Co do wystawiania się to podręcznik pisze jasno "po jednej jednostce na przemian w swojej strefie rozstawienia". W Battleline i B&G imho oznacza to po jednej jednostce na stronę ale w sumie to nie wiem jak grali na preMackachKości za grzyby dla Szamanów Nocnych Goblinów wliczają się w limit kości mocy?
Nie. Nie są to Kości Mocy więc nie wliczają się w limit.
[MASTER] Łódź, 18-19.10.2014, 2k+1k, MACKI WOJNY
Re: [MASTER] Łódź, 18-19.10.2014, 2k+1k, MACKI WOJNY
u nas było inaczej, 2 z sojuszu ( po 1 z armii), gdy skończyły się jednostki armii mniejszej to 2 z głównej armii, przyspieszyło to wystawianie znacznieCo do wystawiania się to podręcznik pisze jasno "po jednej jednostce na przemian w swojej strefie rozstawienia". W Battleline i B&G imho oznacza to po jednej jednostce na stronę ale w sumie to nie wiem jak grali na preMackach
Ja bym też stawiał na to rozwiązanie, bo na pewno fazę wystawiania armii przyspiesza. Te gry trwają długo, na turnieju o którym pisze Helion rozegraliśmy w czasie turnieju w sumie 11 tur w trzech grach w czasie wyznaczonym.
@helion - liczę że dając 3,5 godziny na bitwę gracze dadzą radę bez przedłużania, mając zapewnione tacki na armie i długie przerwy na przeniesienie się i bycie na miejscu o czasie. Sposób wystawiania zmienia trochę mimo wszystko i uważam, że tak powinno się grać ale jeśli ktoś jeszcze się wypowie ze swoją opinią to zapraszam do rozmowy 
@Kołata - zacytowałem już regulamin przecież
. W ramach pomocy strona 43 armybooka: "This dice does not count as power dice...".
edit:
Zwrócono mi uwagę, że nie było wspomniane w regulaminie o noclegu - już jest. Można nocować zarówno z piątku na sobotę jak i z soboty na niedzielę za darmo w szkole ale w warunkach polowych. W razie potrzeby dla każdego miejsce się znajdzie.
@Kołata - zacytowałem już regulamin przecież
edit:
Zwrócono mi uwagę, że nie było wspomniane w regulaminie o noclegu - już jest. Można nocować zarówno z piątku na sobotę jak i z soboty na niedzielę za darmo w szkole ale w warunkach polowych. W razie potrzeby dla każdego miejsce się znajdzie.
Wystawianie takie jak przedstawił helion jest znacznie lepsze i szybsze. Usprawnia wystawianie i sprawia iż jest jakiś balans między licznym sojuszem a tym z kilkoma unitami. Jak się dwa swarmy dobiorą to śmieci rozstawią a przeciwnik wszystko...
Na parówce czas bardzo przeżera wystawianie i kombinowanie nad nim...
Na parówce czas bardzo przeżera wystawianie i kombinowanie nad nim...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
No to pocięliście te Demony, jak nienormalni...Nie ma jak tego złożyć...
Wystawienie armaty blokuje i Muchy, i Bestie. Trochę to jednak absurdalne...
Czy mały generał też jest wart 100 pkt?
Wystawienie armaty blokuje i Muchy, i Bestie. Trochę to jednak absurdalne...
Czy mały generał też jest wart 100 pkt?
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

kiedy bedzie ostateczna wersja? bo znowu rozpe musze zmieniac...Book of Hoeth/Banner of the World Dragon/Frostheart Phoenix (rare) 0-2
Edit,
w ogole to widze ze sie w cholere pozmienialo...kiedy bedzie ostateczna wersja?
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
30 września napisano
marvin pisze:Mozna sie zglaszac ..zmian w regu nie bedzie
ślivek pisze:Jak marvin napisał - wszystko ustalone, terminy zgłoszeń przesunięte. Przepraszam ogólnie za zamieszanie ale nasz klient nasz pan i robimy mastera dla ludzi a nie dla własnego widzimisię (mimo, że można było tak trochę odczuć).
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Zgloszenia do 6.10 - tzn. do jutra do 23:59 czy do dzis 23:59 ?
Bede mioal nadwyzke KO wiec 2 sie znajdzie paszczurowWilqu pisze:Panowie, czy jest ktoś w stanie pożyczyć na okres łódzkiego mastera 2 konnych rycerzy do imperium?
piwo za problem oczywiscie