Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Fuxiorr Galeria - Dwarf warriors

Post autor: Fuxiorr »

Słabe fotki. Ja patrze na płaszcz to normlanie na pierwszy rzut oka widzę 4 warstwy. Płaszcz robiłem tak warpstone glowe->goblin green -> gooblin green + troche saffron sunset [firmy MSP ] -> znowu troche saffron sunset -> znowu dodałem trochę saffron sunset. Myślę by dodać by jeszcze na końcach znowu przejechać samym saaffron sunset
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

Sorki, że się czepiam ale tutaj jest błąd:
Obrazek

Sowy mają opierzony skok. Chyba, że to rybożerna sowa ale ona by nieco inaczej wygląda.

PS: tak po za tym to super

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Co to "opierzony skok"?:P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Matysz
Mudżahedin

Post autor: Matysz »

http://pl.wikipedia.org/wiki/Skok_(anatomia)

edit: nie wiem czemu nie działa :/
Ostatnio zmieniony 26 gru 2012, o 21:37 przez Matysz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Też nie mam pojęcia co to jest... A link do wikipedii to sugestia do utworzenia nowej definicji? ;>

Awatar użytkownika
puszkin

Skok – nieumięśniona część kończyny dolnej ptaków, której szkielet tworzy silnie wydłużona kość skokowa. Jest to odcinek nogi ptaka znajdujący się pomiędzy piętą (skierowanym do tyłu stawem skokowym) a śródstopiem zakończonym palcami. Inaczej niż u ludzi, u ptaków długość kości skokowej tworzącej skok ma znaczny wpływ na całkowitą długość kończyny. Skok zazwyczaj pokryty jest podoteką (łuskami rogowymi), rzadziej piórami, a wyjątkowo także skórą (np. u zimorodków).
Obrazek

Obrazek
Skok jest na kości umieszczonej pod nr 8 czyli tarsometatarsus.

Obrazek
Zdjęcie sowy jako dowód.

A skoro jesteśmy przy teoriach spiskowych i sowach to to nie jest sową.
Obrazek
Ten ptak należy do rodziny paszczakowatych (podagridae)
Można go odróżnić od sowy między innymi dzięki nieopierzonemu skokowi (sowy mają opierzony).

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Bez kitu, nigdy bym nie przypuszczał, że na forum WFB będzie można zasięgnąć wiedzy ornitologicznej. ;D Dzięki za info :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Już wiem jak trza malować sowy :wink: :wink:

Awatar użytkownika
puszkin

Biolog do usług :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Co do sowy - pewnie puszkin ma rację, nie nam to weryfikować :wink: ...
Co do malowania - jest fajne, jak na ten etap Twojego malowania. Nie oczekuj z każdym figsem jakiejś kolosalnej poprawy i przeskoku skilla - aż tak szybko to nie przebiega. Jedna rzecz - beznadziejnie wręcz wygląda lufa tej plastikowej armatki. Koniecznie zaklejaj/maskuj gsem miejsca łączenia takich elementów!!!
Ostatnio zmieniony 27 gru 2012, o 18:37 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Wiem, zacząłem to malować dawno i jak nie miałem gs:]

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Nowy aparat insze fotki.. :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kras z klanu : Karak Kadrin

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Foty są bardziej żółte - musisz sam ocenić, które oddają lepiej kolory figsa i wybrać właściwe... Ostatnie figsy są nieostre - spróbuj wyostrzyć je w jakimś programie do obróbki zdjęć. Do pewnego stopnia można to poprawić...
Clansmen z toporem - hmm... Trochę się poznęcam nad białymi elementami. Całość bym zaczął od szarego koloru i potem już tylko wystające elementy jechał najpierw jasnoszarym i wyciągał do białego. Wtedy faktura tego kubraka powinna być dobrze widoczna, bo teraz ciut za słabo. Jakby wyszła zbyt zimno, to można zwashować, np. gryphone sepią, albo w ogóle zamiast od szarego wychodzić od brązów... Sama morda wyszła fajnie, czerwona mycka z przodu troszkę płasko...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Muszę się nauczyć robić fotki nowym aparatem. Bo tak na prawdę to inaczej to wygląda przy nie których kolorkach... Tu biały jest np. za jasny.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Spider chrum spider chrum:
Lepsza fotka kraska :
Obrazek
Obrazek
Fotka White Dwarf'a z Karak Kadrin
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pierwsza fotka prześwietlona ale co tam :D [ Jeszcze się uczę nowego aparatu ]

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Skupię się na czerwonym płaszczyku white dwarfa. Zepsuły go dwie rzeczy - washe i gruba krecha. Takich płaszczy nie pomalujesz dobrze, stosując praktycznie dwa odcienie czerwonego i washując devlanem i czarnym prawdopodobnie. Nie poprawiaj malowania washem w ten sposób - robi się brudno i nie masz kontroli nad tym, gdzie wash się skupi i zostają plamy. Imho wyszedłeś ze zdecydowanie zbyt jasnej czerwieni. Do podstawowej czerwieni, od której zacząłeś, dołożyłbym trochę czarnej farby i zaczął od takiej mieszanki, następnie dodawałbym stopniowo czerwonego i rozjaśniał z 5-6 warstw bez żadnego washowania. Te czerwienie, które widzę na płaszczu, stanowiłyby ostatnie 2-3 warstwy rozjaśnień i zajmowałyby sporo mniejszą powierzchnię płaszcza. Nie widzę żadnej potrzeby stosowania washy celem zaciemniania najgłębszych miejsc. To można pomalować. Zaleta - pełna kontrola nad zaciemnianymi miejscami. Jeśli chodzi o grubą krechę, to piszę o ostatecznych hilightach. Pociągnąłeś je dosyć ordynarnie gruba krechą. Dosyć to jest widoczne i pogarsza odbiór figsa...

Awatar użytkownika
puszkin

Od siebie dodam, że postarałbym się wyciągnąć bardziej metaliki. No i podstawka im lepsza tym lepszy odbiór całego figsa, więc staraj się robić najlepsze jakie możesz. Po za tym siemiajgreg dobrze rzecze :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

dokładnie ten sam schemat, który opisałem w poprzednim poście, dotyczy również skóry na WD, na przykładzie skóry lewego ramienia. Brzydko to wygląda, lepiej pomalować skórę kilkoma różnymi odcieniami, a następnie zwashować rozwodnionym ogryn fleshem. Potem jeśli się chce jeszcze powyciągać kolorki... Początkowo malowałem podobnie - różnice w tonacji barwy chciałem osiągać washami. To błąd imho, chyba że stosujesz speedpainting i zależy Ci na szybkim malowaniu figsów...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:dokładnie ten sam schemat, który opisałem w poprzednim poście, dotyczy również skóry na WD, na przykładzie skóry lewego ramienia. Brzydko to wygląda, lepiej pomalować skórę kilkoma różnymi odcieniami, a następnie zwashować rozwodnionym ogryn fleshem. Potem jeśli się chce jeszcze powyciągać kolorki... Początkowo malowałem podobnie - różnice w tonacji barwy chciałem osiągać washami. To błąd imho, chyba że stosujesz speedpainting i zależy Ci na szybkim malowaniu figsów...
Powiem tak, był użyty jeden wash na skóre, jeden na płaszcz na paczątku, brodzie nie było, brązowych elementach też, 3 washe na toporze 2 na helmie.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

WP :
Obrazek
Obrazek

Co myślicie o młotku? Mam mieszane uczucia czy nie zmyć i nie przemalować na metalowych młotek . [Fotki są jakie są ... muszę popracować nad aparatem :p ]

ODPOWIEDZ