner ma racje. Przeczytajcie najpierw "kodex"* od deski do deski.
* Jak nie pasują komuś angielskie słówka to chyba pomylił forum, bo akurat tutaj to nieodłączny sposób przekazywania myśli czasami...
Kalesoner ma racje. Przeczytajcie najpierw "kodex"* od deski do deski.
* Jak nie pasują komuś angielskie słówka to chyba pomylił forum, bo akurat tutaj to nieodłączny sposób przekazywania myśli czasami...
dam w drugim kolejnym poście, żeby ktoś przeczytał i pomógł
miałem dzisiaj sytuację tego typu, że waye strzelali na bliskim w niedobrego pana maga woch, który miał wardzika na 3+ przeciw niemagicznym pociskom, z racji tego, że był czincza miał też na inne 6+ standart. jeden dzielny mój way wsadził mu KB i tu nastąpił impas, ponieważ kolega tłumaczył mi, że może użyć sv 3+, ja mu klarowałem, że jednak 6+.
czy ktoś się już spotkał z czymś podobnym i jak to rozpatrzyć?
z góry dziękuję za pomoc, bo dla mnie to ważne może być w następnym sparach, żeby nie drzeć kotów
miałem dzisiaj sytuację tego typu, że waye strzelali na bliskim w niedobrego pana maga woch, który miał wardzika na 3+ przeciw niemagicznym pociskom, z racji tego, że był czincza miał też na inne 6+ standart. jeden dzielny mój way wsadził mu KB i tu nastąpił impas, ponieważ kolega tłumaczył mi, że może użyć sv 3+, ja mu klarowałem, że jednak 6+.
czy ktoś się już spotkał z czymś podobnym i jak to rozpatrzyć?
z góry dziękuję za pomoc, bo dla mnie to ważne może być w następnym sparach, żeby nie drzeć kotów
- Andronicus
- Chuck Norris
Witam wszystkich miłośników drzew
Naszła mnie ostatnio myśl żeby zacząć zbierać drugą armię do battla. Wybór padł na WE ponieważ po moich DE (których zbieram od lat) ta armia ma dla mnie najfajniejszy klimat i modele. Ponadto podoba mi styl gry armią, która wymaga sporo kombinowania i zagrywek taktycznych. Oczywiście budżet jest mocno okrojony więc na początek planuję złożyć tylko niewielką armię na patrole (tak 500-750pkt). Czy z jednostek z batalionu da się złożyć sensowną armijkę patrolową?? Jakiego herosa warto zakupić do gier na tak niewielkie pkt?? Z czasem pewnie armia była by rozbudowywana do 1500pkt może więcej, więc zależy mi na zakupie jednostek uniwersalnych i spawdzających się dobrze na różne formaty. Sry za noobskie pytania ale AB zakupię pewnie za jednym zamachem z figsami w jakimś sklepie internetowym, więc puki co armie znam bardzo pobieżnie.
Naszła mnie ostatnio myśl żeby zacząć zbierać drugą armię do battla. Wybór padł na WE ponieważ po moich DE (których zbieram od lat) ta armia ma dla mnie najfajniejszy klimat i modele. Ponadto podoba mi styl gry armią, która wymaga sporo kombinowania i zagrywek taktycznych. Oczywiście budżet jest mocno okrojony więc na początek planuję złożyć tylko niewielką armię na patrole (tak 500-750pkt). Czy z jednostek z batalionu da się złożyć sensowną armijkę patrolową?? Jakiego herosa warto zakupić do gier na tak niewielkie pkt?? Z czasem pewnie armia była by rozbudowywana do 1500pkt może więcej, więc zależy mi na zakupie jednostek uniwersalnych i spawdzających się dobrze na różne formaty. Sry za noobskie pytania ale AB zakupię pewnie za jednym zamachem z figsami w jakimś sklepie internetowym, więc puki co armie znam bardzo pobieżnie.
Batalion jest całkiem ok. Masz tam 24 łuki, 12 driad i 8 jeźdźców. Dokupujesz box dryad, kilku bohaterów (maga, biegacza, BSB), jeźdźców radziłbym Ci skonwertować na wild ridersów, czyli jazdę specjalną, bo ona ma większy potencjał niż ta z corów, tu mogą się okazać przydatne bitsy z dryad, dodatkowo dokupujesz dwóch standardowych wildów i już masz 2x5 tejże jazdy. Dodatkowo radziłbym Ci kupić z 6 tancerzy (2 blisterki) i wayów/treemana. I już masz armię na jakieś 1500 pkts. Wygląda to mniej więcej tak:
Spellsinger z 2xDS@140 pkts.
Biegacz z jakimś wardem i czymś tam@158pkts
BSB z Hail of Doom i Asyndeis Bane@132 pkts.
3x8Dryad
2x10Glade Guardów
2x5Wild Ridersów ze sztandarami
6xWardencerów
6xWaywatchersów
i wychodzi koło 1500. Raczej coś tym ugrasz
Pozdrawiam
Spellsinger z 2xDS@140 pkts.
Biegacz z jakimś wardem i czymś tam@158pkts
BSB z Hail of Doom i Asyndeis Bane@132 pkts.
3x8Dryad
2x10Glade Guardów
2x5Wild Ridersów ze sztandarami
6xWardencerów
6xWaywatchersów
i wychodzi koło 1500. Raczej coś tym ugrasz
Pozdrawiam
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
- Jacek_Azael
- Masakrator