Dzikki'ego bolesne próby

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Re: Dzikki'ego bolesne próby

Post autor: dzikki »

Uhh podstawki do kraśków będą jak zrobię wszystkie. Za mną 23 a przede mną 10 + filer niespodzianka.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

No niech mi się marynarka spali :!: :shock: U dzikkiego pojawiła się... zieleń na figsach :-. Rozumiem, że to tylko w związku z leśnikami. U mnie, jak już włączyłem zieleń do kolorystyki, coraz częściej ten kolor występuje. Krasie wyglądają ok, natomiast niezbyt podoba mi się płaszczyk pirata. Rozjaśniłeś go na dolnej krawędzi jakimś obcym odcieniem, nie pasującym za bardzo do zieleni całego płaszcza. Lepiej do zieleni płaszczowej dodawać stopniowo np żółtego. Uzyskasz podobny efekt, ale różnice odcieni będą bardziej naturalne. No i teraz światło na płaszczu. Sieknąłeś rozjaśnienia tylko dolnej krawędzi z tyłu, a powinno być imho dokładnie odwrotnie. Rozjaśnione powinny być: krawędzie kołnierza, fragmenty lewego rękawa i tylnej części płaszcza, a także głównie górna część jego lewej poły... Z przodu natomiast górne krawędzie fałd (rozjaśnienia imho powinny iśc pionowo w dół wzdłuż krawędzi i wypukłości). Również błękity na mankiecie i kapeluszu są jakieś takie... nieprzekonujące #-o ...
Pozostałe elementy pirata za to są świetne. Najbardziej podobają mi się spodnie, miecz i wszystko, co w lewej ręce :wink: =D> =D> =D> ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Uhu rozjaśnienia poprawię. A ten pasek odstający na dole płaszcza to zgnilizna od szurania po mokrym ;] A longi będą żółto-niebieskie ;]

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

dzikki pisze:Uhu rozjaśnienia poprawię. A ten pasek odstający na dole płaszcza to zgnilizna od szurania po mokrym ;]
To nie rób w takim razie zielonego poziomego paska, tylko takie nierówne zacieki jakby, i sieknij bardziej zróżnicowany kolor+ jakięś washe na to, żeby to wyglądało na brudne/zapleśniałe/zniszczone...
A ja cały czas kombinuję, jakimi kolorami pomalować moich starych longów. I coś nie mogę się zdecydować

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Zdjęcia na szybko. Postępy w pracach. Slayer'ów zacząłem malować na zasadzie - jak jakiegoś kupię, to go maluję. Robi się ich za dużo w otoczeniu. Strażnicy jeszcze nie wszyscy. Zdjęcia za jasne .. wiem wiem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Post autor: Mirabelka »

Absolutnie przepięknościowe figurki :)

Masz swój styl malowania taki oldsqlowy co przyjemnie współgra ze starymi figurkami. Bardzo mi się podobają brawo.

Co to jest ta beczka? Jakiś filer?

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Beczka i pilnujący jej misiek to filer. Są tam jeszcze ścięte pniaki ,ale ich nie widać.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Zgrabna gromadka, BB punkowiec z pomysłem.
Bardzo ciekawią mnie dwa elementy, filer i pan z mieczem z pierwszego szeregu.
Czekam na kolejne foty i jeśli będzie taka możliwość to proszę o nieco bliższe niedźwiedzia z beczką.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Kolejne fotki będą jak już zrobię wszystkich. Kraś z mieczem w wilczej skórze połączonej z hełmem - nie mam pojęcia jaka firma. Kupiłem go dawno temu.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

super i figurki i malowanie
Ungrim lepiej, moim zdaniem, wygląda z całym płaszczem ale nie mieści się na zwykłą podstawkę :?
Misiek słodki :twisted: i nawet Bugman we własnej osobie się tam znalazł...
a co to za figs w pierwszym rzędzie obok runesmitha ?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fajni rangerzy. Slayerzy zresztą też :wink: ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Thorkild nawet chciałem mu ten łeb smoczy doczepić,ale nie, nie czuję go zupełnie. To nawet nie była kwestia podstawki.
Bugmanów we własnej osobie będzie chyba trzech ;] , chociaż już mi się koncept urozmaicania regimentu kończy. Ale nikt nie zwrócił uwagi na psa w pierwszym szeregu. Taki brzydal?

Jak komuś będzie potrzebne to tyczkę i łeb od Ungrima mam ;]

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Mój kapelan
Obrazek
Obrazek

Obrazek

I moje pytanie - macie jakieś porady przy okazji stosowania namiotów bezcieniowych - jakie żarówki do lamp (halogeny), jakie tło, jak daleko lampy od materiału, pod jakim kątem ustawiać lampy itp itd?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

=D> =D> =D> .
W zakresie namiotów nie umiem Ci pomóc. Cykam foty na fotelu przy oknie baaaardzo starym aparatem za 200 zł :mrgreen: :wink: ...

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Mam namiot i w sumie jakiś czas go używałem ale potem przestałem, za dużo z tym zabawy :D Co do oświetlenia to odradzam halogeny bo one często mają jakąś dziwną barwę światła i przekłamują kolor. Oczywiście the best światło ever to białe ciepłe czyli jakieś 6K kelvinow +. Maluję do takiego świtała i dobrze się spisuje. Co do tła to imo jasne, białe np. Odległość żarówek w lampach pomocniczych od boków zależy od ich mocy. Tak na prawdę trzeba testować optymalne ustawienia, bo to zależy od kilku czynników.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Skaven u mnie oświetlenie to bolączka - jak nie prześwietlę, to zbyt słabe, to kąt nie ten, światło za żółte itp.

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Moje żarówy mają 5,5K ( 85W ). Stoją zazwyczaj w odległości 50 cm od namiotu po jego bokach i są odwrócone w stronę przeciwną do namiotu. Wysokość żarówek to ok 80-90 cm

Zdjęcia wychodzą przyzwoite, czasem tylko trochę odstawiam stojaki z żarówami o kilka cm jeśli zdjęcie jest zbyt jasne. Aha trzeba pamiętać że zdjęcia optymalnie robi się na zoomie 2-3x

edit: tło na jakim lubię robić fotki to czarne ale też możesz sobie zassać z internetu inne tła drukowane są ciekawsze ale standardowe zakupione w raz z namiotem szybciej i prościej mi się umiejscawia a jestem dość leniwym człowiekiem.

Tutaj masz fotki zrobione w takim namiocie z w/w ustawieniami dla żonki

Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2014, o 09:45 przez Świński, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

dzikki pisze:Skaven u mnie oświetlenie to bolączka - jak nie prześwietlę, to zbyt słabe, to kąt nie ten, światło za żółte itp.
Mistrzem w robieniu zdjęć też nie jestem, ale cóż, zdjęcia to dopiero początek, potem trzeba szopa czy innego gimpa użyć. Mój aparat robi dziwne zdjęcia, ale jak w szopie naprawię poziomy to wtedy często udaje mi się uzyskać prawie idealne odwzorowanie kolorów jak w rzeczywistości. Tak na prawdę trzeba próbować, bo zauważyłem że ile zdjęć tyle opinii to nie tylko światło, ale także tło, a i jeszcze aparat.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Vraith dzięki za podpowiedź - sprawdzę jak u mnie zadziała.

Skaven - no właśnie ja bym chciał uniknąć grzebania w shopach ;] mało czasu mam, ledwo na zdjęcia.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Yea wreszcie ruszyłeś z DA i wygląda to rewelacyjnie =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

ODPOWIEDZ