Malarskie inspiracje Starego Świata

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Malarskie inspiracje Starego Świata 28.08 Krasiowe maszy

Post autor: Azgaroth »

smiejagreg pisze:No tak - solidnie i bez wodotrysków. To dla siebie malujesz?
Na zamówienie przyjaciela :) Ja mam tylko Wood Elves i Lizaki szwagra :)

Mały update :)

Maszynki krasiowe z obsługantami :) Dodatkowo na katapie postanowiłem spróbować świecącej runy na kamieniu :)

Obrazek

Obrazek

I coś do mojej armii :) Na razie WIP jednego z moich Waywatchers ;)

Obrazek

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Krasie całkiem spoko( chociaż nie lubie tych modeli..są po prostu brzydkie ) ale kamień to bym zmienił:P bo jakoś dziwnie to wygląda

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajne kraśki - kamienia bym nie zmieniał. Wydaje się ok, tylko sęk w tym, że raczej sam kamień wydaje się magiczny, bo runy nijak na nim nie widać na tej fotce #-o ...
Wip elfa też więcej niż zachęcający :wink: ...

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

smiejagreg pisze:Fajne kraśki - kamienia bym nie zmieniał. Wydaje się ok, tylko sęk w tym, że raczej sam kamień wydaje się magiczny, bo runy nijak na nim nie widać na tej fotce #-o ...
Wip elfa też więcej niż zachęcający :wink: ...
Niebieskie ciuchy niebieski kamień słabo to wygląda... dałbym chociaż inny kolor^^

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

A mnie się podoba. Od razu widać że katapa magiczna z S5 ;)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Taki filerek (który nie jest moim dziełem :)) ostatnio zmalowałem, żeby ładnie na stole wyglądał :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 lis 2014, o 09:33 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Zarąbisty ! :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

A krasnale do ktorych ta beczka zostaje dolaczona zyskuja ld 11 i hate do kazdego przeciwnika z ktorym ten oddzial walczy...zasiegowy atak tez....rzut kuflem
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fajny pomysł =D> . Generalnie fajny ten filler jest, jedynie troszkę zbyt równa podstawka i beczki wyglądają na tych fotach nieco zbyt jednolicie. Brakuje mi odważniejszych rozjaśnień na drewnie i nieco postarzenia metalowych obręczy... Ale może właśnie celowo miało być tak czysto... Filler na pewno będzie zdobił armię, nie ulega to wątpliwości...

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

heh ktoś, tak samo jak ja :oops: , krzywo skleił beczkę :twisted:
ale malowanie spoko, czekamy na zdjęcie w oddziale [-o<

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Prócz wielu godzin spędzonych nad Forsakenami i Worriorami Chaosu, w nielicznych skrawkach wolnego czasu, dziobię swój oddział Wildów, na pierwszego w życiu mastera :)

Work in progress :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niedługo update :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Cosik mi kolor włosków na szyjach jelonków nie leży. O wiele bardziej pasowałby mi jaśniejszy od sierści. Ale to wyłącznie moja opinia :wink: ...

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Popracuj nad fotkami bo zakłamują kolory, a figurki wydaja się być coraz lepiej malowane, a zdjęcia niestety to zniekształcają
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

coś mi się wydaję, że z malowaniem podstawek będziesz miał tyle samo roboty co z figurkami #-o
efekt całej armii na takich podstawkach będzie zacny więc dawaj dalej bo jest dobrze

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Nadal WIP :) Użyłem tutaj innego tła - które lepsze ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Post autor: Mirabelka »

Mnie się bardziej podobająte na czarnym tle, tylko nieco większe zbliżenie by się przydało. Powiedz proszę jak robisz taką głęboką czerń na fotkach? Tło to płachta, matowa kartka czy może zwyczajnie wycinasz w photoshopie czy gimpie?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Mirabelka pisze:Mnie się bardziej podobająte na czarnym tle, tylko nieco większe zbliżenie by się przydało. Powiedz proszę jak robisz taką głęboką czerń na fotkach? Tło to płachta, matowa kartka czy może zwyczajnie wycinasz w photoshopie czy gimpie?
Tam gdzie jest taka głęboka czerń to używam większego namiotu bezcieniowego + matowa, czarna płachta do tła :)

Dla porównania - duży namiot, czarne, matowe tło...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Super te zielonosrebrne łuski.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Następny update z Wildami :) Sporo pracy z modelami ale za to ile przyjemności gdy maluję je dla siebie :) Słabe foty bo z komórki ale coś tam widać, jak będą skończone to na pewno wstawię porządne zdjęcia :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Kolejny update WIPa Wildów :) Jeszcze sporo rzeczy do wyciągnięcia (zwłaszcza podstawki) ale na mastera są przygotowani :) Jak ich skończę, to może zgłoszę do PMOTM ?:)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 lis 2014, o 00:14 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ