Pogramy zobaczymy. Może jest.Boski pisze: Fajne jest to ze book nie jest potworkiem jak to mialo miejsce na 7ed,
Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.
Moderator: KrzysiekW
Re: Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- swieta_barbara
- habydysz
A ja przeczuwam "no restrictions"
-
- Chuck Norris
Ej tak dobrze nie będzie, AR da radę, w ogóle się dziwie, że jeszcze nie ma ograniczeń w końcu do WoChu były po paru dniach to tutaj mogą pójść krok w przód i dać parę dni wcześniej przed premierąswieta_barbara pisze:A ja przeczuwam "no restrictions"
Dlatego opcja na mono boga może być słaba, raz źle rzucisz i cała armia losuje coś tam z niebios, a tak tylko jej małe cząstki.c4h10 pisze:Gorzej mają gracze DoCHtrikk pisze:Chociaż większość graczy będzie w turze magii trzymała kciuki "oh god, nie sklopuj mi całej armii!"
"oh god, była maska a tu nagle w szóstej turze połowa mojej armii poszła do piekła"
Chyba najlepszą opcją wydaje się dominacje 1 boga z pierdołkami od reszty
Poza tym sorry, ale demony z Ld7 raczej będą się sypać niesamowicie (nie wspominając o 2x6 bez BSB), więc chyba jednak lepiej mieć bardziej monogod
Poza tym sorry, ale demony z Ld7 raczej będą się sypać niesamowicie (nie wspominając o 2x6 bez BSB), więc chyba jednak lepiej mieć bardziej monogod
Release the Przemcio!
Czyli gramy tak, ze efekty biją po całej armii przeciwnika i danych markach/demonach?
Przewiduje pociecie bestii nurgla. I wzorem wochu dp może dostać po dupie.
Nasz DP w porównaniu do WOCHowego jest tak paściowy, że się raczej nie martwię.
Ward oczywiście nie był w stanie napisać czegoś, co byłoby jasne, ale tabelka jest właściwie taka sama jak w 40k a tam obrywają wszyscy wrogowie i nasze jednostki wybranego boga. Choć nie zdziwi mnie, jeśli jacyś geniusze stwierdzą, że w WFB musi akurat być na odwrót.
Ward oczywiście nie był w stanie napisać czegoś, co byłoby jasne, ale tabelka jest właściwie taka sama jak w 40k a tam obrywają wszyscy wrogowie i nasze jednostki wybranego boga. Choć nie zdziwi mnie, jeśli jacyś geniusze stwierdzą, że w WFB musi akurat być na odwrót.
Takie WE to z pewnościątrikk pisze:Chociaż większość graczy będzie w turze magii trzymała kciuki "oh god, nie sklopuj mi całej armii!"
Każdy taki hit i "prawie cały" oddział do piachu
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Malin pisze:Czyli gramy tak, ze efekty biją po całej armii przeciwnika i danych markach/demonach?
Co jest przegiętego w bestiach nurgle`a? Regenka? (Serio pytam, no sarcasm intended)
Release the Przemcio!
Weź nie podpowiadaj... ;pMalin pisze:Przewiduje pociecie bestii nurgla.
Zrobiłem sobie dwa fajne ślimaki (oryginały mi się nie podobają) i z uporem godnym lepszej sprawy wystawiałem w poprzedniej edycji, teraz są lepsze (40 pkt taniej! i challenge w bonusie) i za karę miałbym mieć problem z wystawieniem/ Niedoczekanie.
Z dopakami z magii nurgla robią się bardzo ciekawe. -1 to hit w cc też jest nie kiepski.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Obecnie jest.Shenq pisze:To akurat nie jest argumentem bo w polskich bookach czesto przekręcają jakieś zasady
Obecnie nie wydaje się polskich kodeksów.
W krajach, w których GW ma ponad 20 sklepów i własne przedstawicielstwo oraz tłumaczonego WD, można ufać tłumaczeniom. Szczególnie w takim kraju jak Włochy, gdzie nie mogłem znaleźć czegokolwiek po angielsku, chociaż bardzo się starałem
Ma ktoś może te włoskie scany? Chętnie bym zerknął.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Nie prościej, bo znam wynik.Azurix pisze:Nie dla wszystkich jest to takie proste i nie wszyscy tak o tym myślą. Nie prościej dać to pod głosowanie LS zamiast się przekrzykiwać kto ma rację przez 10 stron?
Patrz dyskusja o Kadaiu
i o shirekach
Prościej jest to przeczytać i zrozumieć.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
KrzysiekW pisze:Weź nie podpowiadaj... ;pMalin pisze:Przewiduje pociecie bestii nurgla.
Zrobiłem sobie dwa fajne ślimaki (oryginały mi się nie podobają) i z uporem godnym lepszej sprawy wystawiałem w poprzedniej edycji, teraz są lepsze (40 pkt taniej! i challenge w bonusie) i za karę miałbym mieć problem z wystawieniem/ Niedoczekanie.
No tak, ale za 100 pkt był te, w których regena i ward się stackowały
Release the Przemcio!
Piszę o okresie, kiedy to już przestało się stackować. Nadaj je wystawiałem.trikk pisze:No tak, ale za 100 pkt był te, w których regena i ward się stackowały
Jak się stackowało, to w ogóle bajka - 2 czołgi na ryj, knightly order od boku i stoimy.
Tak tylko na marginesie napiszę że mam do 40k małego polskiego rulebooka i jest tam (w dziale pojazdów transportu) dość zasadniczy błąd.Cauliflower pisze:W krajach, w których GW ma ponad 20 sklepów i własne przedstawicielstwo oraz tłumaczonego WD, można ufać tłumaczeniom.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Wcale bym się nie zdziwił gdyby 2-3 dni po premierze książek do WFB i 40K GW wydało FAQi tak jak to było w przypadku Dark Angels.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Na to liczę.
BoN to czarny koń tego booka. Mają statystyki Crypt horrorów oraz magię nurgla która ich straszliwie wspomaga (3+regena, poison 5+, miasma). Jak się da to będę miał ze 3x3 takich stworków albo 5, 3, 1 Jedyny ich minus dla mnie to brak scrolla w rospie.