PKS - Polski Komp Skor - propozycje i dyskusja
Moderator: swieta_barbara
Re: PKS - Polski Komp Skor - propozycje i dyskusja
Im wieksze pkt tym mniej świeżej krwi na scenie turniejowej
3k i grand army ;DLuc pisze:Jak dla mnie poroniony pomysł.Manfred pisze:Abstrahując od kłótni, to ja bym zaproponował żeby PKS zwiększył punkty na jakie będziemy grali, np. na 2600 (ile mozna katowac 2400?)
oczywko jeżeli będziecie odgornie okreslac przedział punktowy
Bo jeśli przy 2400 takie WE czy Bestie mają +300 pkt, to analogicznie przy wyższym pułapie by musiały się łapać na +300 albo +400, więc bym musiał z taczką jeździć na turnieje bo bym figurek nie pomieścił, chyba, że PKS myśli o tym aby w inny sposób wzmocnić/wspomóc te słabsze armie niż głupie +300pkt
Bo to naprawdę przestaje być śmieszne kiedy przeciwnik wystawia 30-50 modeli na 2400 a ja się męczę z 80 modeli na 2700... i jeszcze Ci zarzucą, że wolno grasz
Release the Przemcio!
moze w ogole grajmy na 600 pkt ? malo figsow, nie trzeba bedzie duzo wydawac, nowi gracze beda, bitwy szybsze wiec i wiecej bedzie mozna bitew na turneiju zrobic co pokaze kto jest najmegawszym generalem niz 5bitwowy szwajcar! macie racje! ew wybieramy 1 model piechoty corowej i turlamy kostkami przez 2 dni! kto wygra najwiecej walk ten wygrywa caly turniej! armia zmiesci sie w kieszeni, nowi gracze beda mogli grac na calego!
PKS zrobi ze bestiwe i WE beda mogly wystawic 2 modele, ale nie wiem czy gracze bestii i WE nie beda oponowac bo jednak bedzie to 2x wiecej figsow niz nosi ze soba przeciwnik i moze mu sie w kieszeni tak latwo nie miescic jak np dla jakiegos gracza WOCH albo HE.
PKS zrobi ze bestiwe i WE beda mogly wystawic 2 modele, ale nie wiem czy gracze bestii i WE nie beda oponowac bo jednak bedzie to 2x wiecej figsow niz nosi ze soba przeciwnik i moze mu sie w kieszeni tak latwo nie miescic jak np dla jakiegos gracza WOCH albo HE.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Głosowanie skończyło się wczoraj, chłopaki jeszcze zapewne nie zdążyli ze sobą pogadać, a wszyscy już mają dziesiątki pomysłów (żeby nie powiedzieć że żądań) na to, co powinno się w PKSie znaleźć.
Nie lepiej poczekać, dać im czas żeby sami doszli do tego co chcą osiągnąć w swoim działaniu, a później przedstawili to nam?
Strasznie dużo emocji ten temat wzbudza. Niestety dużo też złych.
Nie lepiej poczekać, dać im czas żeby sami doszli do tego co chcą osiągnąć w swoim działaniu, a później przedstawili to nam?
Strasznie dużo emocji ten temat wzbudza. Niestety dużo też złych.
Jak dla mnie to chłopaki od pksu powinni napisać petycję do gw żeby tamci przycisneli zwieracze i wydali nowa bretke ino mig. A tak poważnie to ilu początkujących graczy jeździ po kraju by grać w masterach? Jak dla mnie to raczej nowi gracze zaczynają w domu/klubie. Poznają graczy później jadą lokale i jakieś ligi by dopiero po czasie jakimś zacząć jeździć na mastery.
No to chyba jak ma kasę by wydać ją na 2400 to 200 punktów raczej nie powinno robić różnicy.
No to chyba jak ma kasę by wydać ją na 2400 to 200 punktów raczej nie powinno robić różnicy.
Spokojnie panowie, policzmy najpierw głosy spokojnie. Nie każdy kto nie jest zwolennikiem 3000pkt od razu chce grać 600pkt. Wmawianie komuś co miał na myśli to mega słaby patent na prowadzenie dyskusji relosu, co więcej uwaga o nowych graczach ma sporo sensu i nie chodzi wcale o popularyzowany tu pomysł noszenia modeli w kieszeniach, bo gdzieniegdzie owi młodzi naprawdę występują i łatwiej ich namówić na krótszy turniej gdzie muszą machnąć mniej modeli. Podejście, że każde kolejne punkty nie robią różnicy to demagogia. Jasne można bagatelizować problem początkujących bo nie ma ich na masterach, ale na lokalach często się gra to co na masterze, a na lokalach owi mityczni początkujący czasem są.
Nie mam pretensji co do rozstrzygnięcia Jankiela, ma administratorskie uprawnienia i widzi godziny modyfikacji postów. Mam za to duże zastrzeżenia co do sposobu w jaki się zachował wobec chłopaków z Olsztyna. Zwykłe buractwo ze strony Jankiela. Nie od dziś wiadomo, że zegar na forum wariuje, nawet było to poruszane niejednokrotnie w sprawach administracyjnych. Wyzywanie kogoś od oszustów, tylko dlatego, ze być moze nie ma racji, ale jest do niej przekonany to bezsensowna i głupia prowokacja. Zamknięcie tematu przez Dymitra też nie jest najfajniejszym zachowaniem.
Temat został zamknięty prewencyjnie. Zamiast rozmawiać o czymkolwiek konkretnym zaczęto się tam wzajemnie obrażać. Ponowne otwarcie nastąpi jutro, jak ludziom ciśnienie zejdzie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Jak masz źle ustawiony zegar, to może u Ciebie szwankować.Kalesoner pisze:Nie od dziś wiadomo, że zegar na forum wariuje, nawet było to poruszane niejednokrotnie w sprawach administracyjnych.
Jak masz dobrze ustawiony, to nie widzę problemu.
Panel użytkownika -> ustawienia forum -> czas środkowoeuropejski UTC +1.
No i koniecznie zaznacz Daylight Saving Time, bo w Polsce ciąle się tego używa.
pozdrawiam
Furion
Kłamstwo to kłamstwo, w jakkolwiek obłe słowa próbowałbyś je ubrać. Każdy, nawet nie zalogowany, ma dostęp do zegara na forum. Według tego zegara pokazywane są godziny wysłania postów. Widać to nawet, jak się jest nie zalogowanym. To nie jest żaden administratorski przywilej. Zegar forum spóźnia się o godzinę, co też wszyscy widzą. To Twoja kolejna prowokacja, która, przynajmniej w zamierzeniach, miała być zabawna?Mam za to duże zastrzeżenia co do sposobu w jaki się zachował wobec chłopaków z Olsztyna. Zwykłe buractwo ze strony Jankiela.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
@Furion Ja mam dobrze ustawiony zegar, ale dziękuje za dobre chęci.
@Jankiel nie wiem czy ktoś jest oszustem czy tylko się pomylił, ale po prostu nie przystoi adminowi i dorosłemu kolesiowi szermować takimi obelgami. Nawet jesli masz racje wystarczyłoby chyba gdybyś powiedział jako admin jaki jest faktyczny wynik głosowania i tyle.
@Jankiel nie wiem czy ktoś jest oszustem czy tylko się pomylił, ale po prostu nie przystoi adminowi i dorosłemu kolesiowi szermować takimi obelgami. Nawet jesli masz racje wystarczyłoby chyba gdybyś powiedział jako admin jaki jest faktyczny wynik głosowania i tyle.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, o 16:39 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 2 razy.