Silesian Un-Limited Tournament, master 20-21.09 Kozłów

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Silesian Un-Limited Tournament, master 20-21.09 Kozłów

Post autor: QQrydza »

ten model nie dosc ze jest duzo ciekawszy i lepszy moim zdaniem na crypta, to do tego cenowo lekko wychodzi drożej, więc trudno tu psotawic zarzut, że ktos leci na tanie. Nie przecze że bronię pomysłu bo to ja sobie takie VC wymysliłem, i w domyslę mieli to byc lodowi giganci pasujący pod klimat armii - ale nawet po tym jak je Andrzej u... - no sami wiecie co z nimi zrobił - farbą, to nadal model jest moim zdaniem bez zarzutu
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Na dzień dzisiejszy według mnie to nie jest jednostka wystawialna na masterze
według mojego gustu nie spełnia minimum i ja zdejmę te figurki ze stołu jezeli beda tak wygladać jak na obrazku

Qc tu nie chodzi o tanie - tu chodzi o włożoną pracę, albo raczej jej brak

Np Twoje Emp jest z jajem widać włożoną pracę i modele nie odstaja od reszty

Tu widzimy armie VC z chodzacymi kamieniami, artysta/hobbysta nie postarał sie nawet zeby te kamienie były nagrobkami a da sie

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Serio co jest złego w uzyciu modelu umarlaków z reapera

http://www.reapermini.com/Miniatures/Wa ... il/14150_G

To nie konwersja i podrobka tylko model. Nieskandalicznie uciekajacy od klimatu VC generalnie.
zaf pisze:Na dzień dzisiejszy według mnie to nie jest jednostka wystawialna na masterze
według mojego gustu nie spełnia minimum i ja zdejmę te figurki ze stołu jezeli beda tak wygladać jak na obrazku

Żeby daleko nie szukac:

Obrazek

Demonetka wrzucona na konika WE i główki jakichś starych wiczek czy innego dziwactwa. Praca - minimalna, tyle co dac troche GS na styk nóg i góry, wiecej wysiłku zajeloby sklejenie legalnego warlocka. Efekt estetyczny? kwestia gustu - dla mnie trochę bzdura wystawiać demonetke jako warlocka, jakos nie lezy.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Fakt, ze model jest obrzydliwie pomalowany nie oznacza ze jest proxem. Mozna go uwalic totalnie z malowania, ale bie zdjac ze stolu twierdzac ze jest proxem.

Na tej zasadzie przykladowo ostatnie wozki Qca z imperium dyniowego tez mozna by twierdzic ze sa proxami, ale ze sa zajebiscie wykonane to nikt nie ma z tym problemu, a co wiecej wszystkim sie podobaja.

Dla mnie trzeba rozrozniac dwa pojecia, prox od obrzydliwej figurki ktora badz co badz spelnia wymogi regulaminu,zakladam ze faktycznie kazdy element modelu ma na sobie jakas farbe.
Jezeli nie mozna uzywac figurek z innego systemu rownie dobrze mozna by wywalic te reapery wrzucone przez Piotra, czy np krokodylki Marysia bo badz co badz fluffowo mournfang to chyba nie krokodyl ;)

Jedni wola ogladac armie ladne, innych malo to obchodzi, ale jednak jakis tam regulamin jest. Mimo ze sie to niepodoba to wypada to szanowac ;) watpie zeby ktos sie pomylil i nie zidentyfikowal tych modeli w armii Andrzeja

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

szkoda troche odpuszczac silesiana, nie?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

prox przestaje nim być, jak dołożysz do niego trochę sztuki. tu tej sztuki nie widać. Qc ma rację, jakby armia była w klimacie, cała zrobiona z pomysłem (vide jego emp czy marysiowe ok) nikt nic złego nie mówi.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

To nie Qca Imperium było tylko Ripleya - to po pierwsze
Jego armia jest zrobiona z zajebistym jajem i trzyma mega klimat (konwersje, malowanie itd).

Co do odnośników w postaci nie fluufowych mornów - ludzie cała jego armia jest nie fluffowa, ale jako całość prezentuje się zajebiście - jeszcze raz powtórzę - armia jako całość może nie trzymać się booka, ale jak jest zrobiona w całości tak samo i z takich modeli to sorry, ale troszkę chujowe Szajtis dajesz porównania.

To tak samo jak wystawianie rzecznych troli jako troli chaosu - no niby nazwa podobna tylko jakoś tak wyglądem za chu.. nie przypominają tych z WoCh.

Nie wystarczy kupić sobie model, pomalować i osadzić na podstawce.
Jeżeli jest inny klimatem to przyłóż się i zkonwertuj go tak by pasował to jednostki jaki ma reprezentować.

Niby Crypty Andrzeja to nie crypty tylko ewidentny prox w armii VC w której naprawde nie wiele trzeba by niemal każdy model mógł tej armii pasować.
No chłopcze masz jeszcze 1.5 tyg. by albo pożyczyć takie modele, albo przekonwertować swoje.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

ej no - wszystko jest jasno powiedziane - są wątpliwości - foto do Zafa. On uzna - gramy - nie uzna - do wora ze śmieciami - nie ma co dyskutować :)...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

-Qc- pisze:Serio co jest złego w uzyciu modelu umarlaków z reapera

http://www.reapermini.com/Miniatures/Wa ... il/14150_G

To nie konwersja i podrobka tylko model. Nieskandalicznie uciekajacy od klimatu VC generalnie.
zaf pisze:Na dzień dzisiejszy według mnie to nie jest jednostka wystawialna na masterze

Żeby daleko nie szukac:

Obrazek

Demonetka wrzucona na konika WE i główki jakichś starych wiczek czy innego dziwactwa. Praca - minimalna, tyle co dac troche GS na styk nóg i góry, wiecej wysiłku zajeloby sklejenie legalnego warlocka. Efekt estetyczny? kwestia gustu - dla mnie trochę bzdura wystawiać demonetke jako warlocka, jakos nie lezy.
Czytałes fluff do tej jednostki? pewnie nie
napociłes sie, napracowałes piszac tego posta i wszystko na marne jak 90% reszty Twoich postów
Ale w jednym masz racje tak pomalowane nie przejda

QQrydza
Prawie jak Ziemko

akurat w przypadku Andrzeja Zaf zostawił decyzję Solowi, bo wiadomo co o Andrzeju mysli :) A to jednak jest kluczowe w jego ocenie tych modeli moim zdaniem

Dobra nie ma co gadać - uwidzieliście szanse doczepienia sie do Andrzeja, to się jej trzymajcie. Na szczęście o dopuszczeniu modelu nie decydują forumowi krzykacze tylko organizator ;)

Dymitr - dopuścisz te modele na wrocławskim masterze?

EDIT:

mojego smoka dopuscicie łaskawi wyrzucace modeli?

http://s145.photobucket.com/user/Ice-T9 ... s.jpg.html

albo czarodziejkę na darksteedzie

http://s145.photobucket.com/user/Ice-T9 ... n.jpg.html

albo BSBeka, też na darksteedzie

http://s145.photobucket.com/user/Ice-T9 ... d.jpg.html

Warto wiedzieć wczesniej czy nie obraża to poczucia estetyki (jakby kogos interesowało konwersja by ice, pomysły by Qc & spółka) chociażby na wrocławskim masterze

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Kurde, skoro moich crypciaczków broni nawet członek 8bili, to musi coś w tym być! Sry, ale tak obiektywnej opinii nie znaleźlibyście nigdzie indziej :D

Jakoś do momentu bulu dupska śmiecha żaden organizator nie chciał zdejmować mi ich ze stołu, co najwyżej obciął mi parę punktów za malowanie, które faktycznie nie jest na jakimś wysokim poziomie. Bo co jak co, ale w porównaniu do ludzików z plasteliny czy plastikowych zabawek(a nie raz były takie rzeczy na masterach), one przynajmniej wyglądają jak normalne figurki do battla ;)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Chyba zaraz Kapitan Groszek się tu pojawi..
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Andrzej pisze:Kurde, skoro moich crypciaczków broni nawet członek 8bili, to musi coś w tym być! Sry, ale tak obiektywnej opinii nie znaleźlibyście nigdzie indziej :D
Ja bym Ci dal nawet ujemne pkty z malowania! 0 to jest za duzo za nie! Sa tak szkaradne! Ale dalej nie sa proxem;)

Andrzej
Pan Spamu

Nie mów tak, to nie ich wina, one po prostu mają grube kości!
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Andrzej pisze:..Bo co jak co, ale w porównaniu do ludzików z plasteliny czy plastikowych zabawek(a nie raz były takie rzeczy na masterach), one przynajmniej wyglądają jak normalne figurki do battla ;)
No własnie wyglądają jakby były z plasteliny, przynajmiej z odległości 2m.

Andrzej
Pan Spamu

W takim razie całe szczęście, że zazwyczaj stoły mają tylko 48cali :)

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

ni z plasteliny tylko z gombek takich do jedzenia.

ed. potrzbne działo ogrze, dam piwo/ piwa.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

z eurogąbek
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Swoją drogą na ETC by przeszli ;)

ODPOWIEDZ