NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Misza
"Nie jestem powergamerem"

Re: NoWE.

Post autor: Misza »

mi najbardziej podoba się to: 'Tree units able to start hidden in wooded terrain' to nic tylko sie ukryć całą armią i nie ujawniać :D

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

Misza pisze:mi najbardziej podoba się to: 'Tree units able to start hidden in wooded terrain' to nic tylko sie ukryć całą armią i nie ujawniać :D

Byłby to koniec patentu w którym niemożna schować drzewa w lesie ;D

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

jestem prorokiem. wywieszczyłem kawe na łosiach.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Nie wiadomo jeszcze czy wywieszczyłeś, ale tę kawę na łosiach już jakieś 60% WE graczy wieszczyło, więc nie jesteś jedyny :wink: , Za to ciekawi mnie, jak ona będzie chroniona, bo ani wysoki To, ani AS mi jakoś nie pasują :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

zasasa " w gąszczu" -1 hit, -1 bs, każdy model w btb 1hit s4.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

loko pisze:jestem prorokiem. wywieszczyłem kawe na łosiach.
noo to teraz ja sproboje:

nowe modele dla drzewa, jelonkow, warhlakow.

eternale beda w core.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Deus pisze:Nie wiadomo jeszcze czy wywieszczyłeś, ale tę kawę na łosiach już jakieś 60% WE graczy wieszczyło, więc nie jesteś jedyny :wink: , Za to ciekawi mnie, jak ona będzie chroniona, bo ani wysoki To, ani AS mi jakoś nie pasują :evil:
great stago wysoki T może mieć plus jakieś dodatkowe zasady, ataki... pytanie co będzie siedziało na górze? może jakieś fanatyczni wardancerzy?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Kefas pisze:
Deus pisze:Nie wiadomo jeszcze czy wywieszczyłeś, ale tę kawę na łosiach już jakieś 60% WE graczy wieszczyło, więc nie jesteś jedyny :wink: , Za to ciekawi mnie, jak ona będzie chroniona, bo ani wysoki To, ani AS mi jakoś nie pasują :evil:
great stago wysoki T może mieć plus jakieś dodatkowe zasady, ataki... pytanie co będzie siedziało na górze? może jakieś fanatyczni wardancerzy?
Raczej po prostu Wild Riderzy którzy ujeżdżają jelonki :)

Co do statów to raczej wątpię, żeby to była jakoś bardzo twarda jednostka...Save 4+, Ward 5+ na niemagiczne, T4 (może 5 choć szczerze wątpię)
Shino pisze:
loko pisze:
eternale beda w core.
Musieli by mieć jakieś mega zasady, albo znacznie mniejszy koszt żeby poświęcić na nich punkty zamiast na łuki :)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

ja znam dobry bonus, dac im luki
Obrazek

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Post autor: Schalazar »

A to bardzo ciekawe :D
via Stickmonkey on Bols Lounge
http://natfka.blogspot.com/2013/07/wood ... rning.html
Wood Elves have a massive update coming. And they will be fine in the current and next edition with it.
I expect them late spring 2014.

Some of what Ive heard is:
Still a major guerrilla tactics army. Skirmishers are still prevalent.

New giant Treekin dual unit.

New Stag Monstrous Cavalry unit.

Best archers in the game.

Dryads having abilities to manipulate enemy unit structure.

New mpp wild rider kit

New mpp wardancer/waywatcher kit

Wardancers causing rank bonus to work against enemy.

New hawkriders kit.

WE wizards (spellsingers) have spells that manipulate environment, including making a new grove of trees and one causing an enemy unit to enter combat with the ground/terrain

WE have significant benefits within woods both stationary and moving.

Tree units able to start hidden in wooded terrain.
Zapowiada się zajefajny przyszły rok.

Pozdrawiam
Obrazek

Misza

Post autor: Misza »

to juz było wklejone na poprzedniej stronie :)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Tutajec pisze:ja znam dobry bonus, dac im luki
+ że też na to nie wpadli wcześniej...

Ready
Mudżahedin

Słyszałem pogłoski że nowi WD maja staniec do 17 pkt, stracic zasade killing blow, otrzymać lepszego warda (chyba +5, +4 niesadze;p) otrzymać stałą zasadę ASF i undowac na 6 w rzutach na zranienie bez mozliwosci skozystania z AS.

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Z tego narazie wiadomo to tylko, że ten book wyjdzie.

Co będzie w środku to spokojnie....równie dobrze można napisać "Słyszałem plotki, że Treeman będzie miał S10 T10 W10 i zasadę Fly :mrgreen: "

Ogólnie to co napisałeś to równie dobrze może być "lista życzeń" któregoś z graczy więc weźmy na wstrzymanie....blisko rok jeszcze :/
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

@Luc - zapomniałeś dodać, że Treeman zna cały Lore WE i wszystkie sygnaturki z RB :)

Na serio nie ma co się jarać bo o wyjściu tego booka słyszy się się od zamierzchłych czasów - a wersji i kombinacji co ma być to chyba nie zliczymy. Jak będzie tak blisko jak z Lizakami to wtedy będziemy gdybać teraz trzeba kminić rozpiski tym co się ma !!! Ewentualnie jeszcze skupywać niegrywalne modele gdyż może przyjdzie na nie czas, a wtedy będą kosztowały majątek :twisted:
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Post autor: Marynarz Storczyk »

A ja gdzieś znalazłem wywiad z jakimś gościem z gw który się wypowiadał, że we będą połączone jednostkami z bretonnią bo obydwie armie są mało grywalne. Podobno mają wyjść nowe jednostki pasujące do tych 2 armii. Również było tam mowa o tym, że głównie nowe jednostki będą dostawały armie bardzo grywalne bo to się opłaca. Oby to były plotki [-o<
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

już widze dual kit Drzewiec/ trebusz
:) driady na pegazy i heja !

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Marynarz Storczyk pisze:A ja gdzieś znalazłem wywiad z jakimś gościem z gw który się wypowiadał, że we będą połączone jednostkami z bretonnią bo obydwie armie są mało grywalne. Podobno mają wyjść nowe jednostki pasujące do tych 2 armii. Również było tam mowa o tym, że głównie nowe jednostki będą dostawały armie bardzo grywalne bo to się opłaca. Oby to były plotki [-o<
Szanse na to na obecny stan "plot" są tak minimalne jak to, że WE dostaną armatę :)
Ostatnio zmieniony 17 sie 2013, o 20:42 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.

Ready
Mudżahedin

To stara plota ma ze 2 lata i brode;p słyszałem ją w tym samym czasie co plote że WE maja dostac cos wrodzaju hydry;) z regenka na +3

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

cały temat to wielka plota - ja już lekko 4 lata temu słyszałem taką plote że WE mają dostać nowego booka...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Zablokowany