7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Wlasnie o to mi chodzilo ze wildzi sa w specialach a lionsi w rarech i uzywa sie ich wlasciwie tylko jesli masz hero z honorem white lion...dodatkowo white lionsi sa 0-1...

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Problem polega na tym że wl są hiperplewni i niewystawialni

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Nieno, ja sobie ich ostatnio wystawilem z banner of arcane protection w liczbie 10 z FCG zby siedzial tam arcymag z BoH.
Grałem przeciwko slanowi i duzej liczbie skinków, Ten MR 2 zniechecil troche przeciwnika do rzucania czarów, a arcymag pitował w miedzy czasie kroxy i popychał oddziały.

Nawet jakby skinki mnie oblazly to mam 2+ sava na missile wiec duzo by mnie nie polecialo.
A w poprzedniej bitwie jak wystawilem Spearelfy, to spadali jak muchy az wkoncu cala zaloga magiczna z calym oddzailem zostala wybita do nogi.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

No to kolege lizardmana zwałowałeś,oni mają 4+sejva na ostrzał,zresztą jakby Ci skinkami zaszarżował tych Wl(może wcześniej troche oplutych)to by tam siedział,wl nawet ze skinkami mają przejebane,a speary są równie plewne.

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Belaner7 pisze:No to kolege lizardmana zwałowałeś,oni mają 4+sejva na ostrzał,zresztą jakby Ci skinkami zaszarżował tych Wl(może wcześniej troche oplutych)to by tam siedział,wl nawet ze skinkami mają przejebane,a speary są równie plewne.
4+.... ale i tak do nich nie oddal ani jednego strzalu...
Kurde to faktyczie plewy... Myslalem ze 2+

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Mućka pisze:4+.... ale i tak do nich nie oddal ani jednego strzalu...
Kurde to faktyczie plewy... Myslalem ze 2+
White lion pelt daje +2 save przeciwko missilom (czyli z lightem będzie 4+), a nie 2+ To jest wielka różnica.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

arandir
Wałkarz

Post autor: arandir »

Belaner7 pisze:a speary są równie plewne.
lol....

speary to najlepsza jednostka u HE

nie zaczynam składać rospy bez 20-stki z war bannerem...a już z BSB puszką są sieparscy :D

dwukrotnie wytrzymałem nimi szarże 15 black knightów z wampirem :D

na ostatnie 15 bitew które rozegrałem zginęli dwukrotnie....raz dostali szarże od tomb guardów od boku...a drugi raz 25 savage Big 'unsów z black ork big bossem na świni od frontu :P (gdybym zabił jednego orka więcej to bym ustał :P)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Wytrzynmales szarze 15 BK?????? :lol: i do tego z wampem... To zes mnie ubawil... W jaki sposob...? Chyba mial cholernie beznadziejne rzuty...???

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

arandir pisze:
Belaner7 pisze:a speary są równie plewne.
lol....

speary to najlepsza jednostka u HE

nie zaczynam składać rospy bez 20-stki z war bannerem...a już z BSB puszką są sieparscy :D

dwukrotnie wytrzymałem nimi szarże 15 black knightów z wampirem :D

na ostatnie 15 bitew które rozegrałem zginęli dwukrotnie....raz dostali szarże od tomb guardów od boku...a drugi raz 25 savage Big 'unsów z black ork big bossem na świni od frontu :P (gdybym zabił jednego orka więcej to bym ustał :P)
Spearelfy są dobre, ale (conajmniej) trochę przesadziłeś.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

TROCHE :?: Przeciez ci Bk w wampirem by go zgniotli jak nie wiem co... I to jeszcze w szarzy...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jesli tam był BSB z BB i nikt po nim nie bił i na dorzucie wypadła 6 to mozliwe...;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

arandir
Wałkarz

Celedor11 pisze:TROCHE :?: Przeciez ci Bk w wampirem by go zgniotli jak nie wiem co... I to jeszcze w szarzy...
o tak...widzę, że wielkim znawcą jesteś....+3 na wstępie do combatu i do tego mój BSB zdjął dwóch knigtów....a wampir zadał jedną ranę czempionowi

musisz nabrać trochę doświadczenia chłopcze zanim nauczysz się że w battlu zdarzają się bardziej niesamowite rzeczy :P

P.S. pisze się "zgnietli" :P

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

No tak wampir zadajacy jedna rane i bsb zabijajacy 2och knechtow.... czysta statystyka, potwierdza jak nic wspanialosc tego oddzialu.

Speary HE sa fajne, ale troche za drogie jak na swoje mozliwosci.

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

15 z wampirem to sie wbija, robi outnumber i cie goni.
Krasnale tego nie utrzymaja a co dopiero elfiki...

Są farty typu 2 sguigow szarzuje na mojego maga, gowno mu robia, on zabija jednego i breakuje :)

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

@arandir
To, że w batlu zdażają się niesamowite rzeczy, każdy wie. Ale prawdopodobieństwo wystąpienia takiej niesamowitej rzeczy jaką opisujesz jest na tyle małe, że nie można go brać pod uwagę w ocenianiu siły jednostki. Ile na ile razy blak knighci odbiją się od spearelfów? 1/50? Kiedyś widziałem jak skinki pogoniły cały regon (15) swordmasterów (moich :wink: ) Czy świadczy to o tym że skinki robię rzeź, swordzi są do dupy, czy po prostu kostki potrafią być czasami wredne...

P.S.
musisz nabrać trochę doświadczenia chłopcze zanim nauczysz się że w battlu zdarzają się bardziej niesamowite rzeczy Razz
Może się mylę, ale zapewne nie znasz Celedora... Nie wies ile i jak gra... NIE oceniaj go tak pochopnie.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Jezeli twoj Bsb zabil 2 BK to gratuluje farta albo umiejetnosci w pilowaniu kosci ( :P )...

Jezeli wampir zabil tylko jednego spearelfa to gratuluje przeciwnika ktory ma cholernego pecha albo pomylil spilowane kosci liderki od armour sava ( :P )

Poza tym wiem ze fart w tej grze jest bo moj klocek rangersow (krasie) przetrzymal smoka WE ktory szarzowal... Potem dal mu breaka i do tego dogonil...

Poza tym nie uwazam sie jak to nazwales ''znawcą''... gram juz toche i wiem ze taka sytuacja jest 1/50 albo i wiecej...

Poza tym na poczatku combatu dostajesz wiecej niz 3+... I zauwaz ze przeciwnik tez ma static CR...

W twoje slowa ze przetrzymales BK moge jeszcze jakos uwierzyc... Ale nie zgadzam sie ze spearelfy to najlepsza jednostka HE... Bardzo ich lubie, ok, tez nie lubie rozpisek bez nich i przewznie ich biore ale ze sa najlepsi...niedoczekanie...

pozdro

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

No tak spirelfy to najlepsza jednostaka he,jeżeli oni są najlepsi to wyobrażasz sobie jak nasza armia jest słaba?Z jednostek cena/jakość to najlepsze są orły i rydwany,jeżeli wytrzymali 15 bk to znaczy że miałeś mega fuksa i tyle,to się niebędzie regularnie powtarzać,i niemów nikomu że się niezna na battlu kiedy sam gówno wiesz.

arandir
Wałkarz

Celedor11 pisze:Jezeli twoj Bsb zabil 2 BK to gratuluje farta albo umiejetnosci w pilowaniu kosci ( :P )...
dzięki...
Jezeli wampir zabil tylko jednego spearelfa to gratuluje przeciwnika ktory ma cholernego pecha albo pomylil spilowane kosci liderki od armour sava ( :P )
trafia na 3+....statystycznie 2 trafienia....przebija na 2+...rzucił jedną jedynke....upsss....bywa...nawet bardzo często bo raz na 6 rzutów
Poza tym wiem ze fart w tej grze jest bo moj klocek rangersow (krasie) przetrzymal smoka WE ktory szarzowal... Potem dal mu breaka i do tego dogonil...
mój rydwan posypał wampira biegacza który szarżował.....
Poza tym nie uwazam sie jak to nazwales ''znawcą''... gram juz toche i wiem ze taka sytuacja jest 1/50 albo i wiecej...
dwukrotnie tego dokonałem....masz 4 ataki black knightów....trafia i przebija statystycznie dwójka....dodaj dwie rany o wampira (statystycznie) i VC mają + 6-7 do combatu...ja mam wyjściowe +6 i dodaj do tego to co zabije....statystycznie oczywiście....
Poza tym na poczatku combatu dostajesz wiecej niz 3+... I zauwaz ze przeciwnik tez ma static CR...
eee...te +3 to właśnie różnice w moich i przeciwnika punktach policzyłem :)

W twoje slowa ze przetrzymales BK moge jeszcze jakos uwierzyc...
jak miło :)

Ale nie zgadzam sie ze spearelfy to najlepsza jednostka HE... Bardzo ich lubie, ok, tez nie lubie rozpisek bez nich i przewznie ich biore ale ze sa najlepsi...niedoczekanie...
masz prawo do swojego zdania...nie zaprzeczam...ale jak nie speary to kto?

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Silverzy i dragoni.
A tak jak już się trzymamy statystycznych rzutów, to nie policzyłeś knightom koni...
Statystycznie blak knighci wypalają 5(trzech zwykłych+champion) +Wamp+5xkoniki no i mają ze statika 4/5 (2 szeregi, przewaga liczebna, sztandar/war banner) A ty niewiele ubijesz z S3 na As2+...
Policz to jeszcze raz...

arandir
Wałkarz

nie było czempiona...i tylko 4 konie

ODPOWIEDZ