Krasnoludy Grześka - up 2014.08.10 pierwsze norsy
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Krasnoludy Grześka - up 2013.12.26 - dwarf lord
Też bardzo lubię ten model. Jedyne co się rzuca w oczy to lewe oko lorda. Wyszło jakoś tak wyłupiaście.
A poza tym bardzo fajne malowanie.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Też bardzo lubię ten model. Co do oka - próbowałem z mniejszym, ale jakoś mi się nie podobało. może wydaje się, że jest duże, ale gość ma prawie pół twarzy zasłonięte, więc stwierdziłem, że takie jest lepsze. Choć pewnie się myliłem
...

To oko może faktycznie ciut większe. Wygląda trochę jakby się czymś zdziwił albo obruszył. Bardzo fajne malowanie skóry i brody, wygląda ekstra. Rękawica to dobry wybór, tak samo dobrze wyszła. W końcu jak jest praworęczny, to prawa ręka pracuje na drzewcu topora, może ot, lord z delikatną dłonią
Bardzo fajny figs generalnie 

Skaven: W/D/L 2/0/1
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla mnie ten model okazał się jakiś dziwnie trudny do malowania. Niby pomalowałem go szybko, ale jakoś ciężko było z niego cokolwiek wykrzesać. Niektóre modele maluje się lekko, łatwo i przyjemnie - ten dla mnietaki nie był, ale może tylko dla mnie
...

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Długo się zastanawiałem nad malowaniem tego figsa. Beznadziejna rzeźba dłoni skłoniła mnie do rękawicy i uważam to za dobry ruch. Czemu czerwona? Zabieg był zdecydowanie celowy - moje krasie są wielobarwne, natomiast ten figs wychodził mi na prawie monochromatyczny. Brakowało mi silnego akcentu kolorystycznego właśnie gdzieś w centrum figsa, który by nadawał ton całości (akcent, nie figsGrabz pisze:Uwielbiam ten model.
Malarsko gitara, prawie. Rękawica? czerwona? oj nie, nie, nie. Oko spoko, cały model nabiera zawiadiackiego wyrazu, świetny zabieg.
Rękawica dalej na nie

Beznadziejna rzeźba dłoni skłoniła mnie do rękawicy i uważam to za dobry ruch.
Nadal uważam za zły ruch. Staram się wyzbyć obrazu lateksowej rękawicy wspartej na szczotce do czyszczenia muszli(wybacz
), może gdyby obie ręce były tak samo potraktowane łatwiej by to przyszło. Sprawdziłem tą rzeźbę dłoni i muszę przyznać że wszystko poprawnie wykonane, łapa jak bochenek co jest uzasadnione, zaakcentowane kostki.
Zabieg był zdecydowanie celowy - moje krasie są wielobarwne
Jasne i idealnie pasuje do Twojej kolekcji.
Jeszcze tak pomalowanego tego lorda nie widziałem, więc jest przynajmniej ciutkę oryginalnie
Istotnie
Nadal uważam za zły ruch. Staram się wyzbyć obrazu lateksowej rękawicy wspartej na szczotce do czyszczenia muszli(wybacz

Zabieg był zdecydowanie celowy - moje krasie są wielobarwne
Jasne i idealnie pasuje do Twojej kolekcji.
Jeszcze tak pomalowanego tego lorda nie widziałem, więc jest przynajmniej ciutkę oryginalnie
Istotnie

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślę, że ciutkę przesadziłeś, ale każdy ma swoje zdanie, więc nie zamierzam Cię przekonywaćGrabz pisze:Staram się wyzbyć obrazu lateksowej rękawicy wspartej na szczotce do czyszczenia muszli(wybacz)

No to mam chyba wybrakowany model, bo kostek u mnie nie uświadczysz. Jak lewa dłoń wykonana jest świetnie i szczegółowo (wcale nie wygląda jak wielki bochenGrabz pisze: Sprawdziłem tą rzeźbę dłoni i muszę przyznać że wszystko poprawnie wykonane, łapa jak bochenek co jest uzasadnione, zaakcentowane kostki.

Patrzyłem na tego figsa dłuższą chwilę i chyba się nie znam na lateksie, bo jakoś nie podzielam tego odczucia.
Greg a malujesz może preslotta? Tam to jest jazda - ja na chwilę obecną jestem zadowolony może z 3-4 malowań a kilka nawet odpuściłem. Ja tego nie widzę.
Greg a malujesz może preslotta? Tam to jest jazda - ja na chwilę obecną jestem zadowolony może z 3-4 malowań a kilka nawet odpuściłem. Ja tego nie widzę.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Będąc z lekka przerażony jakością odlewów (kilka widziałem z bliska) nie zdecydowałem się póki co na kolekcjonowanie figsów preslotta. Może to błąd. Jednak i tak mam co zbierać zważywszy, że ciągnę równolegle krasie i woch. Widać, że sporo figsów preslotta stanowiło kanwę do rzeźbienia następnych pokoleń krasi, ich jakość jednak jest słaba w dużym procencie. Ale może się kiedyś skuszędzikki pisze:Patrzyłem na tego figsa dłuższą chwilę i chyba się nie znam na lateksie, bo jakoś nie podzielam tego odczucia.

Greg - nie polecam. Może kiedyś się ja skuszę i cyknę zdjęcia. Część preslotta, które zgromadziłem ciężko przetrwała próbę czasu (czytaj innych malujących). Pozostałe dzielą się na ciężkie do pomalowania i niemożliwe do pomalowania ładnego. Chociaż kilka figsów ma charakter - np. łysy krasnolud z blizną, maczugą i tarczą, mój ulubieniec.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślę, że jak się coś ciekawego pojawi, to się jednak skuszę, przynajmniej na niektóre modele. Jednak nie zamierzam jakoś ostro ich kolekcjonować. Zobaczymy, co przyszłość przyniesie...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Klasa!
Takie modele można oglądać.
Wyszło ładnie, spójnie i kolorowo. Osobiście nie podoba mi się tylko kubrak kolesia z lontem. Tak jak żółty z zielonymi dziurami wygląda świetnie to konfiguracja odwrotna bardzo się gryzie.

Movements Trays dla Twojej armii ---> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=24758
Najlepiej wyszedł model z wiadrem. Podoba mi się również drewno na dziale i metaliki. Mi również niezbyt leży ten kraś odpalający proch (ze względu na kolorystykę stroju) i murzyn ocierający sobie czoło czapką ; ;] (bo się chłopak opalił nadmiernie opalił).