7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Nieno, ja sobie ich ostatnio wystawilem z banner of arcane protection w liczbie 10 z FCG zby siedzial tam arcymag z BoH.
Grałem przeciwko slanowi i duzej liczbie skinków, Ten MR 2 zniechecil troche przeciwnika do rzucania czarów, a arcymag pitował w miedzy czasie kroxy i popychał oddziały.
Nawet jakby skinki mnie oblazly to mam 2+ sava na missile wiec duzo by mnie nie polecialo.
A w poprzedniej bitwie jak wystawilem Spearelfy, to spadali jak muchy az wkoncu cala zaloga magiczna z calym oddzailem zostala wybita do nogi.
Grałem przeciwko slanowi i duzej liczbie skinków, Ten MR 2 zniechecil troche przeciwnika do rzucania czarów, a arcymag pitował w miedzy czasie kroxy i popychał oddziały.
Nawet jakby skinki mnie oblazly to mam 2+ sava na missile wiec duzo by mnie nie polecialo.
A w poprzedniej bitwie jak wystawilem Spearelfy, to spadali jak muchy az wkoncu cala zaloga magiczna z calym oddzailem zostala wybita do nogi.
4+.... ale i tak do nich nie oddal ani jednego strzalu...Belaner7 pisze:No to kolege lizardmana zwałowałeś,oni mają 4+sejva na ostrzał,zresztą jakby Ci skinkami zaszarżował tych Wl(może wcześniej troche oplutych)to by tam siedział,wl nawet ze skinkami mają przejebane,a speary są równie plewne.
Kurde to faktyczie plewy... Myslalem ze 2+
White lion pelt daje +2 save przeciwko missilom (czyli z lightem będzie 4+), a nie 2+ To jest wielka różnica.Mućka pisze:4+.... ale i tak do nich nie oddal ani jednego strzalu...
Kurde to faktyczie plewy... Myslalem ze 2+
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
lol....Belaner7 pisze:a speary są równie plewne.
speary to najlepsza jednostka u HE
nie zaczynam składać rospy bez 20-stki z war bannerem...a już z BSB puszką są sieparscy
dwukrotnie wytrzymałem nimi szarże 15 black knightów z wampirem
na ostatnie 15 bitew które rozegrałem zginęli dwukrotnie....raz dostali szarże od tomb guardów od boku...a drugi raz 25 savage Big 'unsów z black ork big bossem na świni od frontu (gdybym zabił jednego orka więcej to bym ustał )
Spearelfy są dobre, ale (conajmniej) trochę przesadziłeś.arandir pisze:lol....Belaner7 pisze:a speary są równie plewne.
speary to najlepsza jednostka u HE
nie zaczynam składać rospy bez 20-stki z war bannerem...a już z BSB puszką są sieparscy
dwukrotnie wytrzymałem nimi szarże 15 black knightów z wampirem
na ostatnie 15 bitew które rozegrałem zginęli dwukrotnie....raz dostali szarże od tomb guardów od boku...a drugi raz 25 savage Big 'unsów z black ork big bossem na świni od frontu (gdybym zabił jednego orka więcej to bym ustał )
jesli tam był BSB z BB i nikt po nim nie bił i na dorzucie wypadła 6 to mozliwe...
o tak...widzę, że wielkim znawcą jesteś....+3 na wstępie do combatu i do tego mój BSB zdjął dwóch knigtów....a wampir zadał jedną ranę czempionowiCeledor11 pisze:TROCHE Przeciez ci Bk w wampirem by go zgniotli jak nie wiem co... I to jeszcze w szarzy...
musisz nabrać trochę doświadczenia chłopcze zanim nauczysz się że w battlu zdarzają się bardziej niesamowite rzeczy
P.S. pisze się "zgnietli"
@arandir
To, że w batlu zdażają się niesamowite rzeczy, każdy wie. Ale prawdopodobieństwo wystąpienia takiej niesamowitej rzeczy jaką opisujesz jest na tyle małe, że nie można go brać pod uwagę w ocenianiu siły jednostki. Ile na ile razy blak knighci odbiją się od spearelfów? 1/50? Kiedyś widziałem jak skinki pogoniły cały regon (15) swordmasterów (moich ) Czy świadczy to o tym że skinki robię rzeź, swordzi są do dupy, czy po prostu kostki potrafią być czasami wredne...
P.S.
To, że w batlu zdażają się niesamowite rzeczy, każdy wie. Ale prawdopodobieństwo wystąpienia takiej niesamowitej rzeczy jaką opisujesz jest na tyle małe, że nie można go brać pod uwagę w ocenianiu siły jednostki. Ile na ile razy blak knighci odbiją się od spearelfów? 1/50? Kiedyś widziałem jak skinki pogoniły cały regon (15) swordmasterów (moich ) Czy świadczy to o tym że skinki robię rzeź, swordzi są do dupy, czy po prostu kostki potrafią być czasami wredne...
P.S.
Może się mylę, ale zapewne nie znasz Celedora... Nie wies ile i jak gra... NIE oceniaj go tak pochopnie.musisz nabrać trochę doświadczenia chłopcze zanim nauczysz się że w battlu zdarzają się bardziej niesamowite rzeczy Razz
Jezeli twoj Bsb zabil 2 BK to gratuluje farta albo umiejetnosci w pilowaniu kosci ( )...
Jezeli wampir zabil tylko jednego spearelfa to gratuluje przeciwnika ktory ma cholernego pecha albo pomylil spilowane kosci liderki od armour sava ( )
Poza tym wiem ze fart w tej grze jest bo moj klocek rangersow (krasie) przetrzymal smoka WE ktory szarzowal... Potem dal mu breaka i do tego dogonil...
Poza tym nie uwazam sie jak to nazwales ''znawcą''... gram juz toche i wiem ze taka sytuacja jest 1/50 albo i wiecej...
Poza tym na poczatku combatu dostajesz wiecej niz 3+... I zauwaz ze przeciwnik tez ma static CR...
W twoje slowa ze przetrzymales BK moge jeszcze jakos uwierzyc... Ale nie zgadzam sie ze spearelfy to najlepsza jednostka HE... Bardzo ich lubie, ok, tez nie lubie rozpisek bez nich i przewznie ich biore ale ze sa najlepsi...niedoczekanie...
pozdro
Jezeli wampir zabil tylko jednego spearelfa to gratuluje przeciwnika ktory ma cholernego pecha albo pomylil spilowane kosci liderki od armour sava ( )
Poza tym wiem ze fart w tej grze jest bo moj klocek rangersow (krasie) przetrzymal smoka WE ktory szarzowal... Potem dal mu breaka i do tego dogonil...
Poza tym nie uwazam sie jak to nazwales ''znawcą''... gram juz toche i wiem ze taka sytuacja jest 1/50 albo i wiecej...
Poza tym na poczatku combatu dostajesz wiecej niz 3+... I zauwaz ze przeciwnik tez ma static CR...
W twoje slowa ze przetrzymales BK moge jeszcze jakos uwierzyc... Ale nie zgadzam sie ze spearelfy to najlepsza jednostka HE... Bardzo ich lubie, ok, tez nie lubie rozpisek bez nich i przewznie ich biore ale ze sa najlepsi...niedoczekanie...
pozdro
No tak spirelfy to najlepsza jednostaka he,jeżeli oni są najlepsi to wyobrażasz sobie jak nasza armia jest słaba?Z jednostek cena/jakość to najlepsze są orły i rydwany,jeżeli wytrzymali 15 bk to znaczy że miałeś mega fuksa i tyle,to się niebędzie regularnie powtarzać,i niemów nikomu że się niezna na battlu kiedy sam gówno wiesz.
dzięki...Celedor11 pisze:Jezeli twoj Bsb zabil 2 BK to gratuluje farta albo umiejetnosci w pilowaniu kosci ( )...
trafia na 3+....statystycznie 2 trafienia....przebija na 2+...rzucił jedną jedynke....upsss....bywa...nawet bardzo często bo raz na 6 rzutówJezeli wampir zabil tylko jednego spearelfa to gratuluje przeciwnika ktory ma cholernego pecha albo pomylil spilowane kosci liderki od armour sava ( )
mój rydwan posypał wampira biegacza który szarżował.....Poza tym wiem ze fart w tej grze jest bo moj klocek rangersow (krasie) przetrzymal smoka WE ktory szarzowal... Potem dal mu breaka i do tego dogonil...
dwukrotnie tego dokonałem....masz 4 ataki black knightów....trafia i przebija statystycznie dwójka....dodaj dwie rany o wampira (statystycznie) i VC mają + 6-7 do combatu...ja mam wyjściowe +6 i dodaj do tego to co zabije....statystycznie oczywiście....Poza tym nie uwazam sie jak to nazwales ''znawcą''... gram juz toche i wiem ze taka sytuacja jest 1/50 albo i wiecej...
eee...te +3 to właśnie różnice w moich i przeciwnika punktach policzyłemPoza tym na poczatku combatu dostajesz wiecej niz 3+... I zauwaz ze przeciwnik tez ma static CR...
jak miłoW twoje slowa ze przetrzymales BK moge jeszcze jakos uwierzyc...
masz prawo do swojego zdania...nie zaprzeczam...ale jak nie speary to kto?Ale nie zgadzam sie ze spearelfy to najlepsza jednostka HE... Bardzo ich lubie, ok, tez nie lubie rozpisek bez nich i przewznie ich biore ale ze sa najlepsi...niedoczekanie...
Silverzy i dragoni.
A tak jak już się trzymamy statystycznych rzutów, to nie policzyłeś knightom koni...
Statystycznie blak knighci wypalają 5(trzech zwykłych+champion) +Wamp+5xkoniki no i mają ze statika 4/5 (2 szeregi, przewaga liczebna, sztandar/war banner) A ty niewiele ubijesz z S3 na As2+...
Policz to jeszcze raz...
A tak jak już się trzymamy statystycznych rzutów, to nie policzyłeś knightom koni...
Statystycznie blak knighci wypalają 5(trzech zwykłych+champion) +Wamp+5xkoniki no i mają ze statika 4/5 (2 szeregi, przewaga liczebna, sztandar/war banner) A ty niewiele ubijesz z S3 na As2+...
Policz to jeszcze raz...